O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

KOLAČ S BANANKOM - tko zna?

08 pro 2010, 17:36

Sjećam se da je bio neki recept u koji su išle bananko čokoladice, a uspijevam naći samo jedan (LTL) a malo mi je komplike, ja bih nešto jednostavno ako tko ima a da je provjereno

Re: KOLAČ S BANANKOM - tko zna?

08 pro 2010, 19:42

ROLAT SA BANANKOM

Prokuhati 1 dcl mlijeka,1 margarin , 25 dag štauba i zatim dodati 30 dag mljevnog keksa.

Oblatnu poprskati vodom(ja ju stavim u mokru krpu i polako savijam dok se mekani )da ne puca.Na rebrasti dio premazati fil,u sredinu složiti bananke i srolati.Može se raditi sa nekom folijom ili masnim papirom da se lakše mota.

08 pro 2010, 19:46

Evo nešto za Kimu, kopirano je sa sa naših recepata ali nisam napisala tko je stavio taj recept a super je. :dada

“MAČJE OČI” S OBLATNOM
20 dag mljevenog keksa,2 žumanjka,2 bjelanjka snijeg,15 dag šećera u prahu,15 dag čokolade,15 dag margarina,10 – 12 čokoladnih banana ,1 oblatna (veća)
IZRADA:- izraditi žumanjke sa šećerom i margarinom, dodati otopljenu čokoladu i mljeveni keks i na kraju čvrsti snijeg od bjelanjaka (može se izraditi krema i sa cijelim jajima, ako nemate vremena)- oblatnu navlažiti između dvije mokre krpe- na oblatnu namazati kremu, složiti sa svake strane po 5 - 6 bananica (nije loše odrezati vrhove, da bi se nastavljale jedna na drugu)- motati oblatnu (kao za mačje oči) s obje strane- staviti na hladno da se stisne

Krema može i ona za oblatne bez sirovih jaja ;)

08 pro 2010, 23:55

cure zakon ste!

13 pro 2010, 15:43

sviđa mi se ovo zadnje
Odgovori