O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
02 lis 2014, 09:26
mi ovaj tjedan praznimo škrinju pa su to najčudnije moguće kombinacije

Jučer je npr bilo nekakvo provizorno varivo/juha od malo poriluka, bundeve (ne znam više koje mislim muškatne), slanutka i tri lista špinata. Uz to pire krumpir. Kaj je najbolje sve se pojelo
Danas faširanci i dvije šake kelja na varivo s krumpirima i mrkvom
03 lis 2014, 17:45
Danas sam i ja praznila frižider - imali smo dinstano mljeveno meso s rajčicama, a obogatila sam ga grahom iz konzerve, ostatkom slanutka i kukuruza te malo paprike, uz to smo jeli umak od češnjaka s grčkim jogurtom, svježom ljutom šalšom (ljute papričice, peršin, luk, češnjak, sol, papar, ulje, limunov sok, povrće sitno nasjeckano), salatom i ribanim sirom.
03 lis 2014, 18:37
paradajz juha, krumpir salata, oslić
05 lis 2014, 20:10
Subota: mm je ispekao meso, jeli smo s ajvarom
Nedjelja: Išli smo na imendanski ručak kod mojih pa jeli juhu, janjetinu, pohanu piletinu, francusku salatu, pomfrit, zelenu salatu, tortu od banana
06 lis 2014, 06:37
Subota i nedjelja u jesenskom tonu:
subota - krem-juha od šampinjona uz dodatak suhih vrganja, domaći njoki s umakom od špinata, rikula i rajčica na salatu. Predvečer palačinke sa zobenim mekinjama.
nedjelja - krem-juha od bundeva, riža s umakom od šampinjona, pohanci, zelena salata. Za desert tart s kremom od limuna.
Ponedjeljak - ostaci!
06 lis 2014, 07:32
isprobala sam rizoto s porilukom i piletinom, odlican je, odlican. ide medju odabrane recepte, one za cesto ponavljanje
06 lis 2014, 09:13
nana, podijeli s nama taj recept
06 lis 2014, 09:18
ja sam ovja vikend skuhala juhu od gov.repa
danas cemo poriluk, ali varivo
06 lis 2014, 09:44
corazon je napisao/la:nana, podijeli s nama taj recept

Podijelila Latica prije par dana
latica je napisao/la:za ovaj rižoto s porilukom - na maslinovom ulju popržim kockice pilećeg filea, kad zažute (ja volim da se malo zapeku), stavim sjeckani priluk - cijeli onaj pušlek s placa, malo posolim i kad se malo prodinsta, ubacim rižu (recimo ja volim onaj miks riža, pšenica, ječam jer bude uvijek al dente), zalijem vodom i to je to. pred kraj dodam jedan cijeli mileram i žličicu kurkume i još kratko prokuham i gotovo. bude fino kremasto, slatkasto od porikula i uz to naribamo parmezana i zelena salata i gotovo.
06 lis 2014, 10:11
Varivo od mahuna, komadića svinjetine i krumpira, za desert: kocke sa sirom
06 lis 2014, 10:28
Nana1971 je napisao/la:isprobala sam rizoto s porilukom i piletinom, odlican je, odlican. ide medju odabrane recepte, one za cesto ponavljanje

baš mi je drago
ja sam cijeli prošli tjedan bila prehlađena, kuhala sam svašta - od parenog lišća cikle i sličnih ideja do pilećih juhica, sve samo da se spasim! falili su mi jedino čevapi s lukom, zato mi je valjda i dalje nos začepljen
a danas ćemo pržene srdelice i varivo od tikvica uz to!
sutra sam mislila grah s ječmom, ali sam zaboravila sve namočit da večeras skuham pa sad tražim ideje za sutra. možda salata s ciklom i rižom, lješnjacima i sezamom ... imam mlade cikle doma...
06 lis 2014, 10:53
adorabla hvala!
isprobat ću
latice, super ideje za kuhanje
ja ustvari jako malo kuham, sveki skuha za svih uglavnom
neki dan sam napravila finuu toplo hladnu salatu: tikvice, papriku i poriluk (narezano) stavila u pećnicu sa ružmarinom, češnjakom, masl. uljem, sol, papar. dodala tome popečene shi take gljive, narezala feta sir i začinila lagano. fino i zdravo
latice ciklu sirovu stavljaš u salatU?
06 lis 2014, 10:58
Jučer bili na izletu pa se nije kuhalo
Danas od subote- kokošja juha s rezancima, pečena kokoš, mlinci i miješana salata.
Sutra pečene boce i karabatki marinirani u dvije vrste paprika, luku, češnjaku, soli i papru s maslinovim uljem (malo puno piletine, al tak mi ispalo

