Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Koji vam je najbolji recept za tijesto za pizzu?

02 vel 2016, 21:36

Od kad sam otkrila ovaj recept na netu vise nista drugo ne pokusavam ;

Pizza tijesto

evo moja je upravo gotova :)

slika

slika

slika

Po kojem receptu vi radite?

Re: Koji vam je najbolji recept za tijesto za pizzu?

02 vel 2016, 21:56

Isto ovako, samo što ja sve sipam odokativno.
Osim ovoga tijesta, ludo tijesto mi se pokazalo čak i ljepšim, ali njega pravim povremeno kad planiram da ga koristim i za druge stvari, pa usput bude i pizza.

02 vel 2016, 22:01

Ludo tijesto je i meni super :dada

02 vel 2016, 22:05

To se tijesto i meni pokazalo najbolje. Otkako sam ga otkrila ni ne trudim se isprobavati druga tijesta.
Ova tvoja pizza mi je zamirisala preko ekrana :liza

02 vel 2016, 22:52

Njam, pizza s ekrana miriši do mene :liza

Moji vole tanko tijesto, pa ga pravim ovako: http://www.coolinarika.com/recept/tanko ... -za-pizzu/

03 vel 2016, 08:57

Ja radim po Jamievom receptu za pizzu. 500g brašna, 3 dl mlake vode, 10 g kvasca, žlica meda, malo soli i malo maslinovog ulja.

03 vel 2016, 09:38

meni je inače to ludo tijesto ok, kad imam vremena. posebno mi je dobro za pizze štruce. a inače radimo standard - brašno, voda, kvasac, sol i maslinovo ulje. kak i Jamie :lol

Mrava, ovo tanko se ne mijesi više kad se digne? samo se baci?

Na koliko inače pečete pizu i koliko dugo, to jest kratko?

03 vel 2016, 09:52

a moj receptić po kojem uvijek radim je iz nekog casopisa, prije ere Jamie O. :lol
no sve je to tu negdje :D
ovdje je sve točno odmjereno, tijesto je uvijek savršeno, jedino mijenjam vrste brašna - ponekad dodam dio pirovog, ponekad dio integralnog ili grahama, nekad crno, ma sve uvijek ispadne super. Jedino je problematično raženo, njega treba staviti maksimalno 1/3 jer se inače neće dignuti onako kkao bi trebalo.

400 g glatkog brašna
1 suhi kvasac
250 ml tople vode
1 žličica soli
1 žličica šećera
4 žlice maslinovog ulja

Brašno promiješati sa žličicom soli i kvascem, a u vodi otopiti žličicu šećera. U brašno dodati maslinovo ulje te uliti vodu. Zamijesiti tako da tijesto postane glatko pa ostaviti na toplom da se diže pola sata.
Pećnicu ugrijati na 220-240°C.
Tijesto podijeliti na dvije kugle. Protvan samo pobrašniti pa rukama razvući tijesto, položiti ga u protvan pa još malo rastegnuti prstima. I tako dva puta :)

edit. east - pečem na najdonjoj rešetki na pizza programu (sa ventilatorom) 6-7 minuta na 240°C. No, i to dosta ovisi koliko ti je tanko/debelo tijesto za pizzu :).

03 vel 2016, 09:56

uglavnom odokativno.

stavim na jedan svježi kvasac približno duplo više brašna nego na tvom receptu, cca 600g. dobijem dovoljno za dva velika lima.
umjesto ulja stavim jedno punomasno vrhnje.

03 vel 2016, 10:00

Moj recept je kupiti u Konzumu K-plus razvaljano tijesto za pizzu sa maslinovim uljem. Odlično je. :dada
Molim vas nemojte me banati sa recepata. :lol :lol

03 vel 2016, 10:02

:lol sta bi te banali :lol
Tako ja radim tijesto za quiche ;)

03 vel 2016, 10:18

Barbi je napisao/la:Moj recept je kupiti u Konzumu K-plus razvaljano tijesto za pizzu sa maslinovim uljem. Odlično je. :dada
Molim vas nemojte me banati sa recepata. :lol :lol

i moja svekrva isto. tako da - u hladovini si :zivili

03 vel 2016, 10:19

mmar je napisao/la:Razvaljano? Nisam to nikad vidjela.
Koliko je veliko?

dođe ti razvaljano, zarolano, malo manje pakiranje nego kore za pite

03 vel 2016, 10:21

mrs. eastwood je napisao/la:Mrava, ovo tanko se ne mijesi više kad se digne? samo se baci?

Na koliko inače pečete pizu i koliko dugo, to jest kratko?

Tanko tijesto dižem pola sata, a od njega na 2 nauljena lima od pećnice razvučem tanko tijesto rukama.

