O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - brbljaonica

28 lis 2012, 11:18

e, da, zaboravila sam reci. hvala dunji na onom jednom bodu, da bas odmah na pocetku ne padnem u bad :lol

28 lis 2012, 11:27

i jos samo pitanje za sole i za one njoke.
jel bas moraju ici samo zumanjci? sto cu s bjelanjcima? :gaah ja bih sve to uvalila unutra. jesi probala tako?

28 lis 2012, 12:02

Bubi, svaka cast :daj5
Mislim na to sto si se konacno odvazila i poslala cak dvije prijave :wink

Sto se bacanja graha tice, ja tu nista ne znam :lol Ali jedino skoro svaki put znam koje su Solejkine slike i ama bas svaki put znam koje su prijave od East ;)
East, moraces se potruditi da radis malo losije slike kako bi se zamaskirala :lol

28 lis 2012, 13:33

solejki cestitam, veteranka kuharskih istrazivaca :buket
bubi, ti si moralna pobjednica ove runde, ipak si od samog pocetka tu, zasluzujes i spomenicu :kiss

sad sam opet dobila volju da se aktiviram - samo da solea ne rukne neku slatku temu :lol

28 lis 2012, 13:37

tanja :kiss
i ja bih radje neku slanu
ili barem da moze biti slatko ili slano, ko ovaj puta

28 lis 2012, 14:02

bubi, da, kiflice su dobile najviše glasova :)
sori, u žurbi nisam tu napisala.

eh, žao mi je što ti nisu uspjele.
meni je trebalo dugo da mi dizano tijesto klikne, čak sam već bila okej s tim da meni to ne ide od ruke.
ali, moj problem je bio što u startu nisam imala baš puno vjere da će to ispasti dobro a još više u nedostatku strpljenja.
kada sam se opustila i prestala ga stalno gledati i kontrolirati, prestala se opterećivati brojem minuta :lol krenulo me :lol
par stvari koje radim (pisala sam u nekim ranijim receptima), nekome možda bespotrebno ali meni pomaže
- zdjelu u kojoj će mi se tijesto dizati iznutra malo premažem uljem (stijenke) i tijesto odozgo, da se kasnije lagano izvadi iz nje, ne lijepi se za posudu
- zdjelu u kojoj se tijesto diže stavim u drugu, veću posudu s toplom vodom, pokrijem i ostavim da tijesto raste, ne samo duplo već i trostruko (u toj toploj kupki se puno brže diže)
- kada ga premijesim (i oblikujem npr. loptice) opet ostavim da se diže
- kada zamotam kifle/buhtle, oblikujem kruh, šta već, opet ostavim da se digže prije nego ide u pećnicu
- dizano tijesto voli toplu okolinu, znači, i prostorija treba biti topla.
- ako koristim svježi kvasac, a meni je on draži od suhog, obavezno provjerim je li stvarno svjež ;) što svježiji to bolje.

je, dugo traje i dosadno je ako stalno titraš nad tim, ali ako za to vrijeme pažnju posvetiš nečemu drugom, nije više bed. i brže prođe :lol

ovo je stari, provjereni recept koji sam dobila od mame, ja sam samo ulje u tijestu zamijenila rastopljenim maslacem i ukupnu količinu maslaca smanjila.
ona ga razvalja u veliki krug pa izrezuje trokute i mota kifle, meni je ovako s lopticama zgodnije i jednostavnije.

u tijesto za dukatove kiflice, ako se dobro sjećam, ide i pzp i kvasac, pa ne treba možda tako dugo čekati prije pečenja.

njoki - možeš staviti i cijela jaja, onda umjesto 4 žum. stavi 2 cijela ali trebat će i malo više brašna. nije isto al je okej.

28 lis 2012, 14:07

bubi :zivili meni je isto baš bilo drago kad si poslala prijavu
kaya i neve su nam isto prvi put u igri :zivili

28 lis 2012, 14:16

čestitke pobjednici :kiss

Bubidea je napisao/la:recimo, mrs e. :nata a ucinilo mi se, jednom prije, da joj bas nije bilo drago kad sam je otkrila.
:basnecu
olja je napisao/la:East, moraces se potruditi da radis malo losije slike kako bi se zamaskirala :lol

a mislim... mozete i vi malo bolje kadrirati, zlatni rez i tako to... :kiss

znam ja sto cu. nabavit cu ovu solinu tacnu pa cete vidjet. a u ostalom ima isto dobrih slika - dunja, mirci... sole kranjica... super su slike

28 lis 2012, 14:21

ti imaš i specifičan format fotke ;)

da, ima krasnih i recepata i fotaka :lol

oljina heljopita mi je super prezentirana, na prekmursku mislim otkad sam primila prijavu, dunjinu japansku sam ja imala namjeru praviti i poslati kao slatki sirni recept.
šareni rolat nisam nikada pravila, nešto slično jedna prija pravi za rođendane i dr druženja, bude fino i dekorativno.

28 lis 2012, 14:32

Solea je napisao/la:ti imaš i specifičan format fotke ;)

16:9 mislim stvarno :nesvist

isto mislim na japansku odkad sam je vidjela. inace - meni su super ove slane stvari! kad ce nova tema???

