Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Banini!?

17 pro 2011, 20:52

Itko čuo za to?
MM malo malo spomene kako je to jeo kao klinac i da je bilo super. Dakle kupovni keksi kojih više nema, bar u HR.
I nađem u jednoj kuharici recept sa opaskom da su finiji od kupovnih, probam večeras napraviti i fijasko. Sve po, vrlo jednostavnom, receptu ali tijesto se toliko raspadalo da nije bilo moguće ništa napraviti od njega.
Probala sam u našem pretražniku i niš.
Ring a bell? Ima netko drugačiji recept?

Re: Banini!?

17 pro 2011, 21:34

daj nam recept jer ja po nazivu nemam pojma što bi to moglo biti

17 pro 2011, 21:46

Da nisu Noblice ili Toto? Ja Noblice kupujem u Splitu. Jako su fineeee!

17 pro 2011, 22:29

Kad sunce zakuca na prozoooor.......... :proljece

Pravila sam ih više puta, ali nisam baš odavno. Evo ti recept iz moje sveske:

4 jaja, 4 male šoljice šećera, 4 šoljice ulja, 30 kašika brašna, 1 prašak za pecivo - umijesiti da se ne lijepi.
Odvajati kuglice, lagano ih spljoštiti rukom, u sredini prstom napraviti udubljenje u koje se stavi malo džema.
Peći lagano da budu zlatno-žuti.

A vidim i na Coolinarici ima par recepata, malo drugačijih.

18 pro 2011, 00:51

Moj recept je identican ovom:
http://www.coolinarika.com/recept/740486/
S tim sto ja nikad ne radim s orasima.
Obozavamo ih - odlicni su uz caj ili popodnevnu kavu :)

18 pro 2011, 13:13

Nemam sad kod sebe taj recept pa nisam sigurna u sve sastojke ali mislim da je vrlo slično ovom od Pulse.
Olja, što staviš umjesto oraha, malo više brašna ili? Jer ne bih ni ja stavljala orahe...

18 pro 2011, 13:54

kako piše:
6 šoljica brašna
ili
4 šoljice brašna i 2 šoljice oraha

znači, stavljam samo brašno. iskreno, ne mjerim, sigurno ode i više od navedenih 6 :dada

23 pro 2011, 18:57

Olja, upravo sam ih napravila po ovom receptu kao što ti praviš. Odlični, a skoro ništa posla! :yess
Odgovori