O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

kako cistite mrkvu?

gulim ju
49
70%
samo lagano sastruzem po povrsini
16
23%
samo operem
2
3%
ostalo
3
4%

Ukupno glasova : 70

kako cistite mrkvu?

08 ožu 2009, 18:12

ja ju uvijek gulim ( kao krumpir) , no jedna poznanica mi je rekla da ju ona samo opere jer je to dovoljno
moja mama ju lagano sastruže nožem

kako vi?
da li je dovoljno samo oprati mrkvu ili je potrebno skinuti gornji sloj?

Re: kako cistite mrkvu?

08 ožu 2009, 18:24

Kupovnu mrkvu obavezno gulim, ali kad imamo u vrtu mrkve, samo ju postruzem, kad je mlada onda ju samo perem..
Moja sveki samo postruze, ali onda ona kuhanjem pocrni, sto i se nikak ne svidja..a i brine me to s cim je ona spricana da bi duze stajala.
Nasa mrkva iz vrta uvene za 1 dan, a ove iz ducana su mi tjednima tvrde :dunno

Dok sam bila mala znala sam otic u vrt, iscupat mrkvu, samo s rukom pocistit zemlju i tak sam ju jela :mrgreen:

08 ožu 2009, 18:37

ja je također gulim. onak ko krumpir. sjećam se da ju je je moja mama samo sa nožićem ostrugala al nekak meni je to komplicirano.

08 ožu 2009, 18:44

potpisujem lilly :)

baš žalim za vremenima kad si mogao sjesti u vrt samo obrisati voće ili povrće i s guštom se najesti.

08 ožu 2009, 18:45

Gulim ju onim nozicem za npr. krumpir. Dakle, da, gulim ju kao krumpir :)
Moja mama ju sastruze nozem.

08 ožu 2009, 18:50

samo ju ostružem nozicem po povrsini. tako skinem vanjski sloj i zemlju sa nje, a opet puno je manje otpada nego da ju gulim.

08 ožu 2009, 18:55

budući nemam domaće obavezno gulim onim nožićem za krumpir... isto ne volim kad ju se samo postruže pa pocrni za vrijeme kuhanja :dunno
a i ja se sjećam davnih vremena i odlazaka u vrt... samo malo prebrišeš voće i povrće i ožeži :mrgreen:

08 ožu 2009, 19:05

Crazy Daisy je napisao/la:samo ju ostružem nozicem po povrsini. tako skinem vanjski sloj i zemlju sa nje, a opet puno je manje otpada nego da ju gulim.

isto tako

08 ožu 2009, 20:14

staru gulim, mladu struzem :p
znaci, nisam mogla glasati

08 ožu 2009, 20:23

gulim

08 ožu 2009, 21:52

Gulim gulilicom za krumpir.
Mladu mrkvicu samo dobro operem.

08 ožu 2009, 22:52

sastruzem je, nekada to i nije bas samo lagano, ali ju nikada ne gulim kao krompir. I meni ne pocrni u kuhanju :dunno

08 ožu 2009, 22:54

Gulimo pomagalom kojega zovemo guljator :D

08 ožu 2009, 22:57

Gulim jer kad ju stružem zamrljam pola kuhinje, neznam kako vama, ali meni leti ono ostrugano na sve strane.

08 ožu 2009, 23:00

stružem ju

08 ožu 2009, 23:47

filipovamama je napisao/la:Gulim jer kad ju stružem zamrljam pola kuhinje, neznam kako vama, ali meni leti ono ostrugano na sve strane.

Apsolutno isto ovako. Moja mama uvijek struže a meni je to najgora rabota na svijetu, ona se pak nikako ne može naviknuti na onu gulilicu za krumpir s kojom ja gulim sve (krumpir, mrkve, peršin, tikvice, jabuke.......).
Blažena sprava.

09 ožu 2009, 00:22

Prije sam strugala, a sad gulim sa spomenutom gulilicom.

09 ožu 2009, 00:43

i ja ju samo sastužem i operem i nikad mi ne pocrni ni domaća ni kupovna. :dunno

09 ožu 2009, 10:53

filipovamama je napisao/la:Gulim jer kad ju stružem zamrljam pola kuhinje, neznam kako vama, ali meni leti ono ostrugano na sve strane.

Isto ovako! :dada

09 ožu 2009, 11:24

Operem pa ogulim s gulilicom za krumpir i onda opet operem.
Kad sam ju znala postrugati prsti su mi danima bili narančasti, pa sam odustala od toga.

09 ožu 2009, 11:25

Operem pa ogulim s gulilicom za krumpir i onda opet operem

:dada
Mladu sastruzem i operem.
E, da, kao mala sam ju cupala u vrtu, samo malo otresla negdje o drvo i jela.

09 ožu 2009, 11:44

Kako koju - sad najčešće gulim, tanko imam fini mali nožić za čišćenje povrća (na one gulilice za krumpir se nikad nisam mogla naviknuti, totalno su mi nespretne).
Kupovnu obavezno gulim, kad je mlada ponekad je samo postružem. (od toga mi znaju prsti dobiti boju )
I naravno operem je prije nego je gulim i nakon, ali ja tako sa svim povrćem-voćem.

09 ožu 2009, 12:02

Gulim ju onim nožićem za guljenje. Nitko od nas ne voli kad se napravi ona tanka kožica kad se skuha.

09 ožu 2009, 12:04

gulim tim nožićem za guljenje povrća.

09 ožu 2009, 12:19

Gulim i ja.

Nekad kad znam iz čijeg je vrta se sjetim pa samo postružem.

09 ožu 2009, 12:21

mladu lagano, a staru malo energičnije izribam pod mlazom vode četkom za povrće (iz bio&bio, taman je dovoljno oštra da istruže što treba, a dovoljno tupa i meka da ne struže po povrću zapravo. ovak izgleda - http://www.goodnessdirect.co.uk/cgi-loc ... Brush.html, oko 3o kuna)

preporodila sam se otkad sam to otkrila. mrzim guliti, a struganje mi zamulja sve okolo. gulilicu nisam nikad svladala.
sve povrće perem s tom četkom.
kupujem nešpricano povrće.

09 ožu 2009, 12:23

O, ja i gulilica dva tela, jedna duša. Gulim krumpire, kivi, mrkve, celer, jabuke...sve sve.

09 ožu 2009, 14:50

sad vidim da sam samo ja odgovorila da samo perem :oops:

09 ožu 2009, 15:42

lilly777 je napisao/la:Kupovnu mrkvu obavezno gulim, ali kad imamo u vrtu mrkve, samo ju postruzem, kad je mlada onda ju samo perem..
Moja sveki samo postruze, ali onda ona kuhanjem pocrni, sto i se nikak ne svidja..a i brine me to s cim je ona spricana da bi duze stajala.
Nasa mrkva iz vrta uvene za 1 dan, a ove iz ducana su mi tjednima tvrde :dunno

Dok sam bila mala znala sam otic u vrt, iscupat mrkvu, samo s rukom pocistit zemlju i tak sam ju jela :mrgreen:

x

09 ožu 2009, 15:51

gulim onim nožićem za krompir
Odgovori