O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: Nespojive kombinacije..

31 ožu 2010, 18:04

a jel jedete francusku s mesom iz sarme, ja to izmiješam a moji se na to gade :dunno ne vidim zašto

31 ožu 2010, 18:09

jasno da je stvar i podneblja u kojem zivis. da je meni prije dvajs i kusur godina neko rekao da cu pojesti palacinke sa sirom, i to slatke, ja bih mu rekla da je lud. sir, pa slatko :loce . onda sam prvi put jela takvu jednu slatku palacinku na prvoj godini faksa i mislila da cu se sa svakim zalogajem zrigati, ali nekako sam tu prvu u usta ugurala :dunno . danas mi je topfenstrudel jedna od drazih slastica.

31 ožu 2010, 22:07

ivana7997 je napisao/la:pasteta i majoneza, to je skroz normalno. neobicno je margarin i pasteta, tako moja mama voli.

a moj tata maslac sa pastetom :D

31 ožu 2010, 23:28

prepečeni kruh s paštetom i čokoladno mlijeko - ima li išta ljepše?

uobičajeni su mi salata+češnjak, dunja+pršut, grožđe+sir, pohani kruh i burek (od sira :mrgreen )+šećer, rezanci s makom (to smo jeli u vrtiću), kruh s kikiriki putrom+džem od jagoda, nutella i štapići.

ako se dobro sjećam nekad davno smo orahe znali jesti s kruhom.

od bizarnijih kombinacija u davnoj fazi pasao mi je kruh, puter, džem od marelice + tvrdi sir, a dok sam bila dijete voljela sam ubacivati pomfrit u govedsku juhu :conf

moj deda isto moči kruh u crno vino, bit će da je to dobro, skoro sto godina ima, čita bez naočala, hoda bez štapa, kuha svaki dan.
kažu i da je zdrava ova kombinacija koju je netko spomenuo - mlijeko i vino - na braču miješaju kozje mlijeko s crnim vinom, moj kolega stavi čašu vina direktno ispod koze.

01 tra 2010, 09:30

Je, je, u nekim mjestima u Dalmaciji čak i "istuku" to mlijeko s vinom pa se dobije kao neka emulzija, ne znam kako bi to opisala. Mene ne privlači...

01 tra 2010, 14:52

Mirci je napisao/la:
ivana7997 je napisao/la:pasteta i majoneza, to je skroz normalno. neobicno je margarin i pasteta, tako moja mama voli.

a moj tata maslac sa pastetom :D

ja cu jesti pastetu sa svima vama jer pasteta i majoneza je jedan okus, pasteta, majoneza i malo sira - drugi okus, pasteta i margarin - treci okus, a posebnio gastronomski dozivljaj je pasteta s maslacem :mrgreen

To uopce nisu nespojive kombinacije, to su dobre kombinacije.

01 tra 2010, 15:38

Adorabla je napisao/la:To uopce nisu nespojive kombinacije, to su dobre kombinacije.

:dada Ja kad radim paštetu od tune npr u nju dodajem i maslac i majonezu i sir i svašta još ovisno o volji

01 tra 2010, 19:14

a pasteta i ajvar :mrgreen?

07 tra 2010, 14:55

ja spadam u obožavatelje paštete i ABC sira :mrgreen
na drugom mjestu je tek pašteta s majonezom

i kombinacija koju do sada niste spomenuli a ja je obožavam
kruške, krekeri i smrdljivci (naravno da mislim na sireve)

drugo što ne mogu provariti, a MM i klinci obožavaju su žganci sa šečerom :roll

07 tra 2010, 15:05

Ovo nisu gadne kombinacije na koje bi se nekom povracalo, nego vise nesto sto meni nikako ne ide skupa u jedan obrok, a sto Englezi vole spajati (gomile ugljikohidrata): pizza + pommes frittes, tijesto + riza (sve golo), pommes frittes + tijesto ili riza. :jadnimi

07 tra 2010, 15:41

ovu kombinaciju pizza frites sam prvi puta vidjela ove godine u Italiji, domovini pizza :ne Napraviti pizzu s pommesom gore :ne

07 tra 2010, 15:45

ugledali se na Engleze valjda. :lol

07 tra 2010, 21:11

LiK meni je u Engleskoj najcudnija kombinacija bila limunada servirana sa svezim krastavcem (u limunadi) u pabu. Ne znam je li to uobicajeno ili sam ja bila retke srece da naletim na egzotican pab. Jos pamtim ukus.

07 tra 2010, 23:42

:lol nisam to jos dozivjela.

08 tra 2010, 07:57

LiKmama je napisao/la::lol nisam to jos dozivjela.

Rekoh ja da sam retke srece. :lol

08 tra 2010, 09:49

Stefanova mama, htjela sam ti napisati da se netko našalio s tobom, ali to stvarno postoji. :lol
evo i recept:

http://allrecipes.com/Recipe/Cucumber-Lemonade/Detail.aspx

08 tra 2010, 13:04

Skoro svi su mu dali rating od pet zvezdica na linku :lol
Odgovori