Ja bi da tijesto bude glatko, fino, da se lako razvlači, da nakon pečenja bude tanko po sredini, a rubovi napuhani
...ne bi ona debala tijesta...Ima li tko kakav receptić ili savjetić da pizza bude barem malo slična onoj iz pizzerije??

Sada je: 03 kol 2026, 01:24.

...ne bi ona debala tijesta...
)

Nisam ni mlijeko dosad stavljala.
i on mi je dal ovakav recept + naputak za kvalitetnu pizzu:
): to je najbolja metoda dobivanja debelih krajeva, a ne pretanke sredine
(znači da je već nahajcan) na cca 220°c i peć oko 15 minuta (to opet ovisi o pećnici)
, recept opet od pic-majstora je:
) pa deblje narezane šunku (tost šunka od Purisa mi je najlaganija, nije preslana), pa mozzarelu narezanu na šnite i onda opet na to još naribane gaude.
pa mi mozak dela 100 na sat (samo na klopu mislim
)
morat cu i ja opet probat

.Mirci je napisao/la: on u pecnicu stavlja samotnu plocu na kojoj ih pece. I ja bih to, samo ne znam gdje da to nabavim.

.
). Pizze je pekao direktno na njoj, malo pobrasnjenoj.
tijesto radim točno onako kao i Brzo i fino kifle... Bude savršeno! Unutra ide

hvala ti do neba!! Super mi se čini receptić. Mislim da je uz tijesto jako bitan i sos koji staviš gore. Ja uvijek radim s pasiranim pomidorima, stavim unutra origana, bosiljka, mediteranskih biljčica, bez ulja i u zadnje vrijeme umjesto luka u prahu, protisnem svježi češnjak. 

Ovaj pleh s rupicama što Lik spominje, meni osobno i nije nešto, općenito mi ti plehovi teflonski nisu dobri.

?!

. Jednu sam ispekla na pobrasnjenoj poledjini lima za pecenje, a drugu na alu floji pa na resetku kako je rekla mama25 i obje su bile odlicne.
.
, jer nisam znala kad mi je gotova, ali unatoč tome bilo je odlično. Super se umijesilo, diglo, razvuklo, iako ću probat s malo manje brašna, jer mi je ispala ooogromna picetina...

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.