Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Što sve radite u multipraktiku (food-processoru)?

28 sij 2014, 12:18

Nakon duuuugog razmišljanja i promišljanja, nabavila sam si ovo čudo prošli tjedan:
slika

do sada sam u njemu sjeckala kupus za salatu, napravila domaću integralnu tjesteninu (provukla kroz stroj za rezance poslije toga) po ovom receptu:

http://blog.williams-sonoma.com/weekend-project-whole-wheat-pasta/

i napravili smo humus (odokativnom metodom, to radimo svaki put drukčije - ovaj put slanutak, inćuni, acceto balzamico, maslinovo ulje, sol, papar, češnjak - samo smo sve izmiksali sa onim glavnim nožem)

eh da, i iscijedila sam kilu naranči

Koliko sam vidjela multipraktik recepti i tips&tricks su raštrkani po raznim temama, a voljela bi ih naći na jednom mjestu

posebno me zanimaju "prečaci" tj. kako ga iskoristiti maksimalno - npr. planiram praviti pitu od jabuka i planiram prvo zamijesiti tijesto sa glavnim nožem i onda dok se ono "odmara" u frižideru, naribati jabuke (bez pranja stroja, samo zamijeniti nož sa ribežom - onim krupnim) - je li to OK?

malo sam zbunjena i s korištenjem nastavaka, pa slobodno pišite kad koristite ribež, kad nož na ribežu (onaj što npr. sjecka mrkvu na kolutiće- s tim sam ja sjeckala kupus), kad ono neko čudo juliene, a kad onaj glavni nož (propeler)... znači upute za dummies su više nego dobrodošle :plavusa

edit: smanjila sliku :oops:

Re: Što sve radite u multipraktiku (food-processoru)?

28 sij 2014, 12:43

Ribam jabuke za štrudlu, sjeckam povrće, npr za luk koristim glavni nož, a za ostalo povrće onaj okrugli, da bude veće narezano.
Mijesim tijesto za pitu (ovak kak si i napisala :lol ), miksam šlag (ja za to imam plastični nastavak sa širokim lopaticama), meljem orahe, bademe, čokoladu, kekse, zobene pahuljice u brašno :lol npr. za čas napravim podlogu za Cheesecake.
Dosta ga koristim, ali kad trebam više voća ili povrća. Ne koristim ga npr ak trebam narezati 2 mrkve i luk. Za to imam malu sjeckalicu. :lol

28 sij 2014, 17:13

Kod mene je u upotrebi vise manje kao i kod teutonije, ali najkorisnije je kad radimo npr gulas od divljaci za sjeckanje par kila luka i mrkve.

Sva tijesta, namaze, nadjeve, kreme radim u njemu. Sjeckam potrebne sastojke i mjesam.

Pocela sam ga koristiti tek pred cca godinu dana, a imam ga 7 god. Isto nisam znala kaj bi s njim, ali kad jednom krenes skuzis da mozes zbilja puno toga sa njim. Cak i sa djelovima koji ne bi trebali sluziti za to npr jebuke za kolac ne ribam sa nastavkom za ribanje nego sa velikim nozem i dobiju se sitniji komadici koji se super karameliziraju tijekom pecenja :liza

29 sij 2014, 13:03

ujmee ja bih neki da mogu pastu raditi... ne rezance,nego da ima nastavak za fusile, pipe, pene...

biljezim se na temu, jer ja imam i gratalicu i citrusetu i sjeckalicu... pa mozda sve to frknem za jeda MP

29 sij 2014, 15:46

Uz tijesta, namaze, sjeckanje, rezuckanje i ostalo već navedeno, koristim ga i za frape, mljevenje suhog kruha u prezle, noklice od jetrica za juhu, umjesto pasiranja povrća za umake smiksam povrće, za majonezu, maslac od domaćeg vrhnja (mljac :liza ), zamjenjuje mi ribanje hrena (smiksam ga na sitno, sitno i bude super). Za sad se toliko mogu sjetiti, nadopišem ako se još što pametno sjetim.

02 vel 2014, 19:24

Evo sta Jamie predlaze ;)
Odgovori