O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
16 pro 2013, 10:33
Budući da je recesija, što napraviti slatko ili slano kao poklon za Božić osim kolača?
Mislila sam da ovdje stavljamo recepte za slatke ili slane sitnice, npr. isprobane recepte za truffles, likere, džemove, medenjake, mješavine slanih grickalica, razne mueslli pločice... ili samo ideje na jednom mjestu.
Što umotati kao poklon nabrzaka?
16 pro 2013, 10:46
prije par godina sam secerila bademe i pakirala ih u staklenke i prigodno zamotala.
16 pro 2013, 10:48
ovo nisu kolaci, ovo su medenjaci
kupila sam dvije kutije dr. Oetker mješavine za medenjake (oko 15kn) i par tuba jestive boje.
Sin je sam odradio ostalo, malo sam mu pomogla oko valjanja tijesta.
Zamotali smo ih u celofan s raznobojnim mašnicama.
Jeftino, jednostavno i efektno, a najvažnije klinci to mogu gotovo samostalno odraditi (manjoj djeci ipak sama ispeci medenjake

).
Ovu rundu ce nositi na bozicni sajam u skoli ali spremamo se ponoviti za poklone frendovima. Jako su ukusni.
16 pro 2013, 11:29

Super ideje
16 pro 2013, 11:46
rima kako sasusis ovu boju na njima? lani smo radili tako na obicnim keksicima, boja (ako bi stavili jedan na drugi) se zalijepila i razlila.
16 pro 2013, 11:52
a kalupići? di njih ima? bilo je prošlih godina u metrou, nisam ih vidila ove godine.
16 pro 2013, 12:29
Ima ih u metrou i ove godine.
Mirbi, boje su dr.Oetker u tubi (pakirane su komadno, ne kao komplet), sušilo se cijeli jedan dan na stolu prije umatanja u foliju.
16 pro 2013, 12:33
Mirbi, boje su dr.Oetker u tubi
Zvala si me?
16 pro 2013, 12:47

sorry, Mrđi sam pisala (čitam disleksično nickove)
16 pro 2013, 13:16
Fala Rima
16 pro 2013, 15:12
Meni je super onaj Peceni caj na coolinarici mislim da ga je Lorena spominjala bas kao poklon.
Ja cu to i kolacice
16 pro 2013, 15:24
Masho bilo je kalupa u Plodinama, onim kod bille
16 pro 2013, 15:25
rima, super su! bravo za juniora

ja sam nedavno isto čovječuljke ukrašavala tim bojama, lakše su i jednostavnije za nanošenje od onog "Pisma" ali koma se sporo sušilo. zapravo, i nakon 2 dana nisu se baš do kraja osušili i klinci su bili malo musavi
16 pro 2013, 15:38
tamazd je napisao/la:Masho bilo je kalupa u Plodinama, onim kod bille
Hvala Tamo, baš ću pogledati!
možda bi se moglo ukrašavati icingom, pa ga malo obojati. mislim da bi se to trebalo brže sušiti.
16 pro 2013, 15:43
pa možda da, meni su lijepi i tako samo sa bijelom bojom.