O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

sendviči

02 stu 2009, 15:09

od čega ih sve slažete, koje kombinacije najviše volite...dajte ideje...

napisah sad na fit mami jednu jednostavnu i prefinu arijantu sendviča u kojoj se davim
crni kruh ili ciabatta, tunjevina iz konzerve, rikula, zaliveno s dosta aceta balsamica i malo maslinovog ulja

Re: sendviči

02 stu 2009, 15:18

moj idealni ( al ga rijetko pravim jer gotovo nikad nemam doma baš sve sastojke )
crni ili punozrnati kruh
maslinovo ulje
tunjevina iz konzerve ( u vodi ,ona u ulju mi je premasna )
mozzarella
rajčice
slijedeći kojeg najviše volim je topli bijeli kruh s domaćim pršutom :mrgreen:

02 stu 2009, 15:21

moj je nezdravi,debeli sloj marga i salama
ili poli sa čajnom :mrgreen: :lol

02 stu 2009, 15:25

bas tema za mene,koja se iskljivo odhranim na sendvama.cesto jedem tople,al kad doma sprema sebi onda je to veliki sendvic sa punos vega.

nekad u kruh,nekad u mlijecnu bublicu,stavim suhe salame(zimska,cajna,granicarska),pa dvi vrste sira, (gauda-obavezno,i ementaler)

izmedu zelena salat,nekad kupus,kukuruz,kiseli krastavac,majoneza,malo tartara,i kecap.sve to u mikrovalnu.njami

al normalno prije ugrijem kruh sa salamom i sirom,pa onda dodaje ostale sastojke.

evo imam jos dva recepta za brze sendve
SMJESA.suha salam(po zelji)
sir za pizzu naribat ili na kockice
kiseli krastavci (na kockice)
malo vegete
jedno jaje

To sve uzmjesat,i na fete kruha(ja stavljam na francuz) to namazat,i stavit u pecnicu pec. Jednostavno je a super su za nabrzaka,ili za djecije rodendane.

2.RECEPT:
SMJESA: sunka za pizzu
sir(naribani-topljeni)
malo soli
malo parmezana iz kesice
i vrhnje za kuhanje
To izmjesat i mazat na tost,i takoder malo zapec u pecnici.

02 stu 2009, 15:28

Omiljeni: tamni kruh, sušeni paradajz iz maslinovog ulja, plus malo mozzarelle.

02 stu 2009, 15:28

ovako :mrgreen:
na jednu šnitu namazat zdenka sir (okus po želji)
pa stavit gore sir i onda šunku, ja kuhanu šunku
to je ova
http://www.pik-vrbovec.hr/download/ma/M ... kuhana.jpg
onda to stavim u toster
i kad je gotovo dodam majonezu i paradajz narezan na kolutove :1

02 stu 2009, 15:30

moji naj sendvici su topi sendvici s sirom,salamom,majonezom.krastavcima i jajima njami sad bi bas jedan pojela... :lol :zivili

02 stu 2009, 15:45

Omiljeni (za slucaj da ne izlazim nigdje neko vrijeme ;) ): sir, protisnut cesnjak i malo vlasca
Omiljeni (za slucaj da izlazim u dogledno vrijeme): putar, snita tvrdog posnog sira

02 stu 2009, 16:00

Ja nebum niti pisala. Mislim da frr nije tražila
recepte sa čajnom i polijem :lol

02 stu 2009, 16:23

Moj omiljeni od ovih jednostavnih-putar (ili majoneza), kuhana šunka (Pik) i friske paprike. :)

Ko je spomenuo sušene rajcice? Mljaaaaaaaaaac.

02 stu 2009, 16:35

rima, tvoj omiljeni je i moj omiljeni :dada .
ja si jos obavezno naribam sir.
ne volim ga u komadu/kriskama, nego bas naribanog.... i to puno!

02 stu 2009, 16:38

Rima, mama mi je ove godine prvi put radila sušene rajčice i ispale su odlično!!!! :srca

02 stu 2009, 16:43

škorpi kak ih je radila?
i mi ih jako volimo jesti :dada

02 stu 2009, 16:48

IINA je napisao/la:Ja nebum niti pisala. Mislim da frr nije tražila
recepte sa čajnom i polijem :lol

:lol
ma može bilo što, sendvič sam po sebi vuče na nezdravo pa fućkaš sendvič kod kojeg je glavni kriterij jel zdravo.
samo poli mi je fuj, čajnu isto baš ne ljubim. više sam mislila na neke gurmanske varijante sendviča, ne uobičajene.

ja obožavam papriku, paradajz i rikulu u sendvičima.
super varijanta je i kukuruzni kruh, majoneza, sv. paprika i bijelo pileće meso, kuhano il pečeno.

pa tunjevina+sjeckani paradjz (svježi ili iz limenke) + masline + naribani sir + začini pa na kruh i zapeć.

joj, ogladnila sam od ovog topika...

02 stu 2009, 16:50

I mene zanimaju sušene rajčice tj recept :) .
Što se tiče sendviča - volim na tanku šnitu nekog tamnog ili kukuruznog kruha tvrdi sir i na to na tanke ploške narezani krastavci (svježi) i ili paradajz isto na tanke ploške. Tuna s sitno nasjeckanim lukom :) (to je za ove domaće varijante)
TNa tanke ploške narezano pileće pečeno meso, uz to može hren, senf,a i neko povrće ako ima ...
Zadnja izmjena: Kris2; 02 stu 2009, 16:53; ukupno mijenjano 1 put/a.

