Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Rođendanska torta

15 lis 2014, 12:03

Treba mi neka torta koja će biti opće prihvaćena :mrgreen
Nikako da nađem ikoju dobru tortu, isprobavam isprobavam napravim 1-2 puta i skužim da nije to to. Hoću super odličnu tortu na koju uvijek mogu računati.

Dajte pomozite? Što vi radite?

Re: Rođendanska torta

15 lis 2014, 12:33

ako imas neki omiljeni kolac, onda ga mozes iskoristiti i za tortu :). nedavno sam napravila okrugli tiramisu i bas je super ispao :).

15 lis 2014, 13:40

mi smo nedavno slavili curin 5. rodjendan doma i radila sam tortu čiji sam recept tu pokupila - Turbo brza nepečena bananko torta
(recept od TinkiVinki)
http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/view ... 63&t=69202
čak i meni koja sam totalni antitalenat za kolače je uspjela, šareno sam je ukrasila a ne moram ni spominjat da su klinci bili u transu :srca

za starije bih preporučila Tortu od naranče i rogača, nešto prefino... a nije uopće komplicirana za napravit, bez brašna, idu jaja, cijeli maslac, naranče, čokolada i mljeveni rogač, recept je na coolinarici (pod ovim nazivom)
već dugo nisam tako nešto sočno i ukusno jela
:mah :mah

15 lis 2014, 13:46

Evo ti moje omiljene torte, ja sam je imala za sve svoje rođendane kad sam bila mala, a i moji je klinci jako vole.

Napominjem samo da ja napravim duplu količinu kreme, ova količina iz recepta mi jednostavno nije dovoljna, a mi volimo da ima puuuuuno kreme. Joj, sad mi sline cure. :p

Pletena torta
Okrugli biskvit (tamni)

• 6 bjelanjaka
• 6 žumanjaka
• 6 žlica šećera
• dodati 3 dkg kakaoa
• 6 dkg brašna
• 2 rebro omekšane čokolade

U zdjeli za miješanje izmiješaj bjelanjke u tvrdi snijeg, ubaci žlicu po žlicu šećer i stalno miješaj . Kada je čvrsto ubaci jedno po jedno žumanjce i stalno miješaj. Kada je sve pjenasto umućeno dodaj malo po malo brašno, kakao i otopljenu čokoladu.

Kalup obloži papirom za pećenje – samo dno kalupa, i peci dvdesetak minuta. Čačkalicom probaj da li je dovoljno pećeno.

Hladno prerezati .

2. biskvit (žuti)

U velikom limu ispeći biskvit od 5 jaja, 5 žlica šećera i 5 žlica brašna.
Postupak kao gore – umuti čvrsti snijeg od bjelanjaka, u njih umješaj šećer, pa žumanjca i na kraju brašno.

Nadjev:

• 3 cijela jaja, 25 dkg šećera i 4 rebra čokolade kuhati na pari. U hladno umutiti 25 dkg maslaca.

Sastavljanje torte

• Polovinu tamnog biskvita premazati kremom.
• Žuti biskvit premazati kremom i izrezati na trake širine 1 cm. Prvu traku smotati i položiti na sredinu tamnog biskvita. Ostale trake motati oko srednjeg.
• Premazati kremom i poklopiti drugim dijelom tamnog biskvita.
• Premazati kremom i ukrasiti čokoladnim mrvicama ili ukrasom po želji.

15 lis 2014, 14:05

Barbi, :nesvist.
Koliko dugo se sve to radi?

15 lis 2014, 14:19

Barbi ne kužim baš ovo motanje. Morat ću kasnije pomnije to proučiti.
OVa bananko mi se čini fora. Naiša sam i na neke stare topice pa sve prevrćem i gledam.

eh da se mene pita bio bi sveti gral ali klincima ta nikako ne sjeda

15 lis 2014, 14:23

barbi baš fora, morat ću napraviti prvom prilikom

snow zamotaš traku ko uski tepih i staviš na sredinu, pa onda dalje iduću traku nastavljaš motati oko ove itd.
bar sam tako ja shvatila

15 lis 2014, 14:38

Tanja, nije uopće tako dugo ni strašno kako izgleda.
Može se okrugli biskvit puta dva kupiti i gotovi :p (ipak sam to ja :lol).

