coolinarika - svjeze zacinsko bilje
coolinarika - suhi zacini
ajmo malo o zacinima
omiljenim, omrazenim...
koliko ih koristite
u kojim kombinacijama
i tako...

Sada je: 02 kol 2026, 00:08.

Nanoibeba je napisao/la:
Dobila sam tri paketića sjemenja (vlasac, peršin i bosiljak)

Moje otkriće je vlasac

MM dapace smatra da samo losi kuhari toliko naginju zacinima koliko ja.

nedavno sam napravila odlično ljuto ulje za pizzu - maslinovo ulje, peperoncini, papar u zrnu...
To imaš i po pizzerijama, a oni znaju staviti i neke trave unutra ili one velike feferone. Možeš i po toplim sendvičima ili brusketama politi, kako tko voli. Mi obožavamo tako pikantne stvarčice, pa mi je ovo super.mala maza je napisao/la:Nanoibeba je napisao/la:
Dobila sam tri paketića sjemenja (vlasac, peršin i bosiljak)
jel to ono nešto iz akcije od renaulta,neka eko akcija ako se dobro sjećam?
baš mi je drago da ti je uspjelo,moje su koma
...

Začin Upotreba Prostor/njega Trajanje
vlasac - za namaze, salate, omlete /zemlja mora biti vlažna /od ranog proljeća do jeseni
peršin - za juhe, umake i kao dodatak krumpiru / svijetao i topao prostor /od proljeća do jeseni
bosiljak - za salatu od rajčice i ostala jela od rajčice, za čaj / sunčan, topao i zaštićen prostor / od svibnja do mraza
vrisak - kao dodatak povrću, posebno grahu / sunčan do polusjenovit i suh prostor / od svibnja do mraza
timijan - kao dodatak ovčjem mesu / sunčan i suh prostor / od travnja
kadulja - za čaj kod grlobolje / sunčan i suh prostor / od kolovoza
origano - za picu, kao dodatak umacima od rajčice i mesu / sunčan prostor, zemlja mora biti suha / od proljeća do jeseni
curryjeva biljka - kao dodatak riži, jelima od povrća i mesa / puno topline, suh prostor / cijelo proljece
njih dodajem juhama, umacima od vrhnja, salatama...ma moze uvijek i svuda.
, volim i klincice, posebno zimi s kuhanim vinom.
Inace to za mentu sam tu na forumu od nekog procitala i od tada obavezno na krastavce stavljam mentu i moram priznati da je okus fenomenalan
- sad tu ide tip: nemojte ju močiti jer pocrni, zamotajte vezicu u papirnati ubrus da se ne navlaži), vlasac, mladi češnjak (iz istih razloga koje je Solea navela)...
Solea je napisao/la:Inace to za mentu sam tu na forumu od nekog procitala i od tada obavezno na krastavce stavljam mentu i moram priznati da je okus fenomenalan
zanimljivo, bas cu probati!

.Nego zainteresirala me i lemon grass.
Zvijezdica

Nego zainteresirala me i lemon grass. Toga ima u cajevima ali ja to nikada nisam vidjela na placu. Jel ima toga kod nas?

Adorabla je napisao/la:A tek juha od mladog cesnjaka

? Juha je sigurno prefina ali meni to šteta

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.