O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Voćna salata

16 sij 2009, 15:25

Recept i male tajne velikih majstora molim, ne bih li klince privoljela da istu jedu.

Re: Voćna salata

16 sij 2009, 15:46

najfinija mi je ovakva:
ananas
jabuke
kruske
lubenica
dinja
grozdje
narance
iscijedjeno malo soka od limuna
krupnije narezani orasi
i pinkica ruma (ok, klincima bez).

mrkli mrak!

16 sij 2009, 15:49

Nemam nikakav poseban recept - spremam od voca koje trenutno imamo u kuci. :dunno
Dakle, narezem obavezno jabuke i banane (meni vocna salata bez banane nije vocna salata :) , a djeca ne priznaju nista ako nema jabuka) i dalje razno drugo voce - kivi, mandarine, grejp (zimi), grozdje, jagode, kupine (ljeti), obavezno jos malo suhog voca tipa grozdjice, sitno narezane suhe marelice, ananas.... odozgo slag :liza
Ako je vecina voca kojeg cure ne vole posebno (npr. kruske, breskve, maline...) dodam odozgo i maaaalo cokoladnih mrvica - to cisto da ih zavaram :)
I lubenicu nikad nisam stavljala u vocnu salatu - obicno ne ostane ni komadic za to :)

16 sij 2009, 15:54

Kod mene na poslu u restaću stave voće u male čaše za vino i preko voća preliju
puding od vanilije. Probala i pali. Jedu i dive se kak to krasno izgleda.

16 sij 2009, 15:57

IIna :1 ideja!!! To bi moglo proći.

Čitala sam i za kombinacije sa sladoledom. On se pretpostavljam servira posebno.

16 sij 2009, 16:01

Meni je recimo mrak staviti jagode i gore sladoled od vanilije. Mislim da bi bilo fino i sa neki drugim voćem.

16 sij 2009, 16:21

i obavezno staviti kasiku meda odozgo :1

16 sij 2009, 16:30

Ja u ove zimske dane volim narezati voce koje se zatekne u kuci plus Ledo smrznuti slag i dobro izmjesati. Njami.

16 sij 2009, 18:27

Volim da je šareno - bijelo, narančasto, crveno, zeleno pa koristim:

obavezno bananu i ananas
kiwi
jabuku
krušku
naranču

pa sezonski:
jagoda
malina
višnja
breskva
marelica

Ako nakapavam, nakapavam sokom od naranče, a med ne volim.
Volim uz voćnu salatu jesti sladoled (bilo kakav, vanilija obavezno, a uz to može i čokolada), šlag, eventualno malo čokoladnog preljeva, ali nije nužno.

16 sij 2009, 21:29

ovako nekako kao snita, sto vise i sto sarenije.

al i ja volim kombinaciju s pudingom. u dublje case naspem puding (kako kada koji imam - vanilija, coksa, malina....) pa onda voce.
posude (case) obavezno prozirne, jako mi je vazno da i izgleda za 5!

16 sij 2009, 22:03

Nemam nikakav poseban recept - spremam od voca koje trenutno imamo u kuci

iks
narezem obavezno jabuke i banane (meni vocna salata bez banane nije vocna salata

iks

lubenicu nikad nisam stavila u vocnu salatu, ni orasare. :dunno

17 sij 2009, 02:39

MM obicno radi, sjecka i servira vocne salate.
Stavi svasta, ovisno sta od voca imamo doma. Ali ja najvise volim ovu kombinaciju:
mango
dinja
kruska
jagoda
naranca

Nekako mi mango daje poseban smek i bez njega mi vocna salata nije nesto.

Nikakav secer, med ni sladila. Sve se to izmjesa i mljac.

17 sij 2009, 18:10

Najbolje ti je staviti voće u spoju s pudingom i šlagom i što više nacifrati jer se djeca više vole diviti kak je to nacifrano. :naughty

17 sij 2009, 18:40

A moje cure ne vole puding pa nikad ne pravim takve kombinacije - samo sa slagom :)

17 sij 2009, 22:17

ma kao što rekoh: bitno da je sve ko u izlogu. Ja imam 2, 5 mj. starog sinčića i ne mogu dočekat da mu takve voćne bombe pravim. Do tada se ja utapam u takvim stvarima... :naughty

18 sij 2009, 10:46

http://www.becook.com/sr/recipe/Voćna-salata.htm
Tu imaš još jednu ideju.

