Sada je: 04 kol 2026, 22:41.

Cokolasticne kocke

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Cokolasticne kocke

PostPostao/la srecica tara » 19 ožu 2010, 09:17

slika

Super je kolac, nasa draga LTL ga je isto pravila i super joj je ispa. mene je jedino zezala krema, malo je bila vodnastija.

RECEPT:

Biskvit
5 jaja
15 dag šećera
1 dl ulja
1 dl mlijeka
25 dag brašna
1 vrećica praška za pecivo
10 dag čokolade za kuhanje

Odvojite žutanje od bjelanjaka. Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg.
Žutanjke i šećer pjenasto umutite, pa dodavajte malo omekšalu čokoladu, ulje, mlijeko i brašno s praškom za pecivo . Na kraju žlicom polako umiješajte snijeg.
Veći kalup za kolače obložite masnim papirom. Izlijte smjesu za biskvit, poravnajte i pecite na 200°C oko 30 minuta. Pečeni biskvit odvojite od papira, prerežite koncem u dva dijela, razdvojite ih i ostavite da se ohlade.

Krema
4 dl mlijeka
10 dag šećera
10 dag brašna
10 dag maslaca
5 dl slatkog vrhnja za šlag

Stavite kuhati 2,5 dl mlijeka i šećer, a u ostalih 1,5 dl mlijeka umiješajte brašno, pažljivo da ne ostaju grudice. Miješajući ulijevajte u kipuće mlijeko i nastavite kratko kuhati dok dobro se ne zgusne.
Nakon kratkog hlađenja, u kremu dodajte kockice maslaca i dobro miješajte da dobijete glatku masu.
Istucite slatko vrhnje u čvrsti šlag. Kad se mliječna krema sasvim ohladi spojite ju sa šlagom. Držite u hladnjaku do upotrebe.

Ostalo
20 dag čokolade za kuhanje
4 žlice mlijeka
1 žlica ulja
15 dag lješnjaka
16-20 (ovisno o veličini) čokoladnih bananica
4 žlice Nutele ili sličnog namaza
1 veća oblatna

Slaganje kolača:
U isti kalup u kojem se pekao biskvit stavite oblatnu. Namažite obilato Nutelom i pospite polovicom grubo sjeckanih lješnjaka. Zatim premažite tankim slojem mliječne kreme. Na to položite prvi dio biskvita, premažite preostalom kremom, te u nju utisnite čokoladne bananice. Prekrijte drugim dijelom biskvita.
Rastopite čokoladu s 4 žlice mlijeka i žlicom ulja. Prelijte toplo preko kolača i pospite ostatkom sjeckanih lješnjaka.
Neka se sve dobro ohladi i stisne u hladnjaku prije posluživanja.
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

Re: Cokolasticne kocke

PostPostao/la IINA » 19 ožu 2010, 09:31

Baš neobično izgleda.
Je l bi moglo bez ovih bananica?
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la srecica tara » 19 ožu 2010, 09:36

Neznam na sta misli tocno da neobicno izgleda, mozda zato sta sam pekla kore za biskvit u manjoj tepsiji nego sta je oblatna, pa malo izgleda ne jednolicno,al drugi put ce bit bolje ;) .

Sta se tice bananici, mislim da bi bija prejednostavan, al pokusaj. Samo ja osobno cu drugi put stavit bas KRAS BANANKO, Ove u kolacu su

bananice od KASALIJA iz kutije, okus im nije nesto.
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la olja » 19 ožu 2010, 13:28

mmmm, svidja mi se :)
samo sto bih i ja izbacila bananice (meni je od njih zlo :dunno )
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la LTL » 19 ožu 2010, 13:43

:joy :joy
srećice :kiss
meni je prefenomenalan,nisam mogla dočekati da ga napravim,meni je krema ispala ok,u receptu piše da treba u mlaku kremu margarin pa je možda to zeznulo srećicu.ja sam stavila u hladnu i krema je odlićna,
olja,naravno da može bez bananica,ja sam uzela malo pakovanje,i rezala ih na pola tako da je tu i tamo koja bila,,mada ih ja volim!
potrošila sam više od 4 žlice nutele,skoro pola pakovanje one od 400 gr,možda zato kaj sam punila onu stranu oblatne s većim kockicama,al je ukus zakon,rezala sam ga čim se čokolada stvrdnula! i ja i mm smo pojeli dva reda,a kolač je veliki!
slika
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la dunja » 19 ožu 2010, 13:58

mami me da ga napravim, samo ću isto izbaciti bananice
dunja
most

PostPostao/la srecica tara » 19 ožu 2010, 15:51

LTL- :kiss :mrgreen

Ma moze i bez bananice, ako ih bas en volite, ali kazem meni osobno bi kolac bija nekako pust bez njih. Ja cu drugi put skroz drugu kremu, i stavit cu jaffa keks unutra, to bi mogla bit dobitna kombinacija. Javim kad napravim kakav je na taj nacin.

Ltl- draga pa jesam kako je pisalo u receptu, tako sam i ja radila. Margarin u mlaku kremu, al to mi je odma bilo cudno zasto u mlaku, a znam da se uvik u kreme stavlja kad je vec hladna. :dunno

Tvoj je puno lipsi od moga :roll :p :kiss :kiss
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.