O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: Jeftin, a zdrav ručak

07 svi 2010, 15:29

http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=313

ja npr. ni sad ne znam što je točno ajngemahtec ili tako nekako :lol

07 svi 2010, 15:33

obozavam ajngemahtec i absmalcane mahune :dada
niko nema pojma o cemu ja to pricam kad me pitaju sta ima za rucak :lol

07 svi 2010, 15:33

mene spašava što znam njemački :lol :lol

07 svi 2010, 16:53

Napravila te krpice s kupusom i pancetom, nisam baš oduševljena. Možda sam previše dinstala ili u premalo vode jer je kupus skroz smeđ.

07 svi 2010, 16:54

rusulica je napisao/la:Napravila te krpice s kupusom i pancetom, nisam baš oduševljena. Možda sam previše dinstala ili u premalo vode jer je kupus skroz smeđ.

previše dinstala. Treba ga samo "ubit"

07 svi 2010, 20:33

rusulica je napisao/la: Čekaj jel to onda opet sa krpicama ili samo meso i kupus.
Kad kažete zelje (u smislu zelje s krpicama) mislite samo na kupus?

Dinstam kupus i meso i na kraju dodam krpice koje posebno skuham u slanoj vodi!

boysmama je napisao/la:roštijera = protvan, tepsija, posuda za pečenje

Hvala. Ja sam mislila da je to neki poseban protvan tipa da mu je dno rebrasto kao grill tava s obzirom na naziv. :oops:

08 svi 2010, 11:19

Poput pravog party poopera ja moram tu napisat da hrpa ovih prijedloga, bez obzira na to sto su mozda jeftini i fini, nisu zdravi ili barem nisu dobro izbalansirani obroci, pogotovo za djecu. :dunno

I slazem se da pite nisu rucak, eventualno mogu biti prilog, ali zapravo su i meni vise kolac, uzina ili vecera.

08 svi 2010, 16:44

LiKmama, baš si prava partibrejkerica! :lol :mah

08 svi 2010, 18:00

Ma se divim svima puput LiK , kako uspijete to izbalansirati ?
Ja se trudim da svaki dan jedemo voća,povrća,bjelančevina, ugljikohidrata...ali točne omjere i količine-
nemoguća misija , pogotovo zato jer klinci često pojedu smo dio obroka , ono što vole.

08 svi 2010, 18:19

ne mislim da je prevazno da svaki pojedini obrok bude savrseno izbalansiran :dunno vise da kroz dan ili par dana dobijes sve sto ti treba iz namirnica. Pa ako tebi ili djetetu pase da danas jedes samo banane, a sutra rizu i tikvice, a prekostra pohanu piletinu :dunno na kraju si pojeo iz svake grupacije ponesto...

08 svi 2010, 23:55

potpisujem Nanu... meni L neće jesti ništa iskombinirano, nego samo jednu namirnicu po obroku, eventualno prvo pojede jednu sa tanjura, a onda drugu, ali takav je i mm dugo bio, valjda je nasljedno :dunno npr. ako jedemo zdenku i kruh, ne da da mu se namaže, nego prvo zmaže zdenku, a onda kruh sam :lol zato kod variva i juhica nema izbora, tu ga imam u šaci... a i stalno izmišljam neka skrivena jela tipa povrtne polpete u koje mu utrpam i sira i svakakvog povrća, a za njega je to jedan komad hrane...

09 svi 2010, 01:13

Eto ja probala gužvaru (sa sirom) i odlična mi je , ali slatka kao kolač a ne kao obrok!

10 svi 2010, 11:13

Nana1971 je napisao/la:ne mislim da je prevazno da svaki pojedini obrok bude savrseno izbalansiran :dunno vise da kroz dan ili par dana dobijes sve sto ti treba iz namirnica. Pa ako tebi ili djetetu pase da danas jedes samo banane, a sutra rizu i tikvice, a prekostra pohanu piletinu :dunno na kraju si pojeo iz svake grupacije ponesto...

