O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
10 lis 2014, 15:05
ja sam na kraju jučer napravila juhu francais. ljudi moji kak je to finooooooooo, predobro. najela sam se da nisam mogla vjerovat, kako mi je pasalo, ma njam. i što je najbolje, mm je na putu pa mi imamo i za danas, tako da em fino jedemo, em ne moramo kuhat

ali juha ide u omiljene recepte, obavezno!
sutra bi baš mogla bućnicu probat napravit, dala si mi ideju adorabla! a za ručak ćemo neku tjesteninu na brzinu!
11 lis 2014, 07:19
mrava je napisao/la:MalaSirena je napisao/la:galetu s jabukama i borovnicama
MS, molim te napiši mi recept
Kod nas su ostale 4 punjene paprike, uz to će biti neka juha i još ću nešto klincima napraviti, još ne znam šta
Mrava, radila sam po Soleinom receptu, uz male prilagodbe:
http://blog.vecernji.hr/tanja-klaic/galettes-od-jagoda-4552Jednu trećinu brašna sam zamijenila graham brašnom uz dodatak zobenih mekinja (skroz sam se zaljubila u takvo tijesto, jako je ukusno i hrskavo), u tijesto sam dodala jedan žutanjak, a jagode sam zamijenila jabukama narezanim na ploške i na to sam bacila šaku borovnica. Preostali bjelanjak sam malo umutila vilicom te premazala rubove galete i malo posipala kristal šećerom. E, da, nisam imala niti gustina pa sam umjesto toga stavila krušne mrvice. Umjesto u tijesto, limun sam pokapala po jabukama kad sam ih narezala i posipala šećerom.
11 lis 2014, 07:49
male preinake
11 lis 2014, 08:41
Hvala ti!
Poslije podne imamo goste pa pečem pizze, dotad tko živ, tko mrtav
11 lis 2014, 09:27
Kod nas danas za rucak juha od crvene lece, ravioli punjeni bundevom (kupljeni gotovi, ali svjezi

) sa home made salsom, zelena salata. Za veceru pizza, nakupilo se ostataka narezaka i raznih sireva, pa da se potrosi

.
Sutra za rucak krem juha od bundeve i tortille sa piletinom. Sutra kuham i cuspajz od poriluka za poned i bolonjez za utorak.
Negdje bih trwbala ugurati i kolac sa sljivama
11 lis 2014, 13:51
Tanja moze recept za juhu Od lece.
Danas tuna sa blitvom. Sutra juha Od bundeve I lazanje.
11 lis 2014, 15:51
ostaci špageta od jučer, sa tikvicama i umakom četiri sira uz puno parmezana i zelene salate. desert: grička vještica
11 lis 2014, 16:32
Mi danas imali mahune na salatu i piletinu s gril tave.
12 lis 2014, 19:26
Kokošja juha, pire, vratina sa senfom, krastavac salata s jogurtom, cikla, za desert savijača s višnjama
12 lis 2014, 19:41
pileća juha s domaćim rezancima, mesna štruca od puretine, zapečeni batat i tofu s maslinovim ulje, lukom i tamarijem, kupus salata
12 lis 2014, 20:03
juha od gljiva, medaljoni u umaku od bukovača i njoki, endivija. desert....šipak
13 lis 2014, 09:10
Jučer bili njoki u umaku 4 vrste sira i pohana piletinu sa sezamom, ima i za danas
13 lis 2014, 09:40
jučer špinat i pohano meso, juha standardno i pire. Jučer smo čak i mi imali kolač

napravilo starije dijete mramorni kuglof pa smo imali sinoć i večeru.
Danas piletina sa slanutkom i polentom, zelena sata i za one spretnije i sposobnije ostaci kolača od jučer
13 lis 2014, 09:57
Mi smo se u subotu davili ostacima currya i špagete.
U nedjelju je bila paradajz juha, pečeni kare, mlinci, salata, strudla od jabuka.
Danas juha, krpice sa zeljem, ostaci mesa.
13 lis 2014, 13:45
Jučer sekeli, danas sekeli i pire.
Sutra
13 lis 2014, 14:49
Danas zabranjeno voće