Snow, ovako kako je dunja napisala, izrežeš ga na trake i prvu zamotaš kao puža i staviš na sredinu torte, a onda nastavljaš niz drugim trakama, moraju biti jednake širine (debljine).
Nije uopće teško niti dugotrajno koliko izgleda.
Krema mi je preprefina, prava čokoladna. I još me podsjeća na djetinjstvo. :proljece

15 lis 2014, 15:35

Kod mene u zadnje vrijeme prolazi tiramisu i ledeni vjetar u konceptu torte. Cokolada mi nekako manje prolazi. Valljda jer su redovito isle fererro pa su se ljudi zasitili.
Na krstenju od curice prije nekog vremena je bila torta s malinama i kremom od bijele cokolade. Samo ke nestala. Moram nabaviti recept. :)

I moj zakljucak bi na kraju bio da ljudi traze nesto laganije i osvjezavajuce posebno ako se sprema kakav rucak, zakuska ili vecera jos uz slavlje.

15 lis 2014, 16:59

ja sam mojima prošle godine pravila tortu s bananama, žutom kremom i tučenim vrhnjem - jako im se svidila jer je baš ovo što Liv kaže - lagana i osvježavajuća
u to ime, idem napraviti jednu malu za sutra :zivili

15 lis 2014, 19:02

Snow, meni je ova Nesquik-san torta super, vole ju i stari i mladi, nije teška za praviti, kremasta je, lagana, ma odlična!
http://www.coolinarika.com/recept/nesquik-san-torta/ Svi uzimaju recept, prave, cijela moja okolica je opsjednuta ovom finotom :joy

16 lis 2014, 09:57

kod nas se zna da se jede torta ala mačje oči. I to je to i taj se recept ne dira i to mora biti za rođendane :nata
Ja ju volim jer je brzinska, uvijek uspije i svi ju vole. Pogotovo djeca.

Barbi ova tvoja mi je ok ali i meni se čini dosta posla dva biskvita peči pa jošš i trakice motati. Ali krema na pari ova ne more da omane :lol to nema ko ne voli.

16 lis 2014, 12:31

mrava ova tvoja je :5 , ali kod mojih je ova ipak imala bolje ocjene
http://www.coolinarika.com/recept/torta-monte/

ova mi je uvijek rezervna ako slucajno ne uhvatim vremena za pripremu
http://www.coolinarika.com/recept/dolcelina-novogodisnja-torta/

17 lis 2014, 08:28

ajme jadna li sam.
sad je još pala i naraudžba za tortu u obliku lopte.
mislim napraviti kompromis i napraviti nogometno igralište da torta može biti kockasta.

SAd još samo odlučiti kaj će biti unutra.
OVa nesquick mi se čini komplicirana :znoj ali privlačna pa ću siguno koji put napraviti.
Adorabla ovu tvoju sam jednom prilikom već radila al bomne se ne sjećam kako je prošla.

kuku mene :ajme

17 lis 2014, 09:00

Moj favorit je http://kruhai.blogspot.com/2014/05/coko ... e.html?m=1
Recept je Adorablin i uvijek uspije i svi ju vole :)

Druga je keks torta koju radim za djecu :)
http://kruhai.blogspot.com/2012/12/coko ... a.html?m=1

A za zadnji ročkas radila sam parfe tortu od nutelle. Nekako smo se poželjeli kremastih tortiy Recept je isto forumski, ti su mi najdraži :). Samo se umiješa 100g nutelle prije dodavanja želatine. Ispala je odlično :)
viewtopic.php?f=88&t=42979&p=2139732&hili=Krkica+parfe&sid=e0ab458067744968a42a8176ed7ccbe8#p213973

