O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: Domaći kruh!

05 tra 2011, 22:52

:dada

pekla sam skroz integralni, integralni s raženim brašnom, bijeli s integralnim i skroz bijeli.
dečkima je najfiniji skroz bijeli, naravno :roll
ja volim i integralni s raženim, ali nije onako čabatast, nego više nabijen.
ifjunouvotajmin :sumo

13 tra 2011, 12:12

evo i moj ,no knead bread
slika
slika

13 tra 2011, 12:19

mmm, dobro izgleda, hrskava korica i sve to... inače radim tamnije, integralne, ali i ovo bih mogla probati.

13 tra 2011, 12:28

pomikaki je napisao/la:mmm, dobro izgleda, hrskava korica i sve to... inače radim tamnije, integralne, ali i ovo bih mogla probati.

neće ti tako ispasti integralni, on bude onako teži i gušći, ali svejedno je fin jer nema šećera u smjesi pa ne kvari dojam :dada

13 tra 2011, 12:31

thalia je napisao/la:
pomikaki je napisao/la:mmm, dobro izgleda, hrskava korica i sve to... inače radim tamnije, integralne, ali i ovo bih mogla probati.

neće ti tako ispasti integralni, on bude onako teži i gušći, ali svejedno je fin jer nema šećera u smjesi pa ne kvari dojam :dada

da, kužim, ovo je bijelo brašno, baš kao kupovne lepinje izgleda. Čitam sad recept na coolinarki, treba ga ostaviti cijelu noć da se diže.

13 tra 2011, 12:46

ja sam ga jučer oko šest popodne izmješala i ostavila danas do deset ujutro,posipala sam ga brašnom,složila ko kovertu,ostavila još sat vremena i u pećnicu,skroz lagano! pekla sam ga u zagrijanoj vatrostalnoj na 250 stupnjeva pola sata pokrivenog i još 15 minuta otkrivenog!

13 tra 2011, 13:09

sigurna sam da bi mm jako cijenio ovakav pothvat
za valentinovo ću mu to speći :mrgreen

13 tra 2011, 13:18

nisam zadovoljna kruhom,vani je super izgledao,ali sad vidim da mi je u sredini kako sam ga presavijala u kovertu i posipala sa brašnom ostalo čisto brašno! inaće je odlićan po okusu, ali ništa od toga,ne radim ga više!

vi koje ste ga radile jel i vama bilo onak između brašno?

13 tra 2011, 13:32

ne jer ga nisam preklapala ko kovertu, nego samo jednom :)
a i ja posipam s mekinjama.

13 tra 2011, 13:35

onda ću probati bez presavijanja. je li baš potrebno preklopiti?

13 tra 2011, 14:16

ja sam radila prvi put pa sam presavila kako piše u receptu :lol

13 tra 2011, 15:28

Krasno ti izgleda, šteta za brašno. ja preklapam al mi ne ostaje ništa.

13 tra 2011, 17:36

hvala ti,solea! već smo pojeli cijelog,bila je to jedna crta samo,ja sam se bojala da je po cijelom kruhu tako, ali nije bilo :yess

13 tra 2011, 18:47

ja isto preklapam i ne ostaju mi grudice brašna.

14 tra 2011, 10:14

ja sam valjda pobrašnila previše :lol

28 tra 2011, 20:14

radila sam ga opet :lol morala sam isprobati sa sjemenkama i uspjelo! gornju stranu sam nasula sjemenkama sezama i lana,preklopila i bio je prefini,ali stvarno je! prvi put sam definitivno previše brašna stavljala! moja greška!

28 tra 2011, 20:42

LTL-ti si nasa forumska pekarica :1 :kisichagic
Prvi slob dan hvatam se jednog od tvojih recepata!!
Da se izgustam..pa kroz pola godine na dijetu.Again.A bas mi pravis zazubice s tim slikama :5

28 tra 2011, 20:58

hvala ti :kiss
taj kruhek ti je tako jednostavan za napraviti,probaj ;)

28 tra 2011, 21:12

mmm koji topic!!!
a baš se mislim kako bih činila kruh - idem raditi ova Palenta peciva - ja isto obožavam sendviče od kukuruznog bageta :srca

29 tra 2011, 09:48

Mi kupili pekač ,tak da sad svako malo kuća miriši po kruheku. :dada

Obično kombiniram sve i svašta, krušno brašno-pšenično 850 ,graham ,raženo i crno brašno-pšenično 1600, pa sa sjemenkama , (sezam ,lan ,suncokretove sjemenke ,pšenične klice ,posije....)stvarno je kruh za prste polizati i znam kaj jedemo. A miris ujutro kad se dignemo neodoljiv. :mrgreen

Kukuruzno još nisam probala ,al budem. Malo me strah pošto se loše diže ,treba ionak puno pšeničnog dodati.

29 tra 2011, 09:54

Potpis na teutoniju. Ni ja ni klinci nismo jelci kruha (kupljenog), ali otkad je u naš život ušao pekač...stalno grickamo kruh, mažemo pekmeze, sirne namaze...njami :mrgreen
Jedino još nisam probala one slatke čokoladne kruhove peći, ali mislim da bi se klincima moglo jako dopast :dada
Odgovori