(
vrganji s lukom i slaninom)
Za sutra kuham grah sa suhim mesom da imamo ručak
13 lis 2014, 22:49
pohani patliđani

sir i vrhnje ...ne znam jel to ručak ili večera
sutra su štrukli ....
13 lis 2014, 23:11
Tri dana smo jeli pasulj

Sinoc sam pravila punjene lignje i ruske kape, danas krem corbu od brokule i karfiola, cureci batak sa krompirom u rerni i ostalo nam je kolaca
14 lis 2014, 09:48
Danas kokošja juha s mrkvicom i rezancima. Kuhana kokoš iz juhe i brokula zapečena s vrhnjem.
Sutra je u planu isprobavanje one f. juhe, zato sam i kuhala kokoš za danas pa da mi ostane juhe
Meni juha mora biti ili prava domaća ili nikakva, ne podnosim one kocke i umjetne juhe.
15 lis 2014, 19:06
Kelj varivo
Sutra: neka juha, tjestenina i umak bolognese, cikla
16 lis 2014, 08:37
Jučer napravila francais juhu. Stvarno je izvrsna. Ima za još jednom.

Kasnije bile palačinke
Danas domaća pizza.
17 lis 2014, 17:33
Paradajz juha sa širokim rezancima, ostaci tjestenine i bolonjeza, a za večeru će biti burek s mesom i sirom
17 lis 2014, 18:37
Prekjučer i jučer smo imali mahune varivo, a danas je bila juha od bundeve (iz škrinje) i domaća pizza s ukiseljenim jalapenom i uz to domaći grčki jogurt.
18 lis 2014, 11:59
Paradajz juha, prženi oslić, krumpir salata, popodne idemo na rođendanske tortilje i kolač
18 lis 2014, 15:49
Krem-juha od mrkve, karfiola i poriluka, zapečeni grah s lukom i paprikom i uz to smo jeli domaće ukiseljene pečene paprike. Muški dio je još jeo kobasice.
19 lis 2014, 18:11
Ajngemaht juha s jetrenim noklicama, pečeno pile i krumpir, cikla i krastavac salata, a za sutrašnju godišnjicu braka mm i mene (i svekrov rođendan) sam napravila bijelu tortu a svekrva šampitu s orasima
19 lis 2014, 18:38
lara72 je napisao/la:Tanja moze recept za juhu Od lece.
lara72, kasnim pnih tjedan dana, ali evo recepta: ugrubo sam se pridrzavala ovog, ja o vec ug radim, pa nekad stavim i mrkvice ili izbacim krumpir:
http://www.coolinarika.com/recept/986919/ja obavezno miksam, tako da bude kremasta
kod nas danas krem juha od celera, slozenac od kelja i mljevenog mesa(ovaj:
http://www.coolinarika.com/recept/zapeceni-kelj-s-mljevenim-mesom/),prilog kuhani krumpir i salata od rukole.
kcer napravila kolac
19 lis 2014, 18:38
lara72 je napisao/la:Tanja moze recept za juhu Od lece.
lara72, kasnim punih tjedan dana, ali evo recepta: ugrubo sam se pridrzavala ovog, ja to vec duog radim, pa nekad stavim i mrkvice ili izbacim krumpir:
http://www.coolinarika.com/recept/986919/ja obavezno miksam, tako da bude kremasta
kod nas danas krem juha od celera, slozenac od kelja i mljevenog mesa(ovaj:
http://www.coolinarika.com/recept/zapeceni-kelj-s-mljevenim-mesom/),prilog kuhani krumpir i salata od rukole.
kcer napravila kolac
20 lis 2014, 08:57
Subota žganci i pileći želuci na saft s puno luka. Dobila domaće i baš nam fino bilo (osim curama, K jela samo žgance i saft, a M jaja

)
Jučer pečeni picek, pečeni krumpiri i zelena salata.
Danas tortilje zapečene u pećnici pa s umakom od jogurta.
20 lis 2014, 09:05
jučer pohani picek, rizibiizi, endivija i juhica s domaćim rezancima
za desert naštancani keksići s pekmezom.....
danas ima juhe i kuhane junetine, salata i pire krumpir ...sutra štrukli ili zapečeno tijesto sa sirom, crveni radič na salatu.