Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Manistra sa kozicama

09 srp 2012, 22:11

Manistra sa kozicama za prste lizat :mrgreen

Sastojci:
- maslinovo ulje
- 0.5kg kozica ili škampi(očišćeni repovi)
- 1 glava bijeloga luka
- 4dcl vrhnja za kuhanje
- 1 ili 1.5 dcl prošeka (može i bijelo vino)
- špageti 0.5kg

Priprema:
Na maslinovom ulju zažutit sitno nasjeckani bijeli luk i onda stavit repove od kozica/škampi i to mišat na laganijoj vatri 5-10min da malo omekšaju.
Onda stavit vrhnje, prošek(ili vino), sol, papar, vegetu i peršin.
To kuvat na lagano uz mišanje još 10ak minuti.
Pomišat sa manistrom i poslužit odma dok je vruće!

I guštajte!
:zivili

Re: Manistra sa kozicama

09 srp 2012, 23:37

slazem se :liza
fino je ako se uz cesnjak doda i sitno nasjeckan svjezi persin...

10 srp 2012, 14:02

To je recept s Ledovog pakiranja kozica, (peršin ide odmah na maslinjak sa češnjakom) odličan je. :dada
Dodajem i gorgonzolu ponekad.
Ja nekako uvijek iskombiniram i špinat, dodam malo špinata nakon vrhnja ili bar stavim rezance od špinata, inače mi je previše anemično :lol

10 srp 2012, 14:26

Rima :zivili ili poriluk nasitno (malo prepržen sa češnjakom)

10 srp 2012, 14:33

Sad ste me sjetile na odličan recept iz Vapiana koji dolazi u obzir samo kad klinaca nema. Iliti sad. :mrgreen

Kozice se preprže na maslinovom, na njih se baci sitno, sitno sjeckan luk i češnjak (budu kao pasta), malo preprži, zalije vrhnjem za kuhanje, dodaju se listovi svježeg špinata, žlica pesta, cherry rajčice presječene na pola, posoli, popapri, proključa par minuta i gotovo.
Prefini ručak za 15 minuta.
Taman bi to danas mogla skuhati. :gladan

10 srp 2012, 15:18

volim kad svi na neki receptić dodaju svoje varijacije, meni je to baš gušt :lol

ja recimo na kozice i češnjak koji se malo popže na maslinovom, znam stavit rikulu i onda kad malo povene, samo u to u voku ubacim i kuhane špagete, izmiješam i poslužim, isto mi je prefino ;)

10 srp 2012, 15:46

ma, dobre su one svakako :lol i sa šparogama ih ja jako volim, ali sad baš nema više šparoga

10 srp 2012, 15:53

Jučer smo to večerali :dada
Ja dodam i malo sira da bude gušće :liza

10 srp 2012, 15:57

Ovo je super i bez vrhnja. Umisto toga vino i prezla :mrgreen prva liga

10 srp 2012, 16:18

Trabakulica je napisao/la:Ovo je super i bez vrhnja. Umisto toga vino i prezla :mrgreen prva liga

x
:gaah danas u svakom receptu stoji vrhnje, ko i prije i jedna žličica vegete :lol
Odgovori