Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Velika kuhinjska drvena daska

01 vel 2012, 11:15

Di kupiti?
Ne prolazi mi slika, znači da je glomazna ,debela ,da s donje strane ima produženje koje se zakači za stol ili radnu plohu i da je velika, npr 40 x 40 cm.

Re: Velika kuhinjska drvena daska

01 vel 2012, 11:28

a da je daš izraditi?

01 vel 2012, 11:29

Prije Božića je toga bilo u Intersparu, za nekih 80 kuna, još se dobio i drveni valjak za tijesto. Inače ima u Bauhausu, a ima bogme i u Ikei, ta je odlična

01 vel 2012, 11:30

U Mulleru, prekokrasnih, ali su i skupe. Ikea je puno povoljnija.

01 vel 2012, 11:30

IKEA, ne znam točno dimenzije, izmjerim doma. pogledaj na njihovom webu. ali odmah kažem da nisam zadovooljna, nekad se iz čista mira na krajevima odigne, a nekad je full ravna i ne znam koji klinac na to utjece :whew

01 vel 2012, 11:33

bas gledam - kakvo vam je to produženje za zakaciti??

01 vel 2012, 11:49

mrs. eastwood je napisao/la:bas gledam - kakvo vam je to produženje za zakaciti??

Kad ju gledaš iz profila nije "vodoravna crta" nego je na jednom kraju savijena prema dolje (tako da prati brid kuhinjskog elementa)...ne znam jesam li bila jasna :oops: .
Teutonija, je l' ti to planiraš bureke razvlačiti? :mrgreen
Takvih daski bude kod nas na tržnici (oni što se bave drvenarijom,prodaju kuhače i oklagije...)

01 vel 2012, 11:52

ima ih u bauhausu, baš velikih :dada

01 vel 2012, 11:53

Zira je napisao/la:IKEA, ne znam točno dimenzije, izmjerim doma. pogledaj na njihovom webu. ali odmah kažem da nisam zadovooljna, nekad se iz čista mira na krajevima odigne, a nekad je full ravna i ne znam koji klinac na to utjece :whew

Namazi je povremeno uljem i bice kao nova (ja mazem maslinovim). I ja imam ikea-inu dobra je, iako ne savrsena. Traje vec dve-tri godine.

Ova http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/30087148/

01 vel 2012, 12:01

SM :kiss baš takvu trebam. Znači Ikea i samo 10E :nana . Još da samo smislim kak ju dopremiti. :alc

DUGA- pa i bureke :mrgreen smeta me kad npr valjam nešto ili čak i režem pa mi pleše po stolu.

Moja baka je, sjećam se, imala veliki drveni stol u kuhinji i ispod njega tu veliku drvenu dasku ( dosta veću do ove) ,kad je nešto mijesila samo ju je ko ladicu izvadila i stavila na stol. Poslije ju samo opet zaglavila ispod stola. Divota.
Zadnja izmjena: teutonija; 01 vel 2012, 12:08; ukupno mijenjano 1 put/a.

01 vel 2012, 12:05

ovu ikeinu imam i ja. skroz solidna :dada

01 vel 2012, 12:07

vidim da ima ovaj dio prema gore... ne kužim i dalje tu zakrivljenost prema radnoj plohi :oops:

01 vel 2012, 12:10

Ovaj dio što strši je na slici prema gore no kad ju koristiš okreneš ga prema dolje, zakačiš za rub radne plohe pa daska ne klizi kad npr. valjaš tijesto.
Zadnja izmjena: teutonija; 01 vel 2012, 12:11; ukupno mijenjano 1 put/a.

01 vel 2012, 12:10

poslikam ti kad podojim dijete :gigl pa stavim da vidis.

01 vel 2012, 12:11

teutonija, mislim da ti se lakše provozati do Bauhausa nego razmišljati kako ju dopremiti iz Ikee, a nije neka razlika u cijeni

01 vel 2012, 12:12

A u kvaliteti?

01 vel 2012, 12:14

Ja ti mislim da je to sve isto, drvo je drvo, ne možeš misliti da ćeš nešto što košta 80 kuna koristiti 40 godina. Ja sam skoro imala obje u ruci, nisam vidjela neku preveliku razliku. Na kraju sam odustala jer zapravo nemam mjesta za tu ogromnu dasku, pa uzemem maminu, vrata do :lol

01 vel 2012, 12:31

teutonija je napisao/la:Moja baka je, sjećam se, imala veliki drveni stol u kuhinji i ispod njega tu veliku drvenu dasku ( dosta veću do ove) ,kad je nešto mijesila samo ju je ko ladicu izvadila i stavila na stol. Poslije ju samo opet zaglavila ispod stola. Divota.

Tako bi volela da ovo imam.

01 vel 2012, 12:38

mrs. eastwood je napisao/la:vidim da ima ovaj dio prema gore... ne kužim i dalje tu zakrivljenost prema radnoj plohi :oops:

evo:
slika

01 vel 2012, 12:39

sto se to fino krcka? :)

01 vel 2012, 12:39

alavild :lol

01 vel 2012, 12:41

sad moram ici guglati sto je to alavild
poznato mi zvuci, ali da me ubijes, ne mogu se ovaj cas sjetiti

01 vel 2012, 12:41

a kako se ta daska odrzava?

01 vel 2012, 12:42

Ivana, ne održava se nikako. :p Ja je imam već godinama, godinama i nikako je posebno ne tretiram. :dunno Jedina joj je zamjerka ovo što Zira spominje, povremeno se izvitoperi sama od sebe, onda je okrenem na drugu stranu pa se opet izravna. Čudno.

01 vel 2012, 12:43

mislila sam, kako se pere?

01 vel 2012, 12:44

junetina na divljac ;)
germanizam, pa da ga ti, bubi, ne znas? :gigl

ivana, premzujem je lanenim uljem.

01 vel 2012, 12:45

alavild- neš na divljač :mrgreen
Miriši mi baš :zivili

Ivana- ko i svaka druga, ko i stol npr. vodom i detergentom.

Ja je perem spužvicom za suđe i deterđentom za suđe. Najnormalnije.

meni je jako bitno da stvar može u perilicu. a pravo drvo bi se samo s vodom valjalo prati.
tako drvo izbjegavam - kuhace i to... sve plastik!

sramota, jel da?
ma znala sam da je nesto divlje :p
Odgovori