Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

TROSTRUKI UŽITAK

14 stu 2011, 11:09

Curke ajd mi pliz dajte recept po kojem radite trostruki užitak. :dada
Našla sam na netu jako puno varijacija na temu ali vi znate da ja vjerujem samo vama :klanja

Re: TROSTRUKI UŽITAK

14 stu 2011, 11:52

BISKVIT:

6 bjelanjaka
20 dkg šećera
18 žlica oraha (ili 15 + 3 krušnih mrvica)... ja bih rekla cca 20 dkg
2 žlice oštrog brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer (bourbon)
korica od naranče i limuna

Čvrsto stući snijeg od bjelanjaka, postupno dodavati šećer pa orahe i brašno. Peći na temp. 180 °C cca 20 minuta

KREMA:

6 žumanjaka
15 dkg šećera
2 vanilijina pudinga
7 dcl mlijeka
2 vanilin šećera
10 dkg crne čokolade
10 dkg bijele čokolade
1 maslac

Izmješati jaja, šećer i puding u malo mlijeka, a ostatak mlijeka zakuhati i uliti smjesu te kuhati na laganoj vatri par minuta (princip kuhanja pudinga). U još toplu kremu umiksati maslac (koji je bio na sobnoj temp.) te ju podijeliti na dva djela, i umiješati u svaku polovicu svoju čokoladu rastopljenu na pari (ili u mikrovalnoj, ali ohlađenu tj. mlaku).

Može se ohlađenim kremama dodati i tučeno slatko vrhnje na kraju pa dobiju puniji okus, pola L bi bilo dosta za obje kreme :dada

Slaganje: biskvit - žuta krema - red petit beurre keksa (natopljeni u mlijeku sa aromom ruma), rekla bih cca 20 dkg (ovisno o površini pleha) - crna krema...
posuti mljevinim orasima, preliti čokoladnom glazurom ili ukrasiti po želji...

14 stu 2011, 12:06

Tinice, ti ces uskoro postati gastroblogerica :)
Kamo ide ovaj svijet, cccc :lol

14 stu 2011, 14:31

Midlim da će Tinica odustati kad vidi kolki je recept. :lol

Inače ja nisam baš ljubitelj trostrukog, previše mi to maslaca u fili ,prekremasto, preslatko ,prejako :dunno stroga ga nikad nisam ni radila.

14 stu 2011, 14:32

Ja sam taj kolač navodno jučer jela, odličan je. :lol

14 stu 2011, 14:40

teutonija je napisao/la:Inače ja nisam baš ljubitelj trostrukog, previše mi to maslaca u fili ,prekremasto, preslatko ,prejako :dunno stroga ga nikad nisam ni radila.

to je kolač na isti kalup kao i milka torta, i istina, daleko je od prozračnih laganih kolača... ja zato dodam i to tučeno vrhnje ponekad, bude kremastiji i višlji, a manje sladak...

14 stu 2011, 14:52

I dodala bih zahtjeva previše truda i vremena za jedan kolač. :mrgreen :lol

14 stu 2011, 14:53

ajme pa zbilja je dugačak :hahaha
ali nemam ideju koji kolač da napravim a moram shvatite me moram napraviti nekaj finooooooo.

14 stu 2011, 15:10

Ak ti ne smetajau sirova jaja, tiramisu je pravi izbor.

14 stu 2011, 15:20

sandra :1 pogodak ,Tiramisu i jest moj omiljeni kolač. :mrgreen samo šta ja jaja ipak kuham. :kima

14 stu 2011, 15:21

ma, mogu se i za tiramisu jaja skuhati... metodom bagna maria tj. na pari... tako ja radim tiramisu jer sam (više-manje) stalno trudna pa ne bi smjela sirova jaja... edit: isto kao i teutonija, pisale istovremeno

Tinice, imam ja za tebe nešto brže na istu foru ako ti je ovaj kompliciran (ali uopće nije, to sam se samo ja malo raspisala) :cool

zove se ŽUTKO ili čudo od jednog jaja, jednostavan i fin:

BISKVIT:
1 jaje
1 šalica šećera (2 dcl)
1 šalica mlijeka
1 šalica ulja
1 šalica mljevenih oraha
1 šalica oštrog brašna
1 prašak za pecivo

KREMA:
3 pudinga od vanilije
5 žlica šećera
1 L mlijeka
1 maslac

sve ostalo dodaješ i kombinaraš sama, od aroma i začina, preko možda čokse na vrhu ;)
Zadnja izmjena: boysmama; 14 stu 2011, 15:25; ukupno mijenjano 1 put/a.

14 stu 2011, 15:23

Tinice :lol pogledaj topic ispod, Chocolate Cloud Cake

Tu imaš recept. http://www.coolinarika.com/recept/chocolate-cloud-cake/

A tu postupak :mrgreen http://www.youtube.com/watch?v=UBjNoZGSJOo

15 stu 2011, 10:57

Ajme idem sad zamišljati kako to sve treba izgledati :srca
Odgovori