O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
05 tra 2011, 22:52

pekla sam skroz integralni, integralni s raženim brašnom, bijeli s integralnim i skroz bijeli.
dečkima je najfiniji skroz bijeli, naravno

ja volim i integralni s raženim, ali nije onako čabatast, nego više nabijen.
ifjunouvotajmin
13 tra 2011, 12:12
evo i moj ,no knead bread

13 tra 2011, 12:19
mmm, dobro izgleda, hrskava korica i sve to... inače radim tamnije, integralne, ali i ovo bih mogla probati.
13 tra 2011, 12:28
pomikaki je napisao/la:mmm, dobro izgleda, hrskava korica i sve to... inače radim tamnije, integralne, ali i ovo bih mogla probati.
neće ti tako ispasti integralni, on bude onako teži i gušći, ali svejedno je fin jer nema šećera u smjesi pa ne kvari dojam
13 tra 2011, 12:31
thalia je napisao/la:pomikaki je napisao/la:mmm, dobro izgleda, hrskava korica i sve to... inače radim tamnije, integralne, ali i ovo bih mogla probati.
neće ti tako ispasti integralni, on bude onako teži i gušći, ali svejedno je fin jer nema šećera u smjesi pa ne kvari dojam

da, kužim, ovo je bijelo brašno, baš kao kupovne lepinje izgleda. Čitam sad recept na coolinarki, treba ga ostaviti cijelu noć da se diže.
13 tra 2011, 12:46
ja sam ga jučer oko šest popodne izmješala i ostavila danas do deset ujutro,posipala sam ga brašnom,složila ko kovertu,ostavila još sat vremena i u pećnicu,skroz lagano! pekla sam ga u zagrijanoj vatrostalnoj na 250 stupnjeva pola sata pokrivenog i još 15 minuta otkrivenog!
13 tra 2011, 13:09
sigurna sam da bi mm jako cijenio ovakav pothvat
za valentinovo ću mu to speći
13 tra 2011, 13:18
nisam zadovoljna kruhom,vani je super izgledao,ali sad vidim da mi je u sredini kako sam ga presavijala u kovertu i posipala sa brašnom ostalo čisto brašno! inaće je odlićan po okusu, ali ništa od toga,ne radim ga više!
vi koje ste ga radile jel i vama bilo onak između brašno?
13 tra 2011, 13:32
ne jer ga nisam preklapala ko kovertu, nego samo jednom

a i ja posipam s mekinjama.
13 tra 2011, 13:35
onda ću probati bez presavijanja. je li baš potrebno preklopiti?
13 tra 2011, 14:16
ja sam radila prvi put pa sam presavila kako piše u receptu
13 tra 2011, 15:28
Krasno ti izgleda, šteta za brašno. ja preklapam al mi ne ostaje ništa.
13 tra 2011, 17:36
hvala ti,solea! već smo pojeli cijelog,bila je to jedna crta samo,ja sam se bojala da je po cijelom kruhu tako, ali nije bilo
13 tra 2011, 18:47
ja isto preklapam i ne ostaju mi grudice brašna.
14 tra 2011, 10:14
ja sam valjda pobrašnila previše
28 tra 2011, 20:14
radila sam ga opet

morala sam isprobati sa sjemenkama i uspjelo! gornju stranu sam nasula sjemenkama sezama i lana,preklopila i bio je prefini,ali stvarno je! prvi put sam definitivno previše brašna stavljala! moja greška!
28 tra 2011, 20:42
LTL-ti si nasa forumska pekarica
Prvi slob dan hvatam se jednog od tvojih recepata!!
Da se izgustam..pa kroz pola godine na dijetu.Again.A bas mi pravis zazubice s tim slikama
28 tra 2011, 20:58
hvala ti
taj kruhek ti je tako jednostavan za napraviti,probaj
28 tra 2011, 21:12
mmm koji topic!!!
a baš se mislim kako bih činila kruh - idem raditi ova Palenta peciva - ja isto obožavam sendviče od kukuruznog bageta
29 tra 2011, 09:48
Mi kupili pekač ,tak da sad svako malo kuća miriši po kruheku.
Obično kombiniram sve i svašta, krušno brašno-pšenično 850 ,graham ,raženo i crno brašno-pšenično 1600, pa sa sjemenkama , (sezam ,lan ,suncokretove sjemenke ,pšenične klice ,posije....)stvarno je kruh za prste polizati i znam kaj jedemo. A miris ujutro kad se dignemo neodoljiv.
Kukuruzno još nisam probala ,al budem. Malo me strah pošto se loše diže ,treba ionak puno pšeničnog dodati.
29 tra 2011, 09:54
Potpis na teutoniju. Ni ja ni klinci nismo jelci kruha (kupljenog), ali otkad je u naš život ušao pekač...stalno grickamo kruh, mažemo pekmeze, sirne namaze...njami
Jedino još nisam probala one slatke čokoladne kruhove peći, ali mislim da bi se klincima moglo jako dopast