17 lis 2014, 09:13

Kad sam ja pravila svojoj curki tortu na Barbi isto mi je trebala okrugla baza za haljinu, napravila sam neku kremu i biskvit izrezala na kockice, pomiješala sa kremom i ubacila preko noći u okruglu zdjelu obloženu prozirnom folijom, ujutro samo okrenula na pladanj, popravila oblik kremom i ukrasila je, mogu reći da su svi bili oduševljeni :)

17 lis 2014, 09:25

I da - često za ročkas radim dvije torte - djeci jednu od keks torti, a odraslima ono sto oni vole npr. Sv Gral od čokolade :)

17 lis 2014, 09:45

erina je napisao/la:Kad sam ja pravila svojoj curki tortu na Barbi isto mi je trebala okrugla baza za haljinu, napravila sam neku kremu i biskvit izrezala na kockice, pomiješala sa kremom i ubacila preko noći u okruglu zdjelu obloženu prozirnom folijom, ujutro samo okrenula na pladanj, popravila oblik kremom i ukrasila je, mogu reći da su svi bili oduševljeni :)

i ja sam s takvom smjesom radila, ali sam ju ruama modelirala oko barbi.

tako da lopta torta (polovica lopte :)) ne bi trebala biti komplicirana...

17 lis 2014, 15:10

snow, ovo ti je super za loptu: Ispečeš biskvitnu roladu, namažeš pekmezom, narežeš na ploške i slažeš na dno i stranice okrugle plastične zdjele koju si obložila najlonskom folijom. Napraviš kremu kao za jogurt tortu, narežeš voće ili žele bombone i uliješ u zdjelu. Ostaviš da se stisne. Neka odstoji preko noći. Ujutro okreneš na tacnu ,,loptu'' i ukrasiš polja (pola običnog šlaga, pola šlaga u koji si umiješala otopljenu čokoladu ili prehrambenu boju). Okolo nasipaš zeleni šećer ili zeleni kokos.

17 lis 2014, 17:30

mrava je napisao/la:snow, ovo ti je super za loptu: Ispečeš biskvitnu roladu, namažeš pekmezom, narežeš na ploške i slažeš na dno i stranice okrugle plastične zdjele koju si obložila najlonskom folijom. Napraviš kremu kao za jogurt tortu, narežeš voće ili žele bombone i uliješ u zdjelu. Ostaviš da se stisne. Neka odstoji preko noći. Ujutro okreneš na tacnu ,,loptu'' i ukrasiš polja (pola običnog šlaga, pola šlaga u koji si umiješala otopljenu čokoladu ili prehrambenu boju). Okolo nasipaš zeleni šećer ili zeleni kokos.

To ti je i jeftinije jer ne moraš kupovati figurice nogometaša i golove.
(osim ako ih već imaš). :)

17 lis 2014, 17:47

Keks torta se isto može slagati u zdjelu, počne na isti način kao i ova šarlota, pa samo redati kremu i keks dok se ne ispuni do kraja i samo se omaže kremom izvana pa ukrašava. Al kao sto rekoh - to je dječja torta, odraslima je fina, al ne otkidaju na nju kao djeca :).
Jako je teško kad zahtjev nije samo prefina torta nego i prefina i još u obliku :)

17 lis 2014, 18:39

I mene cekaju 2 rodjendanske torte sljedeci tjedan, jos se nisam odlucila sta cu raditi. Stavile ste super recepata, pa kako da odaberem :lol.

Za svoj gust radila bi sahericu, ali u tome bi gustala samo ja... Pa bolje ne :lol.

17 lis 2014, 20:51

Mirci pala je odluka na parfe. :klanja
evo u tijeku je.
mislim da će ta zadovoljiti i male i velike. nadam se :liza

Cathy igrači i golovi su posuđeni. čekaju da se ucrta igralište. :mrgreen

postajem prava slastičarka :liza
Odgovori