O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
20 ruj 2012, 14:12
Evo upravo se vratila sa grill tavom

pa (za)sad imam samo jedan recept

a to je pileći file na naglo
Dakle file namazati malo sa maslinovim uljem, malo posuti češnjakom, posoliti i staviti malo češnjaka i na tavu

Nakon par minuta okrenuti na drugu stranu i čića mića gotova je priča
Šta vi još spravljate na toj tavi? Povrče, krumpir...
20 ruj 2012, 14:29
baš si me sjetila kako sam doma došla s novom teškom tavom na kojoj se ništa ne lijepi i par krmića
i onda je poćeo šouu
meso se prebrzo ispeklo prema mom ukusu (ručak nije trebao biti gotov još bar pola sata)
pa sam onda malo probala flambirati (s obzirom da do tada nisam nikada), pa mi se to svidjelo i onda sam ponovila postupak još dva puta

, a vrijeme je prebrzo prošlo, pa sam odlučila dodati malo svježih oguljenih i nasjeckanih rajčica, pa dodala i malo paprike i onda se to sve lijepo krčkalo još jedno pola sata da ja mogu svoje krmiće poslužiti s rižom
ručak je bio odličan
znači samo kreni i radi što ti padne napamet
20 ruj 2012, 15:06
Ja pečem pileće ražnjiće, krmenadle - sve držano u marinadi od soli, bibera, ulja, vegete, crvenog ili bijelog luka. Ćevape i pljeskavice isto, a od povrća papriku i šampinjone
20 ruj 2012, 15:06
tinice, ako boga znaš, NEMOJ ništa pokušavati flambirati. Pls
Na tavi osim piletine, svinjetine, purećih ražnjića i takvih komada mesa

pržim i povrće. Tikvice, patliđane...
Ne koristim je baš puno, jer više volim socnije meso.
21 ruj 2012, 10:07
Ovisi kolike su ti tikvice, ako su vece idu na kolutice.. Ja probala i ribu, malo mi pregorila

ali MM je bio zadovoljan.
File lososa mi je odlican na grill tavi
21 ruj 2012, 10:10
Povrće režem po dužini, ne na kolutiće, to mi je prepipljavo a efekt je isti. Ne stavljam povrće u ulje već premažem malo tavu.
21 ruj 2012, 12:02
Potpis ,jako malo ulja i tava mora biti jako vruća ,pečem domaće pljeskavice ,čevape ,kobasice ,piletinu ,krmenatle i povrće naravno (luk ,tikvice, papriku, patliđane)
No tikvice rijetko one obične zelene ,pečem ili Patišone ,oni su mi naj naj ili one debele velike sočne kaj su slične muškatnoj tikvi ,ali nisu slatkaste. Ne znam kak se zovu jer sam ih dobivala domaće. One ostaenu čvrste ,mesnate i puštaju vodu.
21 ruj 2012, 13:11
teutonija, kako pripremiš patišone? nekad pradavno sam ih jela, više se uopće ne sjećam.
oguliš pa režeš (kako)?
21 ruj 2012, 13:13
I mene zanimaju recepti s patisonima.
21 ruj 2012, 14:33
Ogulim,posolim, režem na krugove ne predebelo i bacim na gril tavu.
Ili poham ,ali to rjeđe pošto sam sad na dijeti pa ne mogu odoljeti.
Meni je veći problem što ih teško nabavljam ,nema za kupiti, iskamčim od nekoga domaće, al ja bi puno više

, posijala i uspio mi uz sav trud izaći jedan jedini malecki.
Stoji mi za ukras sad

E da i jako su fini s jajima, izdinstaju se na ulju narezani na trakice i pomješaju s trajbanim jajima tj napravi se omlet.
21 ruj 2012, 15:03
E to me zanima, što znači na krugove? Po širini, tj. od dna prema peteljci?
Kod nas sam ih vidjela dosta na placu pa zato i pitam.
21 ruj 2012, 15:14
Riba je super na grill tavi ali mi se usmrdi kuća više od toga nego kad pečem na običnoj
21 ruj 2012, 15:16
Meni nije najgore što smrdi, ali ako stavim samo koju kap ulja previše, zašprica mi sve pločice uokolo špareta
22 ruj 2012, 19:18
I ja je imam,jako rijetko koristim
Mm je kupio za meso,cevape,njemu najvaznije ribu ali prestao je koristiti,neda mu se cistiti.
05 lis 2012, 13:31
moze slika te vase gril tave-moja je gusana i ja ne stavljam ulje niti na meso,niti na nju(nakon pranja,bez deterdjenta,kad se posusi kapnem ulje i obrisem papirnatim ubrusom),ako stavim ulje u toku pecenja uzasno se zadimi.
05 lis 2012, 13:51
Ja se trudim kupitu tu tavu vec duze vrijeme,al se stalno dvoumim.
Jel mi moze neko podrobnije opisati koja je razlika izmedju gril tava i obicnih?
Bila bih zahvalna.
Imam 4 tave doma i sve su Tefalove,pa me zanima da li je okus pecenka na gril tavi bolji. Ili da se samo drzim Tefala.