O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
14 ruj 2012, 11:38
Kratko pitanje u vezi muffina - da li je za njihovu izradu potreban limeni protvan sa udubljenim kalupima ili se mogu peći samo u papirnatim kalupićima kakvih ima za kupit baš za muffine?
(zaključujete da nema pravi "muffin-protvan"

)
14 ruj 2012, 11:41
možeš ih peći i samo u papirnatim kalupićima, ok će ti ispast. mi smo tako pekli ljetos na moru gdje nemamo protvan za muffine. bitno da su fini
a taj pravi protvan ti stvarno nije skup, bude često i po nekih akcijama za 30-40kn.
14 ruj 2012, 11:48
hvala!
ako ga nađem po ok cijeni, mislim da ću ga i uzeti al pitam za papirnatu varijantu za svaki slučaj, treba mi prilično hitno
inače, namjeravam praviti slanu pizza-varijantu
i još jedno kratko pitanje: kad punite smjesu u kalup, do kud stavite (2/3 ili manje), jel se to digne i nabubri?
14 ruj 2012, 12:02
Meni je sami papir previše slab da bi držao smjesu na okupu. Pokušala sam jednom da bih ispekla veći broj odjednom, ali su izgubili formu i dosta je iscurilo.
14 ruj 2012, 12:04
negdje sam čitala da se mogu ispeć i u keramičkim šalicama za kavu
14 ruj 2012, 12:53
ja koristim jedno i drugo, i kalup i papirice.ide mi na zivce jer mi se ipak sve zalijepi po kalupu, ovo je "gospodska varijanta".
ja ih punim 2/3 jer se dignu
14 ruj 2012, 12:55
znači: papirić u kalup i kad je gotovo izvadiš s papirićem i ništa se ne zalijepi?
14 ruj 2012, 13:06
mamanjonji, stavi bar 2-3 papirića, jedan je preslab.
puni do 2/3 obavezno, ne više.
14 ruj 2012, 13:09
mama njonji, ma, dosta je jedan papirić ako već pečeš i u kalupu... btw, ako ti je hitno, imaš kalupiće u konzumu kupiti za 40 kn, neki dan vidjela na Sarajevskoj:
http://online.konzum.hr/images/products/051/05122244l.gif
14 ruj 2012, 13:23
pogledat ću u Konzumu u A. Mallu ako imaju (nije beg cicija

)
jel mi onda za to trebaju papirnati kalupi neke posebne mjere ili se baš prodaju pod nazivom "kalupi za muffine"?
14 ruj 2012, 13:26
ja pečem u kalupu bz papirića. papirići mi se totalno zalijepe za muffine
14 ruj 2012, 13:26
ja pečem u kalupu bz papirića. papirići mi se totalno zalijepe za muffine, iz kalupa ih vadim bez problema
14 ruj 2012, 14:03
mama njonji je napisao/la:jel mi onda za to trebaju papirnati kalupi neke posebne mjere ili se baš prodaju pod nazivom "kalupi za muffine"?
imaš i njih u konzumu, kad već usput staješ

nalaze ti se među papirnatom galanterijom na party programu... inače ih ima više dimenzija, ali u Konzumu ima samo ovih standardnih... uostalom, ocjeniš direkt po kalupu
14 ruj 2012, 14:08
hvala!
14 ruj 2012, 15:46
milka je napisao/la:ja pečem u kalupu bz papirića. papirići mi se totalno zalijepe za muffine, iz kalupa ih vadim bez problema
da, i meni uvijek. ali meni se lijepe i za kalup