Ja pizzu uvijek pečem na 230°C 12-15 minuta

03 vel 2016, 10:27

zapravo kad gledam svi radimo isto tijesto s kvascem (3 zlice ulja ne rade razliku :nata )

03 vel 2016, 11:00

Tijesto stoji pored kora za pite, lisnatih tijesta i sličnog, u roli je manjoj od role lisnatog, cijena je između 9 i 10 kn.

Dok sam nekad radila sama tijesto stavila bi u pekač za kruh dva deci toplog mlijeka, mislim 40 dkg brašna i jedan suhi kvasac, pekač bi ga zamijesio i ja bi ga samo razvaljala.
No otkad se pojavilo K plus više to ne radim.

03 vel 2016, 11:26

Neovisno o tijestu, mislim da kućna varijanta nikad ne može biti jednako dobra iz jednostavnog razloga što pećnica peče samo do 250 stupnjeva. :nata

03 vel 2016, 11:34

Margot je napisao/la:Neovisno o tijestu, mislim da kućna varijanta nikad ne može biti jednako dobra iz jednostavnog razloga što pećnica peče samo do 250 stupnjeva. :nata

meni su pizza iz pizzerije i domaca pizza skoro pa dva razlicita jela :). volim i jedno i drugo :).

a tijesto za pizzu radim sa istim sastojcima kao i vecina ovdje, nista osim brasna ne mjerim.

03 vel 2016, 12:27

Margot, rekla bih da još nisi probala pizze pravog kućnog picmajstora :lol

03 vel 2016, 12:30

Mirci je napisao/la:Margot, rekla bih da još nisi probala pizze pravog kućnog picmajstora :lol

Lako moguće. :zub

03 vel 2016, 14:10

ja radim s pola integralnog brašna. jer me ne muči toliko kad se valja :znoj , a i finije nam je.

i dižem ga nekad u frižideru, to me svekrva naučila. onda je super tanko. to kad ga ne diže aparat za kruh. inače, sve isto kao i vi.

03 vel 2016, 14:25

ja radim s pola integralnog brašna. jer me ne muči toliko kad se valja :znoj , a i finije nam je.

o da i ja. pol integralno pol obično a ako nemam integralnog stavim i pirovo i raženo čak i kukuruzno.
Puno bolje tijesto bude za razvaljati. Moš ga u rukama rastegnuti bez brašna, niš se ne lijepi. Ako stavim samo obično onda obevezno 1/2 oštrog.

03 vel 2016, 14:34

i moja mama stavlja oštro :dada , ja ne :dunno

03 vel 2016, 14:54

ja ne radim s kvascem :mrgreen u zadnje vrijeme radim tijesto za savijače (brašno, voda, ulje, sol). odlično je. stavim gore nadjev i pečem na 275 pet-šest minuta u prethodno zagrijanoj pečnici i lim zgrijem.
jako fino. ko iz karijole ;)

03 vel 2016, 16:30

ako je ko iz karijole daj mi recept s točnim omjerima
Ovo moje beskvasno s maslinovim nije ko iz Karijole :nata

03 vel 2016, 17:02

aaa recept je odokativan :mrgreen radiš tijesto za štrudlu i ostane ti jedna loptica ....mislim da ja na 40 dkg brašna stavim 1 dcl ulja, mlake vode prema potrebi i soli i to zamijesim.namažem uljem i prekrijem prozirnom folijom i ostavim na toplom, sat vremena. radim od glatkog brašna ali posipam poslije s oštrim i ak je premokro dodam oštro brašno.
tak sam radila zadnja dva puta. štrudlu od višanja i štrukle i ostalo mi tijesta...
okrenem pleh naopako, zagrijem ga u pečnici, razvaljam tijesto na back papiru, ako hoću da mi je hrskavo onda namažem maslinovim uljem rub tijesta i protvan. ako ne onda samo malo brašna posipati.

sad si me sjetila, kak sam biserka, bila danas u karijoli po pizzu za ručak i sretnem frendicu iz osnovnjaka. radi tamo :mrgreen moram pitati za recept za tijesto ...ak nije tajna :plavusa

03 vel 2016, 19:43

kors da je tajna :gata
a što je tamo tijesto bez kvasca?

03 vel 2016, 20:34

ne znam. ali znam da je tanko, tanko ko mlinac ....ima nešto jer je rub napuhnut ;)
saznat ću ja :gata :mrgreen

04 vel 2016, 09:37

Je bez kvasca. E no gore moj post s receptom bez kvasca ali smo ga se zasitili

04 vel 2016, 10:09

mi smo jučer popodne pravili prvi put svoju zajedničku pizzu, po onom prvom receptu što je hope stavila. samo s polubijelim brašnom - pa to je isto glatko jel tako?
fina nam je bila, pojeli smo je s guštom. drugu polovicu ćemo danas popodne ;)
Odgovori