O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
27 stu 2011, 12:17
za što sve koristite bučino ulje
ja ga koristim samo za salatu od graha. i dalje nemam pojma u što bi ga još stavila
pa molim prijedloge i recepte
27 stu 2011, 12:45
meni je dobro i sa zelenom salatom, a tip koji mi ga proda kaze da je dobro i kao preljev za sladoled

to nisam probala.
27 stu 2011, 12:53
probaj nana, mm obozava sladoled od vanilije sa bucinim uljem
bucino mozes staviti u krem juhu od bundeve, a i u sve druge, kao ja npr.
mozes npr. napraviti marinadu za gotovo sve vrste hladnih salata (salatu sa kuhanom junetinom, pa sa tunjevinom, salate od tjestenina,...), ma zapravo osim zagrijavanja, mozes ga koristiti kao i obicno ulje.
27 stu 2011, 13:08
Meni ima fini okus koji se slaze sa soja sosom pa s bucinim zacinjam povrce pripremljeno na kineski nacin. Evo link gdje ces naci recept Proljece u woku
http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=64&t=64758Najcesce ga koristim isto za grah salatu i zimi za endiviju, to mi se dopalo na skijanju u Sloveniji
27 stu 2011, 18:46
ja ga koristim za sve vrste zelenih lisnatih salata - potočarka, matovilec, sve vrste salata, rikula, mladi špinat itd itd itd
Juhu od bundeve rjeđe spremam ali isto uvijek začinim s njim.
27 stu 2011, 18:50
Mješaš sa drugim uljima? Prošli tjedan sam ga prvi puta kupila i osim graha nisam imala ideju gdje ga još koristiti. Ovo je topic ko naručen za mene
27 stu 2011, 20:03
ajme bučino ulje obožavam!
stavljam ga u sve salate (ne mješam sa drugim uljima).
mm ga voli preliti preko luka i onda ga tamani uz špek
27 stu 2011, 20:34
Može i u krumpir salatu

(to je najdalje kamo seže moje korištenje bučinog ulja, uz grah salatu, naravno).
27 stu 2011, 22:11
ili slanutak salatu

ja ga jos osim u salate dodajem u juhe od budeve. I to je sve.
Tanja, daj o tom sladoledu malo detaljnije
28 stu 2011, 10:41
Svaki salatu radim s bučnim uljem ,zelenu ,grah ,miješanu- paradajz paprika, luk ,krastavci.
28 stu 2011, 10:44
za sve salate mi je dobar, stavljam ga i u salatu od kiselog kupusa

njam sad sam odmah gladna
može se staviti u krem juhu onako malo po vrhu kao dekoracija, isto se može pokapati po šlagu ili sladoledu
28 stu 2011, 12:27
Joj da kak sam zaboravila kupus salatu ,bez bučnog ulja nije to to.
Ali priznam nisam znala za foru sa sladoledom
28 stu 2011, 12:41
Ja ga dodajem u domaće namaze (koje inače rijetko pravim

)
28 stu 2011, 16:59
Meni je bolje od maslinovog za rajčicu i mozzarelu.
Ja ga stavljam u rižoto koji radim u mikrovalnoj. Stavim rižu, povrće, pileća prsa narezana na tanke trakice, vodu i začine i kad je kuhano (prije serviranja) stavim malo bučinog ulja i promiješam. Mljac
28 stu 2011, 19:36
Mirci je napisao/la:Tanja, daj o tom sladoledu malo detaljnije

mirci, nema tajne nikakve: na kuglicu sladoleda nakapas par (ili vise) kapi bucinog ulja. kao kad bi npr. topljenu cokoladu prelio - samo puno manje. vidi:
28 stu 2011, 19:41
Bogme ovo sa sladoledom mi nije palo na pamet , a nisam sigurna ni da bi mi se svidjelo
Bučino ulje stavljam samo u krem juhe i kupus salatu , al ovo sa krumpir salatom mi se sviđa , lajkam
28 stu 2011, 21:31
Bogme ovo sa sladoledom mi nije palo na pamet , a nisam sigurna ni da bi mi se svidjelo
Bas je fin. Samo, mora biti PRAVO bucino ulje, i to je samo jedno sto se mene tice.
Sto uostalom vrijedi za sva jela, jel. Gledati, da je stvarno 100% bucino, ne neke mjesavine, da je u staklenoj embalazi i ne stedjeti, kod jeftinih varijanti se stoposto nesto brcka mrcka unutra, od kospica, koje su kineske (velika razlika u kvaliteti napram ovim nasim, od golice, kako se zove - cucurbita pepo), do mjesanja sa drugim uljima. Jer za 1 L 100% B.U. treba se oko 33 tikvi.

Zato je cjena bitan faktor.
28 stu 2011, 21:47
stavljam ga baš na sve vrste salata, a najfinije mi je sa crvenim zeljem ili pak ciklom - mljac

a ponekad ulijem malo bučinog ulja na plitki tanjurić od kave i malko posolim i onda u to umačem kruh - mmmmm, a još dok je i malo luka u blizini
29 stu 2011, 13:14
stvarno 100% bucino, ne neke mjesavine, da je u staklenoj embalazi
meni reklo i u prozirnoj amb. jer se onda vidi da nije mješavina, bučino ima specifičnu boju.
30 stu 2011, 21:10
koristite ga kad je jelo gotovo ili samo na salatu, ne kuhate na njemu?
30 stu 2011, 21:24
ubavka je napisao/la:koristite ga kad je jelo gotovo ili samo na salatu, ne kuhate na njemu?
ja osobno do sada nisam, a nisam niti čula (u svojoj bližoj okolini) da se na bučinom ulju može kuhati
30 stu 2011, 23:27
Moze se svasta. Samo ne ga pregrijati.
01 pro 2011, 09:44
potpisujem krumpir salatu. s bučinim uljem je odlična.
27 lis 2013, 07:59
Cure, bila uvjerena da ne volim bucino ulje i sad probala neki dan kod frendice i odusevila se
Koje se moze nabaviti u Zagrebu a da je dobro? Od ovih po supermarketima jel ikoje valja? Mozda na Dolcu?
27 lis 2013, 11:42
ne znam koji je sljedeći sajam tipa kupujmo zagorsko kojij je bio na trgu prije par tjedana, prošli vikend je bila bundevijada u ivanić gradu ( bile degustacije bučnog ulja)...tu se mogu kupiti domaća bučina ulja od malih proizvođača. nisam pratila kaj ima ovaj vikend...možda ima kakva eko-etno događalica (osim portugizca na boćarskom

)
ja sam ove godine dobila iz privatne uljare, domaće ulje. cijena je kao i bolje maslinovo ulje, od 80-100kn/l
kupovala sam u veronici (naš lokalni dućan) varaždinsko ulje uljare županić. jako je fino.
mislim da mi je mama rekla da kupovala od hladnića (ima u konzumu) i da je bilo jako rijetko.
eh da, ja ga obožavam ....mogu ga i s kruhom jesti.
27 lis 2013, 14:03
Ja kupila jutros
Dolac, OPG Moravec. Nasla na netu preporuku. I fino je, mozda je zericu bolje ono frendicino, gusce malo, ali i ovo mi se cini bas dobro.
Inace, i ona je kupila prosli vikend na Bucijadi, i ja sam bila tamo ali tada sam jos mislila da ga ne volim
27 lis 2013, 14:26
super. sad uživaj u okusima