18 sij 2009, 18:58

Ja ne volim nikakve kombinacije voća i pudinga :( ali zato nasjeckam svakojakog voća kojeg imam doma, "začinim" s medom i sjeckanim orasima ili bademima ili lješnjacima i na to stavim sladoleda....njami :joy

18 sij 2009, 19:07

malamaja je napisao/la:Ja ne volim nikakve kombinacije voća i pudinga :( ali zato nasjeckam svakojakog voća kojeg imam doma, "začinim" s medom i sjeckanim orasima ili bademima ili lješnjacima i na to stavim sladoleda....njami :joy

ja ovako kao i malamaja, s tim da mi je čak i draže istući malo vrhnja umjesto sladoleda

18 sij 2009, 21:22

da da i meni je s malo slatkog vrhnja baš fino
ali ne volim gore med nikako, a niti orahe, lješnjake i slično

i baš ste mi dale želju da si ju napravim ovih dana

18 sij 2009, 21:58

Med staviš samo žličicu, tek toliko...a on se i onako rastopi. Ja ga stavim gore, dobro promiješam i ostavim da malo odstoji. Može se staviti i vanilin šećer, ako netko voli jaču aromu.

19 sij 2009, 00:35

rijetko ju radim jer moji puno vise vole raznorazne vocne frapee :whew

mozes dodati i neke zitarice/pahuljice. Ja volim ovu kombinaciju - malo nekih zitarica, voce, malo meda, orascici. I mozda malo sladoleda. Puding i slag mi ne pasu :dunno

19 sij 2009, 09:38

vocni frapei brrrr
toliko su mi gadni da ih ni djetetu nisam nikad ponudila :lol

04 vel 2009, 21:32

mmmm, obozavam pohane jabuke! nikad ih nisam pravila - to je jedno od onih jela koje je rezervirano samo za bakinu kuhinju :) ona ih pospe obicnim, kristal secerom i ja ih tako obozavam jer volim kad mi secer krcka pod zubima :)

04 vel 2009, 21:36

ja još u šećer dodam i vanilin šećer pa s tim pospem odozgo

05 vel 2009, 14:27

mi to pravimo malkice drugacije ali se zove jabuke u slafroku :D

skuhane kocke jabuke u malo vode sa dosta vanilije, staviti u case a u toj vodi naraviti puding pa preliti jabuke u casama :party

07 vel 2009, 21:15

Pravila danas shnitinu odlicna :5

05 ožu 2009, 15:55

Evo još jedna friška s Coolinarke:

VOĆNA SALATA

6 manjih naranči
3 veće jabuke
2 banane
1 limun – sok
5 jušnih žlica šećera
1 jušna žlica ruma

Priprema

Prvo sam naribala koricu od limuna, ako ju ne iskoristim večeras, stavit ću u led. Odmah sam ocijedila limun kako bi mi sok bio spreman za jabuke i banane.

Očistila prvo naranče jer one ne oksidiraju, zatim jabuke, nakapala malo limuna po jabukama i na kraju sam odrezala banane te prelila preostalim limunovim sokom. Dodala žlicu ruma, šećer i dobro promiješala.

05 ožu 2009, 16:01

Pitanje za ovu varijantu s pudingom...
Skuhate puding i vrući prelijete preko voća (kak to onda izgleda, ne popari li se voće) ili ga ohladite pa onda miješate (al onda ne izgleda baš reprezantativno jer se stvrdne)?

al ideja mi je mrak! Za mene i mm-a, naravno :1

05 ožu 2009, 16:36

Možeš prvo staviti da se malo samo prohladi puding pa slagati u čašu npr: red pudinga, red voća, red pudinga, red voća dok ne potrošiš sastojke a na vrh šlag i ribana čokolada.

05 ožu 2009, 17:15

hvala mrava..

jooj sad sam gladna :mrgreen:
Odgovori