U krivu si jer u vecini slucajeva tijelo izlucuje viskove, ne pohranjuje ih, pa ono sto si ti pojela prije dva ili tri dana, prosao voz.
Tijekom jednog dana, to da, ali kod manje djece je i to na klimavim nogama jer oni brzo i puno trose.

11 svi 2010, 19:34

Ručak za 30kn - zapečeni krumpir sa šampinjonima
- mesne okruglice u umaku od rajčice sa tjesteninom
- složenac od mljevenog mesa s keljom i krumpirom
To su vam oni recepti od Ane Ugarković u Konzumu, a dana je na akciji bilo i sve za filanu papriku

11 svi 2010, 19:42

Evo danasnji rucaj npr. spanak i fasirane snicle, zelena salata. Mljeveno meso pola kila 6 KM, spanak dobila domaci ali recimo cijena mu je po kilu 3 KM i zelena salata isto domaca, ali nije nesto skupa ni kada se kupuje.
Recimo sve desetak maraka.

15 svi 2010, 09:39

Laurini je napisao/la:To su vam oni recepti od Ane Ugarković u Konzumu, a dana je na akciji bilo i sve za filanu papriku

ako su anini recepti onda se vjerojatnije radi o mercatoru. al oni nude rucak za 50 kn.
konzum za 30 kn (ali ih ne osmislja ana).

21 svi 2010, 22:32

Solea je napisao/la:
Laurini je napisao/la:To su vam oni recepti od Ane Ugarković u Konzumu, a dana je na akciji bilo i sve za filanu papriku

ako su anini recepti onda se vjerojatnije radi o mercatoru. al oni nude rucak za 50 kn.
konzum za 30 kn (ali ih ne osmislja ana).

:mrgreen da ana je za merkator,ne konzum

24 svi 2010, 15:20

Onda sam nešto pobrkala :oops:
Uglavnom ja sam probala ove iz Konzuma i fina su jela - moj muž je frkao nosom kad sam rekla da je za ručak složenac s keljom i krumpirom, ali kad sam stavila na stol planulo je u sekundi, a za mene je ostala samo jedna žlica da probam....

24 svi 2010, 15:34

Ajde stavi recept za taj složenac od kelja i krumpira

24 svi 2010, 16:21

SLOŽENAC

SASTOJCI:
400g miješanog mljevenog mesa
1kg krumpira
600g kelja, 200g luka
200 ml kiselog vrhnja
3 žlice tvrdog sira
1 žlica brašna, 1 jaje
ulje, sol, papar, peršin

PRIPREMA:
Na zagrijanom ulju prodinstamo nasjeckani luk, dodamo mljeveno meso, posolimo, popaprimo i po potrebi podlijemo vodom ili temeljcem pa dinstamo cca 30 min. Krumpir ogulimo, operemo i narežemo na vrlo tanke ploške. Kelj očistimo, operemo, narežemo na tanke rezance, kratko prokuhamo u slanoj vodi, a zatim procijedimo. Potom u namašćenu vatrostalnu posudu istresemo polovicu narezanog krumpira, po krumpiru složimo svo meso, po mesu kelj, a na kraju rasporedimo drugu polovicu krumpira, prelijemo preljevom od jaja, brašna, kiselog vrhnja, nasjeckanog peršina i naribanog tvrdog sira. Pečemo u pećnici oko 30 minuta.

link na ostale recepte:

http://www.konzum.hr/Aktualno/Uvod.aspx

24 svi 2010, 19:16

pa i junetina sa bižima (graškom) nije skup a dobar je ručak

24 svi 2010, 19:20

mama141705 je napisao/la:pile cijelo ti je oko 25 kn, od toga skines prsa i narezes na filete poprzis na tavi i kad je gotovo zalijes obicnim kiselim vrhnjem koje je oko 4 kune plus tjestenina neka do 4 kn plus salata bilo koja ...najbolja zelena oko 5-7 kn glavica i eto ti rucakza 40 kn.i jos ti je ostalo skoro cijelo pile.Zatim od tog pileta odvojis batke i karabatke i krila koja mozes u pecnici s krumpirom i salatom a od ledja i ostatka prsa mozes 2- 3 puta skuhat juhu....i eto ti za 50 kn tri rucka minimalno.50 kn. je puno za jedan rucak.imas slican topic u kojem se spominjalo mislim da se zove kako prezivjeti dan s 100 kn ili neki slican naziv.znam da ima u nazivu 100 kn ;)

