Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Zec

01 lis 2013, 17:42

Dobila sam 2 zeca - kako ih kuhati, peći...?
Kao mala, jela sam ga na saft (kao piletinu), mm na ražnju. Ideje?

Re: Zec

01 lis 2013, 18:53

mi ga radimo na saft, kao piletinu. na ražnju bi mi bilo presuho. to je meso bez masnoće :dunno

01 lis 2013, 19:13

Na saft,ja sam probala i u pecnici s krumpirom i povrcem i nije mi bio fin.....

01 lis 2013, 20:06

Onda ću i ja provjereno na saft, hvala!

01 lis 2013, 20:14

a je li zec ili kunić? jer ako je zec, onda je dobro pacati ga neko vrijeme jer će inače i na saft biti tvrd i suh.

01 lis 2013, 20:23

OFF: jedna forumašica mi je ponudila zeca - živog, kao kućnog ljubimca. Jedino je bio problem transporta ZG-ST.
Pitala sam mmamu, šta misli - kako da mi pošalje zeca?
Mmama: Paaaaaaaa ako je dobro smrznut, može i sa busom. :hahaha Ona ga je već vidjela sa njokima :lol

01 lis 2013, 20:36

:hahaha

02 lis 2013, 01:29

na dva načina smo spremali kunića: lagano posoljenog kunića ispeći na ulju. Pred kraj dodati dosta istisnutog češnjaka i po želji malo brašna (ili gustina) ako želite dobiti malo safta.

drugi način: peće se na ulju i pred kraj se stavi vrhnja s malo gustina + kopar svježi i limunov sok.

prilog obično pire krumpir

02 lis 2013, 06:54

njoki - definitivno njoki :liza

02 lis 2013, 07:19

Moji su uvik spremali zeca na divljač i uz njega njoke i to mi je super!
I patku isto tako. ;)
Sj - nasmijala si me do suza :D

02 lis 2013, 09:02

Moja mama ga uvijek radi na saft, peče se s puno povrća, to se povrće spasira u saft, meso nareže i još prokuha u saftu i doda vrhnja. Uz to obavezno knedle od kruha. Mljac I da to je zec ala vild iliti na divljački. :lol
I svima nam nije toliko do zeca maesa nego je baš taj saft posebnog okusa pa još s tim s knedlama. :proljece

Sj. :hahaha

02 lis 2013, 09:44

ja stavim pancete ili slanine, mogu se i komadi "obući" u nju tako da meso ipak ima određenu koilčinu masnoće. kunić je uzgojen i ima više masnoće, dok je zec suh :mrgreen
i svakako bih ga spremila wild, sa širokim domaćim rezancima :)

ovaj splitsko-zagrebački zec je :lol :lol

02 lis 2013, 14:41

sj je napisao/la:OFF: jedna forumašica mi je ponudila zeca - živog, kao kućnog ljubimca. Jedino je bio problem transporta ZG-ST.
Pitala sam mmamu, šta misli - kako da mi pošalje zeca?
Mmama: Paaaaaaaa ako je dobro smrznut, može i sa busom. :hahaha Ona ga je već vidjela sa njokima :lol

:rollin

02 lis 2013, 14:54

Ja bi ga isto na "divlje" spremila.
Večer prije, očišćenog, potopiš u lonac s vinskim octom.
Sutradan to proliješ, našpikaš ga pancetom i češnjakom, začiniš solju i paprom (ili vegetom), nauljiš, staviš u roštijeru i oko njega poredaš kapulu na četvrtine, mogu i dvije, mrkve, jabuku, suhih šljiva, začina (ružmarin, lovor, klinčić) i staviš peći, pokriveno folijom. Kad se ispekao, zeku razrežeš, očistiš od kostiju ako treba, povrće i sav šug izmiksaš i sve staviš u lonac u koji onda, kada to sve zakuha, možeš dodati malo crnog vina i pustš da još malo prokrčka, nekih 15-ak minuta, do pola sata.
I poslužiš uz njoke, obične ili one od kruha :gladan

02 lis 2013, 15:54

Ovako: prepekla sam začinjene komade mesa na malo ulja, pa izdinstala luk na posudi i na to stavila pečene komade mesa, malo podlila vodom i to se još dinstalo. Ok je saft, meso malo suho.

02 lis 2013, 19:08

sj a jesam se nasmijala sad :lol

03 lis 2013, 14:28

evo ga :mrgreen

slika

03 lis 2013, 15:04

I kako da ja sad napravim ovog drugog zeca nakon ove slike?! Kako?! :nesvist
Odgovori