O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
29 vel 2012, 14:05
kupila jutros predivne velike smeđe šampinjone, kao pečurke su... pa sam ih mislila peći u komadu (šteta mi ih rezati), ali nisam maštovita oko sadržaja kojim bi ih napunila... imam poriluk, špek (hamburger), možda s tim i sa nekim bijelim umakom kasnije zaliti, ha? ili sir preko naribati i zapeći, možda sa češnjakom?
ajmo, žemske, ideje na sunce... s čime punite pečene gljive sa kapicama naopako?
29 vel 2012, 15:22
Malo pancete iliti špeka, nekad ako me volja malo ljutike, spržim, dodam i nogice od gljiva, peršin, skinem s vatre i naribam malo nekog topivog sira tipa goude, koju žlicu svježeg sira (ako imam u kući) ili mileram (kaloričnija opcija), složim u vatrostalnu posudu, malčice parmezana i sitnu kockicu maslaca (opcionalno) na svaku gljivu i gurnem u pečnicu. Ne stavljam dodatnu tekućinu jer gljive puste vodu pa bude fini umakić ispod, kojeg ako te volja možeš kad izvadiš malo zgusnuti, ali fini je i bez toga. Bude dosta zasitno tako da ja samo napravim neku salaticu uz to i imam ok ručak.
29 vel 2012, 15:50
ja sam neki dan punila sampinjone s tri razlicite smjese
1. samim stabljikama sampinjona, dinstanim s lukom i puno persina
2. sirom, sunkom, jajetom i mileramom, uz to malo sjeckanih badema i persina
3. paprikom, tikvicom i lukom s curryjem, to sve zajedno prodinstano neko vrijeme, uz persin i sl, dodala sam malo bulgura i suncokretovih sjemenki
bili su u tri razlicite boje i jako fini
29 vel 2012, 21:06
I mi smo neki dan punili te smede velike sampinjone- stapke sam nasjeckala i podinstala sa malo kapule, cesnjaka i pancete. Na sve naribala sir i zapekla. Bilo je fantasticno.
Ovo Ivanino zvuci mljac
29 vel 2012, 23:45
izdinstam stabljike posebno, izdinstam ribanu mrkvu (500-600 gr) i persun (200-300gr ) korijen i pred kraj dodam list, origano, ruzmarin i sl. spojim s gljivama i 4 dcl vrhnja.
01 ožu 2012, 08:33
hvala, cure, sad imam više varijanti... iako sam sigurna da ću odabrati mesnu priču jer moji doma baš ne priznaju obrok bez mesa, a onda bi još morala sastrane i meso raditi... zaboravi! iako su sve ideje prva liga

meni bi više pasala ta povrtna priča sa šampinjonima, ali ja nisam neki teški mesoljubac... i nemam puni glas oko slobode biranja

jako mi se sviđa 3. ivanina opcija, to bi i mm sigurno jeo, još ako napravim malo ljuće, pogotovo... svakako ću uvaliti neku od zdravih žitarica, dobra ideja! mislim da će izbor pasti na amaranth...