Kak ih najjednostavije spremiti i pojesti da ih uopće isprobamo?

Sada je: 07 kol 2026, 16:37.
), stapku postružem i puštam relativno dugu. (Očišćene spremam u zdjelu s vodom i limunom, u protivnom potamne)
) i stavila unutra, valjda će i tak biti ok, ak nam se dopadnu onda isprobavam ostale recepte. 
Mislim, ne znam kolko bi toga trebalo kupiti da bude npr. ko prilog uz meso.

ma vidla sam i to, da se mi toga najedemo morala bi polje posaditi. Iskreno ne znam ni kak to raste u vrtu
idem malo guglat jer to uopće uspjeva na kontinentu. Strašno kolko je to tu zanemarena kultura.
... zadnje sam ih spremila gostima, pa su me malo blijedo gledali na kraju sam sve sama pojela
meni su prefine. volim te gorke okuse
...inače, ima ih i u supermarketima i to uzgojnih, a one su fakat puno veće i imaš ih kaj za pojesti.teutonija je napisao/la:Ina sviđa mi ovaj tvoj recept, isprobat ću ga, no zanima me kad se sve to skuha jelte kak se jedu te artičoke, gule se pa se baca ono nejestivo dok se ne dodje do srca ili nekak drugačije.![]()

), šire se lako i dobro podnose istarsku zimu; bitno je da su u zavjetrini, pretpostavljam da se u Dalmaciji još lakše uzgajaju. U kontinentu bi ih trebalo zimi zaštititi. Jedne su mi se zime biljke smrzle, ali su u proljeće ponovo potjerale, malo su kasnije i sitnije cvale, al'eto ih i danas: pupaju naveliko.
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.