O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
01 ožu 2012, 10:51
mm često peče doma kruh, na našu veliku radost jer mu stvarno ispadne prefino. Problem je što njega jako muči (nas baš i ne) i zbog čega je jučer rekao da neće više peći je što mu ispuca sastrane.
Što radi krivo? Kako to izbjeći?
01 ožu 2012, 10:56
mislim da ne može izbjeći

možda, samo možda, da napravi rjeđe tijesto?
01 ožu 2012, 11:20
Koliko ja znam lek za to je da hleb pre stavljanja u rernu premaže mešavinom vode i ulja tj da ga ne ubacuje u rernu suvog.
01 ožu 2012, 11:38

bravo najdžela!
she, ni to nisam znala, ne pečem često kruh, isprobat ću na nekom pecivo. inače, ja volim onako rustiklniji kruh i raspucanu koricu, hrskavija je i tako...moji isto.
01 ožu 2012, 12:44
Evo kako to izgleda:

A, kako je loš vidi se iz priloženog: nisam ga uspjela fotkati dok je još bio u komadu. U hipu ga je pola nestalo
01 ožu 2012, 13:01
jooj, šta li mi je trebalo da otvarm ovu temu - uh, kako bih sad pojela pola domaćeg kruha
01 ožu 2012, 13:40
ma daaaj, bea, samo nam vadiš mast sa tim svojim kuharom
i taj kruh izgleda famozno
01 ožu 2012, 14:08
Imam ti ja dobar recept - svaki put kad mu tako raspuca ti kruh pošalji meni, a TM nek pokuša ponovno pa sve dok ne usavrši
01 ožu 2012, 15:04
Duga je napisao/la:ma daaaj, bea, samo nam vadiš mast sa tim svojim kuharom
i taj kruh izgleda famozno

E, skužila si me. U stvari se hvalim.
MalaSirena je napisao/la:Imam ti ja dobar recept - svaki put kad mu tako raspuca ti kruh pošalji meni, a TM nek pokuša ponovno pa sve dok ne usavrši

Već sam napisala da nas troje uopće nemamo problem s tim što je kruh ispucao. Mi ga u 10 minuta ispucamo pola.

Vidiš da sam ga jedva uspjela slikati, ali mm picajzli.
Jučer smo glasali da li da nastavi peči ovakav ispucali ili da prestane jer ne valja i bilo je 3 naprama 1 da peče i dalje, pa kakva god kora bila.
Ja pitam iz straha da će stvarno odustati od pečenja kruha jer po njegovom nije savršen.
01 ožu 2012, 15:33
beam, aj ti nama daj recept za ovaj kruhić, meni ne smeta što je ispucao...
mmar je napisao/la:I još nešto, nakon pečenja, odmah onako vruć zamotam u kuhinjsku krpu i stavim u najlonsku vrećicu, onda se sve unutra orosi, a korica postane mekana. Takav moji klinci jedu kompletno, inače neće koricu ako je hrskava.
ja sam ovako zamatala kruh u krpu i onda mi sav miriši po omekšivaču

sad sve zamotavam u foliju i isto omekša, a nema mirisa. iako ja volim hrskavu koricu, ali kod ovih domaćih kruhova ne bude hrskava nego tvrda. barem meni
01 ožu 2012, 15:53
Kruh izgleda preprepre dobro:) Recept na sunce please
01 ožu 2012, 15:55
Masha je napisao/la:beam, aj ti nama daj recept za ovaj kruhić, meni ne smeta što je ispucao...
mmar je napisao/la:I još nešto, nakon pečenja, odmah onako vruć zamotam u kuhinjsku krpu i stavim u najlonsku vrećicu, onda se sve unutra orosi, a korica postane mekana. Takav moji klinci jedu kompletno, inače neće koricu ako je hrskava.
ja sam ovako zamatala kruh u krpu i onda mi sav miriši po omekšivaču

sad sve zamotavam u foliju i isto omekša, a nema mirisa. iako ja volim hrskavu koricu, ali kod ovih domaćih kruhova ne bude hrskava nego tvrda. barem meni

e, zato ja perem krpe bez omekšivača

(nakon što je burek mirišao na lenor i luk

)
01 ožu 2012, 17:08
mamma2x je napisao/la:Kruh izgleda preprepre dobro:) Recept na sunce please

Kad dođem doma prepišem. Ima nešto zapisano na frižideru jer je mjenjao recept s coolinarike (ili je to za krafne). Ako to nije to, nema šanse da dobijem recept, jer kad nije 100% zadovoljan ne da. Kuma ga je pitala za nekakva peciva, njemu nešto nisu bila po volji, a mi smo se davili u njima, i nije htio dati jer "nije to ono što je on htio"
01 ožu 2012, 17:45
Godinama pečem kruh. Bez obzira na iskustvo dogodi mi se da ponekad pukne. Kad mi se žuri i stavim ga u pečnicu prije no uzađe do prave "točke" i ako stavim u prevruču pečnicu tada se dogodi da kvašćeve gljivice podivljaju. Kruh se naglo "diže" i puca. Dobro je kad se umijesi i oblikuje namočit ga posoljenom vodom i natrljati ga zobenim pahuljicama. Kad želiš kruh koji će održat svježinu napraviš ga s krompirom. Sve sam kombinacije isprobala, mješavina raženog+crnog brašna+mljevene sjemenke lana, suncokreta, sezama, buće... Neka pazi da mu je kruh dovoljno uzašao pa ga tek tada stavi u pečnicu, ne triba mu puno kvasa ako će primisit tijesto.
01 ožu 2012, 17:49
ja ga malo zarezem nozem sa strane,tako da ne ispuca vec ga kao 'ukrasim'
01 ožu 2012, 22:41
ja ga pustim da uzadje, pa prekuham, smjestim u tepsiju i ostavim opet da naraste,prije pecenja razrezem po sredini.
ne puca gotovo nikad
01 ožu 2012, 22:54
bea TM zbilja drami, super vam izgleda kruh

puca mi jedino kruh koji se ne mjesi, ovaj običan koji mjesim mi ne pukne nikad
08 ožu 2012, 03:25
samo da kazem da me vas kruh podsjetio na bakin i vratio u djetinjstvo!!!
E sad, ona bi gornju koricu par put zarezala pa bi kruh tud disao i ne bi pukao okolo, mozda da to proba?
17 ožu 2012, 11:02
a s čime spriječiti mrvljenje kruha?
Mi napravimo integralno-kukuruzni kruh. I mrvi se jako.
17 ožu 2012, 11:03
a s čime spriječiti mrvljenje kruha?
Mi napravimo integralno-kukuruzni kruh. I mrvi se jako.
Sigureca - kako znaš da se tijesto dovoljno diglo?
18 ožu 2012, 18:12
Zubic, probaj umijesati i bijelog brasna, ja kad mjesam 3 brasna stavim jednake dijelove