Sada je: 05 kol 2026, 01:44.

Tufahije

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Tufahije

PostPostao/la Pticica » 02 tra 2010, 00:26

uhvatila me zelja za tufahijama nekada ih je moja mama radila ali to je bilo tako davno.
Imam neki recept za njih ali me zanima kako izdubite jabuke, kako izvaditi sredinu a da se jabuka ne raspadne, da li mi je podrebno nesto specijalno za to ili moze kako nozem.I da li su ljepse ako prenoce, ili ako se prave i jedu isti dan. Ja bi ih za uskrs radila.

recept sto imam ide ovako :
8 jabuka
200 gr secera
80 gr oraha
1 bjelanjak
1 limun
1 L vode
2 vanila secera

Oprati i oguliti jabuke,izdubiti im sredinu, a kore se sacuvaju. Jabuke staviti kuhati u kipucu vodu u kojoj je 50 gr secera, 1 vanila i limunov sok.Kuhane jabuke izvaditi, a u istu vodu staviti preostali secer i kore od jabuka .KAda sirup prokuha , procjediti ga i ostaviti da se ohladi.Jabuke nadjenuti s mjesavinom tucenego bjelanca, oraha i vanilin secer, posloziti u tepsiju i peci 15 min.Preliti sokom
I. 12.05.06
Pticica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Tufahije

PostPostao/la Buhtlica » 02 tra 2010, 07:40

nikad to nisam radila, pa ne znam koliko se jabuke mora izdubiti, samo sredina ili još i malo uokolo.
ako je samo sredina, postoji mala spravica za vađenje te sredine. naravno da ne znam kako se zove, ali ju zapikneš s gornje strane u jabuku, gurneš do dna i izvučeš zajedno s tom vadilicom sredinu jabuke.
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 02 tra 2010, 10:41

Buhtlica je napisao/la:ako je samo sredina, postoji mala spravica za vađenje te sredine. naravno da ne znam kako se zove, ali ju zapikneš s gornje strane u jabuku, gurneš do dna i izvučeš zajedno s tom vadilicom sredinu jabuke.

mrak, mrak stvarcica. I meni je mama kupila. :mrgreen Zove se jabuko-dubilica. :kima
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la ivanaCH » 02 tra 2010, 10:43

LiKmama je napisao/la:
Buhtlica je napisao/la:ako je samo sredina, postoji mala spravica za vađenje te sredine. naravno da ne znam kako se zove, ali ju zapikneš s gornje strane u jabuku, gurneš do dna i izvučeš zajedno s tom vadilicom sredinu jabuke.

mrak, mrak stvarcica. I meni je mama kupila. :mrgreen Zove se jabuko-dubilica. :kima

:lol
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Pticica » 03 tra 2010, 03:56

Kupila sam tu spravicu danas :mrgreen
Ipak ih sutra budem radila, a slag (tuceno vrhnje ) cu staviti u nedjelju ujutro
I. 12.05.06
Pticica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.