O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
14 stu 2014, 12:57
vidjet cemo u ponedjeljak da li uebung napravio meistera
14 stu 2014, 14:12
Adorabla, napravila sam spinat malo rjedji i u njemu skuhala gotove torteline sa spinatom i sirom, a na to naribala parmezan.
U jecam uopce ne ide vrhnje - prodinstam luk i poriluk da omeksaju, dodam narezane mrkve, celera, persina, cesnjaka i kratko popirjam pa onda ubacim opran i ocijedjen jecam, malo crvene paprike (po zelji i malo ljute papricice), malo pasirane rajcice, sol, papar, podlijem juhom/temeljcem i kuham dok povrce i jecam ne omeksaju. Moze se staviti i neko suho meso.
14 stu 2014, 16:27
a nee, to moje nece. Previse vuce na minestrone.
Ja cu morat nesto drugacije smisliti.
Hvala na receptu se podrazumijeva
E da i ovaj dupli špinat i dupli sir nikada ne bih tako objasnila
14 stu 2014, 16:37
Adorabla je napisao/la:E da i ovaj dupli špinat i dupli sir nikada ne bih tako objasnila

x
nikad

danas pljeskavice i krumpir pire, zelena salata
iskopala sam iz straznjeg dijela ostave staklenku maminog prefinog proslogodisnjeg ajvara

dobar je

ma sta dobar - odlican!
14 stu 2014, 18:02
Paradajz juha sa širokim rezancima, pečeni oslići, ostaci pite sa sirom
14 stu 2014, 18:09
Adorabla je napisao/la:a nee, to moje nece. Previse vuce na minestrone.
Ja cu morat nesto drugacije smisliti.
Hvala na receptu se podrazumijeva
E da i ovaj dupli špinat i dupli sir nikada ne bih tako objasnila

Ne bih rekla da je ko minestrone, manje je juha, a više je gusto, kao npr. grah i ričet samo bez graha i bez zaprške

.
Heh, bila sam kreativna što se špinata tiče
15 stu 2014, 13:40
Povrtna juha, vrganji s lukom, slaninom i jajima
15 stu 2014, 14:23
sarma,cvarkuse i ostalo madjarice i torte for her od jucerasnjeg slavlja
sutra pileca juhica i neko meso u pecnici sa krumpirima,samo jos razmisljam koje
15 stu 2014, 14:51
Riblja juha, riba lešo na dva načina i frigana, krumpir salata i lešo krumpir sa tikvicama, maslinovim uljem i lukom.
15 stu 2014, 18:34
piletina s povrćem iz woka
16 stu 2014, 17:48
Juha od tel.koljenice,osso buco (kombinacija mene-ale catlaka-nase tanje)recept,risoto milanese,palenta fensi(u modli od kuglofa

),telece snicle u umaku od osso buco sa dodatkom zacina alla putanesca,no desert
16 stu 2014, 18:10
pečena rebrica, špinat i pire krumpir. klementine za desert

sutra punjene tikvice zapečene u bešamelu, salata
16 stu 2014, 18:52
pileca juhica,pureca krila pod folijom i pire krumpir
16 stu 2014, 19:01
Ajngemacht s jetrenim noklicama, pečeno pile, pečeni krumpiri, paradajz i cikla, zapečene palačinke sa sirom
17 stu 2014, 07:04
Prežgana juha, pečeni bataci i zabatci s krumpirom, svježe zelje na salatu, a za desert rolada s domaćim pekmezom od šljiva.
Danas će biti juha iz škrinje i špageti bolonjez, salata ista.
17 stu 2014, 09:04
u subotu pečene divlje orade - dobila friško ulovljene od frendice, uz to blitva i krumpir lešo
jučer ručak kod sveki, ali doma za desert pečene jabuke predvečer, jelo mog djetinjstva
danas krvavice, kiselo zelje, kuhani krumpir, za neke pohanci od jučer
sutra neko varivo, još ne znam koje
17 stu 2014, 09:13
Jučer odmrzla juneću juhu pa ukuhala brokulu i rezance. Uz to pureći batki u peki s povrćem i krumpirima.
Danas ostaci peke (povrće) i mesa od fešte u subotu.
17 stu 2014, 09:13
Kod mene jucer bistra juha i tortilje. Za danas dinstani tel. snicli sa fusilima, ima juhe i salata id matovilca. Za sutra cu i ja neko varivo, a sutea za veceru je Pizza kao kompenzacija za varivo
17 stu 2014, 09:38
u subotu sam pohala pileća prsa u sezamu i parmezanu a kao prilog smo imali malo kuhanih krumpira s gremolatom i zapečeni karfiol. prije toga pileća juha s griz knedlama.
za desert je bila krempita.
nedjeljom obično šibnem komad mesa u pećnicu ali jučer mi to nije bila opcija pa sam napravila junetinu na lovački s njokima. juha od subote al s tjesteninom.
napravila sam i chilli con carne, to ćemo imati danas i sutra (uz rižu i/ili tortilje) a vjerojatno će biti i za ledište.
17 stu 2014, 10:44
Kod nas je varivo od mahuna
17 stu 2014, 14:10
ja sam jucer htjela raditi pašticadu pa sam izvadila komad mesa iz zamrzivača i sjetila se da ga a) nisam napacala dan ranije i b) da nemam niti sve sastojke za pašticadu
Onda sam neko meso, saft nešto i žličnjake. Nije mi se dalo njoke raditi.
Danas ćoravi gulaš i piletina pohana sa sezamom, naravno pohana u rerni
Sutra ću neki rižoto. Isto nešto s onim čega ima u frižideru