28 lis 2012, 14:32

meni je slika koma :ajme
ali moram reć da je recept jako ukusan i da to tin voli jest :lol

28 lis 2012, 14:48

hvala, sole, na detaljnim uputama
da, ja sam to sve na brzinu, nisam bas imala vremena, sve skupa ak se dizalo 45 minuta, puno sam rekla, mora da je caka u tome.

i kayu sam skuzila, ali tek kad je glasala, po onim dzindzama na kuhacama

o ovim vasim formatima pojma nemam, ovih 16:9, vi sigurno imate dobre fotice, moj to nema ili ja to nis ne kuzim

cestitke pobjednici i dobrodoslica novim curama :srca

28 lis 2012, 14:51

Cestitke svima, super recepata ima :dada .
Moj favorit je bila heljdopita, Olja :klanja , svaka cast.
Bubidea, skroz su ti lijepe fotke.

28 lis 2012, 14:52

tanjo, hvala :kiss

da znas da sam pomislila da je heljdopita tvoj recept, to mi je bas nekako tvoj đir :p

28 lis 2012, 15:02

a ne ne, ja sam se odmah izjasnila da ovaj mjesec nista od mene.
Ali je, heljda je moj djir :lol .

28 lis 2012, 15:03

ja volim svježi sir i super su mi ovi recepti, nadam se da ću neki isprobati više od jednom ;)
a gdje vi vidite tko je pobijedio ?

28 lis 2012, 15:06

Čestitke Sole :zivili
super za nove nade. bubi za palačinke sam bila uvjerena da je solieina fotka tako da samo tako dalje :)
meni ovaj puta nikako nije uspjevala fotka pa nisam uspjela dočarati koliko je zapravo fini taj kolač :liza
i ja sam istvudičin odmah prepoznala :nokti

28 lis 2012, 15:11

čestitam pobjednici.....moj favorit :mrgreen

28 lis 2012, 15:11

lasto, zbrojile smo ;)
a sole je prefina, pa nece upisati da je ona pobjednica, nece staviti ovoga :1

28 lis 2012, 15:15

joj i ja imam problem sa kiflicama........ pravim samo nevaljale kiflice :hahaha
sve mi uspijeva osim njih..... uzimajući u obzir da sam friškija kuharica :mrgreen

28 lis 2012, 16:05

Bravo cure sve od reda :5
Odlični su recepti i sigurno ću sve isprobati :dada

28 lis 2012, 17:21

svaka cast cure...odlicnih recepata ima.
sole, cestitke draga ...cekamo temu :p

28 lis 2012, 20:09

Sole, cestitke! :5
I hvala na super objasnjenju za siguran uspjeh dizanog tjesta!

Bilo je toliko super recepata, da je uvijek tesko 3 odabrat. Kad bi moglo za 5 recepata da se daju glasovi, kad je tako veliki broj, bilo bi mi lakse:) . Sigurno cu ih vise isprobat, ne samo ove kojima su glasovi otisli. :mah

28 lis 2012, 21:12

tanjabb je napisao/la:Moj favorit je bila heljdopita, Olja :klanja , svaka cast.

potpis. to definitivno je na to do listi.

drago mi je da je folne štrukle na juhu stavila. to je klopa koja me vraća u djetinjstvo. :dada

bubidea, da smo znale da ćeš ovako krenuti odavna bi ti humanitarku za fotić organizirale. :faca

28 lis 2012, 21:28

i moj potpis moze na to :). Olja, fotka je mrak :up. A i ja sam bila uvjerena da je to jedna od kranjica napravila :lol

i cim sam vidjela rudarske znala sa da su od folne :lol

i slazem se da soleine i mr. east fotke ne mozemo vise fulati :lol

i odusevljena sam sto nam se bubi napokon pridruzila :)

sole, cestitam :buket i bas me zanima koju ces nam temu dati :)

28 lis 2012, 23:30

I meni je ova tema bila mrak, mrak :up
Ima bas dosta odlicnih recepata koje cu sigurno isprobati :dada

A heljdopita je bas fotogenicna, stvarno je :)
I ukusna je - narocito kada se radi s pravim, punomasnim, onako malo "jacim" sirom i kajmakom :liza

Inace, ove heljdine palacinke su odlicne i u slatkoj varijanti, a bez jaja su ako je to nekome posebno vazno.

Jedva cekam sljedecu temu :kima

28 lis 2012, 23:37

Zaboravila sam komentirati svoje favorite:
namaz od sira sa sjemenkama bundeve je skrrrrooooz po mom ukusu :up
Käsekuchen izgleda identično kao prvi Käsekuchen koji sam u životu probala i mislim da ću prvo isprobati baš ovaj recept jer gotovo da mogu osjetiti kako miriše i kakvog je okusa :)
A štrukle nikad u životu nisam jela :) I nekako mi nisu bili jasni recepti, pa se nisam ni usudila praviti ih napamet kad već ne znam što trebam dobiti :lol Ovi mi izgledaju ukusno i sočno, tako da će se sigurno naći na našem jelovniku uskoro :up

28 lis 2012, 23:48

Mmmmmm, kifleeeee...moj favorit :mrgreen . solea, cestitaaam :zivili .

bubidea, legendo :hahaha .

I meni je tema bas legla, a i svi prijavljeni recepti su fenomenalni.

Kad je nova?

29 lis 2012, 09:17

sole čestitam na pobjedi, krasne su kiflice :zivili
svi recepti su odlični, onaj kasekuchen mi je također želja napraviti što prije

29 lis 2012, 09:39

Čestitke Solea, kifle su bile i moj favorit! Odlične su, pravila sam ih već dva puta i ispale su super :) iako baš nisam najbolja sa dizanim tijestom ovo mi super ispada
Tema je zaključana