O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: Ćufte, fašir...

04 stu 2011, 12:26

vi ne kuzite da tinica ( i ja ) kad vidimo ovu fotku ( rima, tvoju ) NE ZNAMO koliko cega tu ide.

:klanja :klanja :klanja :klanja :klanja :klanja :klanja :klanja :klanja :klanja

04 stu 2011, 15:10

meni su ćufte uvijek s kruhom

recimo
700 g miješanog mljevenog
1/3 starog kruha namoćenog u mlijeko i ocijeđenog
vezicu nasijeckanog peršina
jedno jaje
jedna žličica soli
1/3 žličice bibera
krušnih mrvica po potrebi
jedan luk sitno nasijeckan i popržen
sve dobro sjediniti
raditi kuglice i uvaljati ih u brašno
pržiti sa svih strana
stavljati u rajnglu u kojoj će se kuhati
na ulju na kojem su se pržile (nesmije biti previše ulja) dodati veliku žlicu brašna, dobro promiješati, dodati 1/2 litre paradajza, miješati i dodati još žličicu soli, žličicu šečera i recimo 2 dcl vode, prokuhati i preliti preko ćufta i sve skupa kuhati još nekih pola sata
poslužiti uz pire krumpir i salatu

jesam li malo pomogla

19 ruj 2012, 11:25

Ajme sad ćete me ubiti... :hahaha
Ajde ovako...doktorirala sam na čuftama :liza pa bi sad malo modificirala recpet u punjene paprike :lol jel to sad sve isto osim kaj se mesne kuglice udube u papriku i stave kuhati :lol drugo je identično kao i normalne čufte ha :nokti

19 ruj 2012, 11:35

Da :lol
S tim da ja stavim najviše dvije paprike a ostalo ćufte jer svi imamo opaku žgaru od paprika.

19 ruj 2012, 12:07

:kiss ma tak sam si mislila...
Aha misliš da ne ogrnem svaku čufticu u svoj ogrtač :hahaha

19 ruj 2012, 13:18

Ja u mljeveno meso za punjenje paprika ne dodajem namočeni kruh :dunno

Uvijek uzmem 700 g mljevenog (miješanog) mesa, u njega nasjeckam jednu kapulu (ne pržim je prije toga), dva do tri češnja češnjaka, šaku peršina, dodam jedno jaje, malo papra, žlicu Vegete, malo muškatnog oraščića i rižu, otprilike jednu i po do dvije šalice za kavu (one male, najmanje). Izmiješam dobro, pustim da odstoji 10-ak minuta i nabijam u paprike :mrgreen
Onda u loncu gdje ću ih slagati propržim jednu manju nasjeckanu kapulu (ili pola velike) i dvije mrkve koje naribam. To prelijem s pola litre pasirane rajčice, mrvicu poslim i popaprim i dodam malu žličicu šećera. Kad to provri, složim paprike, dolijem vode da bude skoro do vrha paprika, pokrijem ih jednim tanjurom i kad sve prokuha, smanjim vatru i kuham oko sat i pol na lagano, uz povremeno protesanje lonca. Kad je gotovo, ako mi se čini prerijetko, ubacim žlicu do dvije krušnih mrvica i protresem lonac. Uvijek mi budu savršene :gladan

edit: količina mesa :ajme

19 ruj 2012, 14:01

Ma joj znaš da sam ja na fan fan fantastično FANT :hahaha Ja nemam problema sa kruhom :lol

19 ruj 2012, 14:41

Da, skužila sam, jer sam išla iščitavati ranije postove nakon što sam zalijepila svog :mrgreen
Ali, evo, navela sam ti sve mjere, pa možeš i bez Fanta ako hoćeš :zivili

19 ruj 2012, 15:04

Ja radim malo specificne cufte,al su nam takvi najbolji,te su gastronomadske :lol
Dakle, za oko 16 okruglica:
Oko 400 g mljevene svinjetine
500 g mljevene piletine
Zacini
Brasno
Obje vrste mesa pomjesati,zaciniti i na pobrasnjenoj podlogi oblikovati male loptice, moje su malo vece od Raffaelo kuglica.
Prebrziti na malo ulja u dubokoj tavi dok ne porumene sa svih strana.
Ocijediti ih na kuhinjskom papiru,a u tavu staviti 2 glavice luka narezane na KOLUTE i nasjeckana 2 reznja cesnjaka.
Poklopiti i lagano dinstati.
Zatim vratiti okruglice unutra,dodati konzervu sampinjona,zalijati sa 500 ml pasirane rajcice,malo vode i ako volite vino,onda dolijte 1 dcl bijelog vina.
Polako nek se krcka oko 30 min i voila.
Uvijek posluzujem s tjesteninom,uz nju nam je najukusnije.