ako imate dućan purisa u blizini, kil pilećih prsa sa kostima i kožom košta 20ak kuna. pileća prsa u konzuma i drugdje koštaju barem duplo (i više nego duplo) više, a koža i kosti se lako i jednostavno uklone (iako ja taj komad sa kostima i kožom ubacim u juhu)

24 svi 2010, 21:16

Hvala Folne :zivili

25 svi 2010, 10:25

Ovaj složenac što spominjete, za koliko je osoba taj recept?

25 svi 2010, 11:04

Piše na linku za 4.

25 svi 2010, 12:14

rusulica je napisao/la:Ovaj složenac što spominjete, za koliko je osoba taj recept?

Za 4 prosječne osobe da se najedu iako ja nisam baš sve stavljala na vagu - imala sam doma 400g kelja, krumpir sam stavila da mi pokrije dno vatrostalne zdjele i još toliko da imam za vrh pa mi je ispalo ok.
Drugi put kad ću ga raditi onda ću meso malo jače posoliti kad se dinsta i kelj kad složim u zdjelu ću posuti malo vegetom jer mi nije to sve skupa po receptu bilo slano.

29 svi 2010, 01:01

Da se referiram na ove gužvare. I ja to radim i kad malo promisliš pa to je ustvari burek samo što se burek u originalu malo više naulji

29 svi 2010, 12:00

Pravila sinoć tortilje, dobila ideju na ovom topicu

viewtopic.php?f=63&t=48275

Sve potrepštine platila sam 120kn ali imam ručak za dva dana, sinoć sam slozila 6 tortilja (odraslima po dvije, djeci po jedna) i ostalo mi jos 6 za danas.
I stvarno su ispale mrak, preporučam!

29 svi 2010, 13:33

evo upravo pravim ovaj rucak.oko 1kg krumpira oguliti i izrezati na kocke plus rize oko 250-300 gr plus malo piletine najbolje batke.sve skupa staviti u dublju tepsiju, zaciniti, i staviti ulja malo.Zatim sve preliti toplom vodom da prekrije sve sastojke i ubaciti u pecnicu na nekih 220 ili manje oko 45 min. ovisno o kolicini.ovo je za nas 5.povremeno mijesati i doliti vode ako je potrebno.to neki zovu dolma a ja zapeceni rizoto jer kad sva ta voda ishlapi bude fino kremasto.po zelji se moze preliti i kiselim vrhnjem

31 svi 2010, 11:45

Zapečena cvjetača
600g krumpira oprati i oko 20 min kuhati u ljusci u manjoj količini vode, u međuvremenu oprati 1,2kg cvjetače i razdvojiti je na cvjetove te kuhati oko 10 min u slanoj vodi, 2 manje crvene paprike očistiti i narezati na trakice te ih blanširati oko 1 min u vrućoj slanoj vodi i onda ih ocijediti. 1 veću glavicu crvenog luka narezati na sitno i pržiti na 1 žlici maslaca da postane staklast.Lagano ga posuti sa 2 žlice brašna i popržiti da primi zlatnu boju. Dodati 250g vrhnja i 375ml temeljca od povrća i pustiti da zavri.Sniziti temperaturu i uz stalno miješanje kuhati oko 10 min dok ne zgusne. posoliti, popapriti te na kraju umiješati 150g naribanog ementalera. Pećnicu zagrijati na 200C. Kalup za nabujak namazati maslacem. Krumpire oguliti i narezati na ploške te staviti u kalup zajedno sa cvjetačom i paprikom. 250g kuhane šunke narezati na ploške (šire rezance) i posuti po povrću, posoliti, popapriti i sve zaliti umakom od sira. Peći oko 30 min.
Odgovori