) grah salata.
Preksutra ćemo odojka (imam mrcinu od 3 kile

) s pečenim krumpirima, rikola i grah salata.
Četvrtak hladni odojak i francuska.

Ovaj rižoto mi zvuči fino, isprobat ću jedan dan.
06 lis 2014, 11:21
Pitanje, za rižoto -jedan cijeli mileram je onaj od 500g?
06 lis 2014, 11:31
corazon, ne stavim sirovu nego kuhanu. onda ja skuham ciklu pa par dana jedemo varijacije na temu cikle

u ovu salatu ide kuhana smeđa riža, poprženi lješnjaci, sezam, cikla narezana na kockice, umeboshi ocat i maslinovo ulje. meni je jako fina i onako je ko cijeli obrok.
ova tvoja salata mi prefino zvuči, ali kad to moji klinci ne bi jeli, osim da im možda zdrobim i prelijem po tijestu, mogla bi probat
folne, da onaj veliki mileram. ja stavim u rižoto i malo vode u početku pa tek kasnije mileram!
07 lis 2014, 10:55
Kelj na bijelo, ćevapi, ostalo je i nekoliko kocaka sa sirom
07 lis 2014, 11:01
slatki kupus i faširanci
07 lis 2014, 11:15
folne, nisam imala mileram, ja sam stavila jedno masno kiselo vrhnje, 2 deci čašica. i bilo je fino kremasto, a veliki lonac rizota sam skuhala
07 lis 2014, 19:21
Kelj varivo i hrenovke.
07 lis 2014, 22:09
zelje s paradajzom, suha rebrica i pohanci.
pohanci su za gladne
08 lis 2014, 19:18
Krem juha od brokule, pohani krmenadli, pečeni krumpir, zelena salata
09 lis 2014, 09:11
jučer i danas dalmatinski šnicli, zelena salata, jučer prilog riža danas njoki
09 lis 2014, 09:13
juha od cvjetače, riža, piletina sa tikvicama na bijelo i šarena salata
09 lis 2014, 13:01
ja nemam pojma, baš onak nemam pojma šta ćemo danas ...
09 lis 2014, 17:34
Punjena paprika
10 lis 2014, 06:14
Zadnjih dana sve nešto brzinski:
- u srijedu juhu iz škrinje, valjuške s gorgonzolom, salatu te galetu s jabukama i borovnicama
- jučer sam otvorila svoju šalšu iz staklenke, uz to špagete i salatu
- danas će biti piletina s povrćem, curry pastom i kokosovim mlijekom te salatom.
10 lis 2014, 08:12
Čušpajz od mladog graha i mrkve s puno izmiksanog povrća unutra, kuhana ječmena kaša pa miješa ko i jako voli i hrenovke.
10 lis 2014, 08:25
MalaSirena je napisao/la:galetu s jabukama i borovnicama
MS, molim te napiši mi recept
Kod nas su ostale 4 punjene paprike, uz to će biti neka juha i još ću nešto klincima napraviti, još ne znam šta
10 lis 2014, 08:51
kod nas jučer eingemachtes i bućnica a danas slatko kiseli umak i riža s curryem. Salata. Juhu nisam radila, nije mi se danas dalo.
Sutra se vec radujem ručku imamo juhu od gljiva, krumpiriće u rerni, jaja i salatu od mahuna. Bome najbolji ručak cijelog ovog tjedna
10 lis 2014, 14:52
Oslic pecen u foliji, prilog polpete od tikvica i feta sira.