02 stu 2009, 16:51

frrr je napisao/la:
joj, ogladnila sam od ovog topika...

nisi jedina :/
ja sam već dvaput kurcšlus napravila od slinjenja po laptopu :sumo

inače, sušene rajčice - ja sam kupila one od croaterre, pakirane su u plastičnoj kutijici i svaki, ali svaki put me nakon njih boli želudac :/
ima još ko taki problem?

02 stu 2009, 17:06

sendvic po kojem znam da sam trudna : bijeli kruh (onaj najobicniji iz ducana), maslo, PIK kuhana sunka u vlastitom sosu, sir (podravec ili gauda) i zimska ;)

02 stu 2009, 17:11

sendvic koji ovih dana favoriziram je - zemlja s bucinim sjemenkama + maslac + ljutika :lol

02 stu 2009, 17:35

solea,žemlja s bućinim sjemenkama, mi je njaaaaaaaaaaaaaam!

02 stu 2009, 18:21

vic kreker na njega kap majoneze pa onda sir, čajna i krastavac,
mmmmmmmmm meni je to super, najbolji sendvići su mi na vic krekerima :D

03 stu 2009, 09:23

Ja najviše volim u stvari jedan koji mi je mama radila,
a ja si ga nikada ne napravim.
Sendvič sa kajganom i friškim paradajzom. :gladan

03 stu 2009, 09:34

Volim i kombinacije sa tvrdo kuhanim jajima i majonezom. Uz šunku i sir na bijelom pecivu (zagrijani u mikrovalnoj). Moze i mrvu hrena. Kolesterol rules :lol

03 stu 2009, 10:10

Sendvič sa kajganom i friškim paradajzom.

Sad sam ja ogladnila, baš bi mi na ovu zimu pasalo nešto ovako :mrgreen:

03 stu 2009, 10:17

Liziku prerezati
namazati senfom
zdinstati luk narezan na kolutive
popržiti piletinu koju napacate i namažete malo senfom

Poslagati u liziku dinstani luk i piletinu, te dodati povrće koje vam god srce želi (paprika, krastavci, paradajz, rikola, zelena...)

03 stu 2009, 12:28

Ovi moji su topli i najbolje idu na tostovima.
Smijesa: šunkerica(narezana na kockice)
naribani sir
kiselo vrhnje
mrvica vegete(ko voli)
malo papra(obavezno i najbolji je onaj šareni)
malo kečapa(više radi boje)
jedno jaje
Stavim žlicom na tostove i zapečem u rerni na najjače dok se sir lijepo ne otopi i zapeče.
Količina šunke i sira ovisi koliko želite sendvića naravno.
Uvjek se traži još koji kak bude fino :klopa

03 stu 2009, 12:32

mene zanimaju sušene rajčice tj recept

Suše se na onoj mreži za suenje smokvi cca 5 dana na jakom suncu. Narezanu su na fete debljine ozmedju pola i jednog cm. Posole se s obe strane i zastite od insekata mrežom. Kad se osuše idu u flašicu u maslinovo ulje i začine po želji (ove koje jedem imaju bosiljak, origano, peršin, papar).

03 stu 2009, 14:03

IINA je napisao/la:Sendvič sa kajganom i friškim paradajzom. :gladan

mljac
di ima za kupit tih sušenih rajčica, a da ne koštaju malo bogatstvo (u bio&bio valjda 10 ili 15 deka nekih 60 kuna :roll: )

jučer su kao danak ovom topiku za vačeru pali mega nezdravi i mega fini topli sendviči (crni kruh, mileram, sir, šunka, zelena, paradjz)

ja sam se odvikla od salama bilo koje vrste (a i prije sam bila izbirljiva) pa poli, čajna, prešana šunka i sl. meni nisu opcija. jedino što jedem su one pik šunke, zlatna i srebrna i sušeno meso tipa pršut, sušena vratina, buđola...

03 stu 2009, 14:05

skorpionka je napisao/la:
mene zanimaju sušene rajčice tj recept

Suše se na onoj mreži za suenje smokvi cca 5 dana na jakom suncu. Narezanu su na fete debljine ozmedju pola i jednog cm. Posole se s obe strane i zastite od insekata mrežom. Kad se osuše idu u flašicu u maslinovo ulje i začine po želji (ove koje jedem imaju bosiljak, origano, peršin, papar).

jesu u ulju ili su suhe?
ove moje su u ulju i baš mi je zlo od njih :/

03 stu 2009, 14:08

Kak sam ogladnila citajuci ovo.
Sad si zamisljam kruh, sunku, sir, kisele krastavce, majonezu i ketchup...ili pileci file,salatu, luk, paradajz...joooj.

03 stu 2009, 14:22

Fini topli sendviči: kruh francuz, pa kriška šunke (dimljenog vrata) pa neki sir koji se razvlači (rastapa ili kakosevećkaže) i onda povrh svega kolut ananasa. Pa u pećnicu.
Hawai se to zove jel?
Odgovori