O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: tijesto za pizzu

14 pro 2008, 19:24

anlan je napisao/la: Naime, meni se nije diglo cak niti gotovo tijesto za pizzu iz pekarnice

:lol :lol

Moram probati to čudnovato tijesto bez kvasca.

15 pro 2008, 00:04

anlan, "2 cvrsta jogurta" - jel bi to bilo 2 x po 2dl jogurta?
totalno primamljivo zvuci - posebno sto se ne mora cekati 5 sati ili koliko vec da tijesto naraste :5

15 pro 2008, 00:53

OPet ja :mah
Ovak - kako sam totalno izgubila vjeru u sebe i svoje mjesilačke sposobnosti, došla mi je mama u pomoć i gladala ja nju kako to radi (majstorski) pa nešto ja opet meljavila (kakti naučila malo bolje nego prije). Tijesto je bilo krasno, super se diglo i onda sam ga stavila u frižider jer mi je trebalo za drugi dan.
Eh, taj drugi dan ga izvadila iz friž. 2 sata prije i fino se dalo razvaljati. Dok se peklo izgledalo je predobro. Ali na kraju je tijesto bilo dosta suho i tvrdo :( Da ne velim da nisam stavila papir za pečenje nego samo posipala oštrim brašnom pa se sve zalijepilo tako da smo neke dijelove strugali sa lima :roll:
Trebala bi već naučiti da takve stvari prolaze samo onima koji su u kuhinji doma, ne ovakvim wannabe kuharicama kao što sam ja :lol

Možda bi bilo bolje da se nisu pekle dvije pizze odjednom jer sam se bojala da se ne ispeku dobro pa sam ih presušila. Mislim da će puno bolje ispasti kad će se peći samo jedan pleh.

Anlan :xmah potencijalna spasiteljice! MOram ovo probati, stvarno se čini da to čak ni ja neću moći upropastiti :D

15 pro 2008, 01:03

ej, pa, ako sam dobro shvatila - ovoga je puta ipak bilo bolje nego prosli. Pa to je za pohvalu, a ne za ovakav tugaljiv post.
I za kuhanje treba imati hrabosti za isprobavanje dok ne uspije. Gle, pa nisam se ja rodila u kuhinji :roll: nego sam prosla isti put neuspjeha i splacina kao i vecina ostalih :D. I znam da je mali broj onih zaista talentiranih. Mislim da je kuhanje nesto sto svatko moze nauciti samo ako ima dovoljno vremena, zelje i motiva. Doduse, lakse je kad imas dobrog ucitelja i provjerene recepte :)

15 pro 2008, 15:12

MIrci, ma je ispalo je puno bolje nego prvi puta a tugaljiv je zato što je sam upropastila stvar sa predugim pečenjem.
A kuhanje mi već dosta dobro ide, uzimajući u obzrir da kod svojih nisam htjela ni prismrditi dok mama kuha i do prije par godina skoro da nisam znala jaje ispeći...tako da će možda još biti nešto od mene :xgrin i hvala još jednom cure na savjetima i strpljenju :xmah

15 pro 2008, 18:41

olja je napisao/la:anlan, "2 cvrsta jogurta" - jel bi to bilo 2 x po 2dl jogurta?
totalno primamljivo zvuci - posebno sto se ne mora cekati 5 sati ili koliko vec da tijesto naraste :5

dvije casice cvrstog jogurta, npr. dukatovog zelenog.

ova smjesa mi je bila taman za onaj crni pleh iz pecnice. rasirila sam ga u samom plehu uz pomoc malog valjka (ne mala oklagija nego nekakav valjak s ruckom)

tijesto sam mijesila maksimalno deset minuta, odnosno vjerojatno krace jer mi je to dosadno pa mi se vjerojatno cini da je duze trajalo. :xroll (i jos se cudim sto mi ne uspijevaju tijesta s kvascem :faca )

Stajalo je tih 15 minuta, kako pise u receptu, a za to vrijeme sam napravila umak - stapnim mikserom usitnila pelate, u to ubacila sol, papar, nasjeckani cesnjak (mi volimo cesnjak u svemu), mediteranske zacinske trave, i to stavila malo na vatru. jedna mala konzerva pelata mi je bila dostatna za taj pleh.

pleh sam namazala maslacem reda radi, iako u komentarima recepta na kulinarici jedna zena koja je od tog tijesta radila lepinje pise da ne treba namazati pleh, vec staviti na vruci. :dunno

22 lis 2009, 21:56

NINANJA je napisao/la:Dudley - je, samo 1/4 germe
i da, to pričam o svježem kvascu, mala kockica

sva sreća pa sam naprije išla pretraživati , a ne pitati jel mogu staviti svježi kvasac :)

24 lis 2009, 22:06

evo napravila pizzu po ninanja receptu :)
i začudo bila je jestiva :mrgreen:
početak nije bio obećavajući, stavila sam svježi kvasac i niš mi se nije diglo, no ipak sam išla dalje pa što bude da bude i na kraju je ispala fina, malo na mjestima nisam dobro razvaljala, no to su nijanse :mrgreen
Odgovori