Sada je: 06 kol 2026, 11:37.

molim recept za nešto s jagodama

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Re: molim recept za nešto s jagodama

PostPostao/la sandravu » 17 lip 2010, 14:27

Evo sjetila sam se još jdnog recepta za kolač sa jagodama. Nedavno sam radila Tiramisu u koji sam samo ubacila jagode. Ispalo je odlično. Recept za one koji nisu još radili tiramisu (ja žumanjke za kremu volim prokuhati ;) ):
Potrebno:
50 dag Mascarpone sira
4 žumanjka
15 dag šećera
1 vanilin šećer
250 ml vrhnja za šlag
veće pakiranje piškota (tanke piškotice bez šećera su puno bolja opcija od standradnih, debelih)
50 dag jagoda

Priprema:
Žumanjke miksati sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti. Kuhati ih u loncu na pari dok se krema ne zgusne. Primjetit ćete kod kuhanja ove kreme od žumanjaka kako se jako malo, gotovo uopće ne zgušnjava. Nema panike – kremu je dovoljno kuhati 10 min uz miješanje, maknuti s izvora topline i ohladiti. Kako se bude hladila sve će se više zgušnjavati. Ako se kuha predugo čak se može previše stvrdnuti.
Pomiješati u posudi za miksanje mascarpone, ohlađenu kremu i posebno istučeno vrhnje za šlag. Dobro izraditi i sjediniti mikserom.
Slagati u lim (koji nije potrebno namastiti) red piškota koje treba namakati u tanjuru s toplim mlijekom i par kapi ruma, zatim sloj kreme, rasporediti potom prepolovljene jagode, pa opet složiti piškote i drugu polovicu kreme.
sandravu
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Prethodna

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.