20 ruj 2012, 09:00

Ma curke divne ste :kiss :kiss :kiss
Hvala vam puno... :kiss :kiss :kiss

22 ruj 2012, 19:24

mmmmi cufte i punjene paprike su mi mljac,posebno sa pire krompirom :klopa

25 ruj 2012, 08:56

Evo da se pohvalim jučer sam prvi put u životu radila filane paprike... ispale su ma ne savršene nego famozne...kak ja velim anđeli bi ih jeli :lol
Od 1.700 grama dobila sam 25 paprika i još sam u posebnoj rajngli istovremeno kuhala 10 čufta :lol
I da...kao desert pire krumpir onak sa maslacem i sa mikserom obrađen da se pretvorio u pjenu...ma divota :joy
Hvala vam svima :kiss

25 ruj 2012, 09:11

Ajme Tinice pa di si kuhala 25 paprika? :shock :nesvist

I još više tko ih je pojeo? Plus ćufte. :lol

Sviđa mi se ova verzija kuglica s gljivama ,to ću isprobati, mada meni to nisu ćufte ,nazvat ću ih nekak drugačije. :lol

25 ruj 2012, 09:15

U onom velikom loncu a posebno sam još kak mi je ostalo mesa a nisam više mogla paprike zgurati u taj veliki :lol stavila u drugu rajnglu 10 tih kuglica kaj sam napravila od tog mesa :lol pa se istovremeno krčkalo. U trećoj sam pak kuhala krumpir za pire. :liza Imali smo jučer za ručak, večeru, danas Franči ima prije škole, mi za ručak, poslala sam mami 6 paprika i 4 čufte da ima za ručak ovih dana a još sam i zamrznula u dvije posude ;)
Kad već radim ovak veliki posao u kuhinji onda volim da mi bude za više puta ;)

27 ruj 2012, 04:51

tinice,dobra ti je ta ideja sa zamrzavanjem :dada
ja inace to mogu jesti stalno a pire krompir bude brzo gotovo.

03 lis 2012, 07:18

teutonija je napisao/la:Ajme Tinice pa di si kuhala 25 paprika? :shock :nesvist

I još više tko ih je pojeo? Plus ćufte. :lol

Sviđa mi se ova verzija kuglica s gljivama ,to ću isprobati, mada meni to nisu ćufte ,nazvat ću ih nekak drugačije. :lol

U mojoj kuharici se zovu mesne okruglice s gljivama :lol
To nam je svima bolja varijanta jer nekako ne volimo previse pasirane rajcice u jelu,onda ja to Onako preradim kako nam vise odgovara. :mrgreen

03 lis 2012, 13:25

Meni kad se omakne tako sa punjenim paprikama,ja zamrznem neskuhane i onda vadim koliko mi treba i stavim kuhati bez odmrzavanja-ne vidi se nikakva razlika kod degustiranja :mah

03 lis 2012, 13:31

Ja još nisam pojela ove kaj sam zamrznula čekam hladnije dane :lol ali pretpostavljam da nema neke razlike :conf pogotovo kad sve to zakamufliraš sa finim kremastim pire krumpirom :lol

03 lis 2012, 14:32

Rima i ja radim ovako kao i ti,ja se divim svima koji rade nesto bez vegete,koliko god ja povrca natrpam pa i u juhu,
ja moooram dodati i vegete.
Inace kad radim saft za punjenu papriku ili ćufte samo poprzim malo brasna i dodam pasiranu rajcicu iz tetrapaka,vodu,malo soli i secera,odmah stavim papriku ili cufte unutra,,kad prokuha smanjim i uvijek kuham 1 i po sat
Odgovori