.
jel ima netko da mu se ne lijepe za papiriće?
jel se vama onako lijepo dignu kao u pekarnici ili je to neka dupla doza, ili pak više pp-a nego u receptu?
14 ruj 2012, 15:55
Ja pačem bez papirića. Namažem kalupe uljem i nema problema.
I da dignu se, ali ne sa dvotrećinskim punjenjem. Napunim skoro do vrha
a oni si onda naprave onu oblu kapicu i budu ko sa reklame
14 ruj 2012, 16:00
ja pečem uvijek u papirnatim kalupima u protvanu za muffine. da nebi slučajno ribala protvan kasnije. papirnati kalupi su mi najljepši, najbolji, najjeftiniji u dm-u. punim 2/3 i dignu se uvijek.
a kad smo radili samo u papirnatim kalupima, stavljala sam po jedan kalup i izdržalo je bez problema. jedino što sam punila pola kalupa pa su ipak bili niži.
14 ruj 2012, 16:14
Sreca najveca je napisao/la:ja pečem uvijek u papirnatim kalupima u protvanu za muffine. da nebi slučajno ribala protvan kasnije. papirnati kalupi su mi najljepši, najbolji, najjeftiniji u dm-u. punim 2/3 i dignu se uvijek.
X na sve i na dm

s tim sto sad vise ni to ne radim, vec pecem u silikonskim
14 ruj 2012, 16:23
Olja, ja stalno hoću kupit te silikonske pa uvijek zaboravim. Kakvi su?
14 ruj 2012, 16:52
pa vidi mi podnick - svašta silikonsko imam

u kuhinji, ofkors
pored "običnih" odn. ovakvih:
http://static.kupindoslike.com/NOVO-SIL ... 552512.jpgimam i one pojedinačne, ovakve:
http://static.kupindoslike.com/NOVO-Sil ... 455316.jpgi ovi drugi su mi draži
14 ruj 2012, 17:09
Sreca najveca je napisao/la:Olja, ja stalno hoću kupit te silikonske pa uvijek zaboravim. Kakvi su?
Silikonske su super i ja ih koristim. Kupila sam u Jysku.
Evo nasla sam i link
http://www.jysk.com/hr/210/346/1964804/a/catalog
14 ruj 2012, 18:34
ako se palite na lijepe košarice za muffine, one malo tvrđe kao u DM-u, ovdje ima dobar izbor, ima svakavih, i za cure i za dečke:
http://www.dora-usluge.hr/dora/index.php?page=browse&action=list&group=8&cat=42ja pečem muffine u običnim tanjim košaricama od pek-papira (u kalupu), bez problema ih nakon pečenja odvajam (ali to ovisi kakva je smjesa za muffine), a onda ih spečene slažem u ove ukrasne košarice za party program da fino izgledaju i da se mogu rukom izvaditi kod jela... i punim maksimalno do 2/3 jer imam smjesu koja se fino digne i muffini budu manje teški, prozračniji od onih iz pekare, mi takve više volimo
silikonski kalup bih voljela imati, ali mi je trenutno preskup i ulazi mi u luksuz koji nije nužan, već više onako za gušt
14 ruj 2012, 19:56
Boys, moze rcp?
14 ruj 2012, 20:05
dm sad ima šarene kalupe za muffine. na tufnice, pruge, bubamare
5 kn 40 kom.
na moru sam radila bez protvana za muffine i prva tura mi se počela razlijevati jer sam ih prepunila. drugu turu stavila duple papiriće i nisam punila kao inače i bili su ok.
14 ruj 2012, 20:56
Rimaithor je napisao/la:Boys, moze rcp?
imam više recepata za slane varijente, ali za slatku ne-čokoladnu vaijantu koristim najčešće jedan koji je u gramima i mL, po omjeru količina jako sličan baznom babalujkinom, samo ide malo više mlijeka pa je smjesa malko rjeđa... ja ih volim smiksati, možda se i zato više dignu... i često rastopim maslac umjesto ulja
14 ruj 2012, 20:57
Kupila sam kalup

dajte sad neki rcp. kremasti, brzi,ukusni...
14 ruj 2012, 21:04
Prepisala sam si ovaj od Giami, danas.
Znate kako je, tek kupila kalup, pa nadobudno krenula
14 ruj 2012, 21:34
ja imam ove silikonske iz ikeje
http://www.ikea.com/at/de/images/produc ... 468_S4.JPG, imam i protvan na mufine, a imam i pojedinacno kalupe za svaki mufin posebno
i uvijek radim u protvanu s papiricima.
14 ruj 2012, 21:35
ja bas danas kupila kalup, casice su silikonske, 12 komada...cak me i dijete natjeralo da ga odmah isprobamo

evo, ovako izgleda...