O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
01 lip 2011, 13:49
Rizi bizi, pileca supa ostalo od jucer, i sampinjone na naglo.
01 lip 2011, 13:53
danas je dedi rođendan, pa smo kod mame na ručku, nemam pojma šta, ali sprema svašta.
sutra ću pureću juhu , polpete od tikvica i vjerojatno pire od krumpira i korabice.
u petak vjerojatno neka tjestenina, nisam još odlučila.
u subotu ćemo ovu teutonijinu piletinu i pradajz juhu
u nedjelju opet kod mame na rođendanskom, ovaj put od seke.
01 lip 2011, 15:22
Skuhala sam juhu od piletine i povrća, pa će biti juha s rezancima.
Piletinu sam očistila od kože i kostiju, pomiješala s dinstanim lukom rižom, graškom i mrkvom iz juhe, podlila juhom i stavila u pećnicu da se skuha riža.
Za desert će biti domaći sladoled od jagoda kojeg sam isto danas napravila (u biti, ne znam hoće li se stići smrznuti) i ledene banane s čokoladom.
01 lip 2011, 15:26
grah sa suhim mesom i jučer i danas
danas još i palačinke kao utjeha klincima
01 lip 2011, 15:51
Domaća pizza
01 lip 2011, 16:10
kod nas danas šnicli na naglo i pilav
sviđaju mi se oba recepta i ova grčka piletina a sviđaju mi se i polpete odnosno dip. Ne znam da li bi mi se u polpetama svidio sir. Ja inace te polpete radim na gustom tijestu za palacinke s hrpetinom currya. Ovo sa sirom sam radila s blitvom i spinatom i nikako mi nikako nije leglo.
01 lip 2011, 18:25
Supica pilece-teleca, mahunica malo, malo karfiola, pecene tikvice, snicle, pa uz snicle prokulice preprzene na saftu od snicli, salatica rukola za mene, krastavci, paradajz i mladi luk iz nase bastice za ostale. Puding na kraju
Sutra smo na slavi, pa opet ne kuham, zaredalo, malo-malo pa rucamo negdje
01 lip 2011, 20:23
recept za piletinu s tikvicama
Na malo ula prepržiti pileće filee nasoljene začinskom soli skoro do kraja
Izvaditi meso i na istom ulju ispržiti tikvice narezane na uzdužne šnitice. I njih prethodno nasoliti začinskom soli
U jednu tepsiju složiti red tikvica, red mesa pa na to naribati sir i pokriti s još jednim redom tikvica...
Preliti sve sa vrhnjem za kuhanjem ili sa jogurtom (po želji )
Staviti u vruću pečnicu oko 25 minuta (dok se zapeće malo)
01 lip 2011, 20:25
danas na stolu: mesna štruca (malo pojačana sa pršutom) i krumpir pire....
02 lip 2011, 09:08
Juha od jučer, lazanje, salata i za desert sladoled od jagoda.
02 lip 2011, 09:11
Paradajz juha s taranom, kineska mješavina u woku
02 lip 2011, 09:35
mrava je napisao/la:Domaća pizza
E to ću ja danas
jučer - mladi grašak, peč.krumpirići, smrznuti pureći pohanci
Zadnja izmjena:
titirlica; 03 lip 2011, 10:24; ukupno mijenjano 1 put/a.
02 lip 2011, 09:41
Moj muz drzi dijetu i danas ima mljecni dan ami cemo se pocastiti jednim finim punjenim pilecim prsima( sampinjoni,jaja,kruh,sunka,sir) sve to stavim u prsa i zapecem a gore vrhnje mljac uz to salatu i pomfri i evo idu mi sline
02 lip 2011, 14:44
couscous s tikicama i rajčicama - suppperrrrr, našla na coolinarci recept sličan
http://www.coolinarika.com/recept/cous-cous-s-povrcem/samo sam ja bez patlidžana, bijelog luka, metvice i tofua jer nemam to a ne znam kakve su to cherry rajčice pa sam stavila obične.
03 lip 2011, 09:21
Juha, makaroni s bolonjez umakom
Zadnja izmjena:
mrava; 03 lip 2011, 16:16; ukupno mijenjano 1 put/a.
03 lip 2011, 09:57
Pohovane sniclice punjene sunkom, sirom i gljivama, supica od domace kokoske, krompirici przeni, salata od kupusa, krastavaca i mladog luka. Palacinke mozda smuckam ako curka bude htjela spavati
03 lip 2011, 13:08
morskog psa, kuhani krumpir s peršunom, salata
04 lip 2011, 11:12
Jučer junetina s gljivama u saftu, široki rezanci sa špinatom i zelena salata- domaća
danas domaća pizza
Sutra slavimo rođendan ,klapa 2, pa roštiljamo.
04 lip 2011, 12:52
Danas sniceli u bijelom saftu, riza, zelena salata, mladi luk, za desert keksici od oraha i cokolade.
Za sutra nista- pozvani smo na rucak
04 lip 2011, 14:49
mrava je napisao/la:Juha, makaroni s bolonjez umakom
x i munchmallow
05 lip 2011, 09:45
Danas juha, zagrebački odresci, pire krumpir, preljev od graška, paradajz salata, munchmallow
05 lip 2011, 14:52
varivo od graška, palačinke s čokoladom.
05 lip 2011, 15:04
Jučer nas je dio jeo tortilje punjene mesom i povrćem s umakom od jogurta, a dio njoke u umaku od špinata.
Danas je bila pileća juha s rezancima, mrkvicom i graškom, pohani pileći file sa sezamom, mladi krumpir pečen u pećnici na papiru za pečenje, krastavci s vrhnjem i lukom na salatu.
Za desert neka torta s podlogom od keksa i kremama od čokolade te od karamela, s bananama i šlagom.
Za sutra sam skuhala varivo od poriluka s ječmenom kašom.
05 lip 2011, 23:24
Juce makaroncici sa nekim sniclicama i umakom, zelena salata, rukole malo, corbica od povrca, sladoled.
Danas zeljanica, blitva sa krompirom, oslic odresci pohovani, salata od paprike, paradajza, mladog luka i krastavaca.
06 lip 2011, 07:57
Danas povrtna juhica i ostatak roštilja od jučer plus salata paradajz ,paprika ,luk.
I ostatak čokoladne torte i kolača od borovnica.
06 lip 2011, 12:26
Pileca supica sa knedlama od griza, gulas od jagnjetine, lisicarke u bijelom sosu, zelena salata, domaca
Neki kolacic od jagoda ako uhvatim vremena.
06 lip 2011, 12:47
krem juha od tikvica, prefini popecki od stapki blitve

i cokoladna torta
06 lip 2011, 12:52
Za te popečke još nisam čula
nego kaj radiš onda sa zelenjem?
06 lip 2011, 13:03
zelenje sam skuhala onako s krumpirom i maslinovim uljem, uz ribu. a stapki je bilo toliko da mi je bilo zao baciti. decki ne vole oako u crvenom umaku s cesnjakom i sjemenkama kako mm i ja jedemo, pa sam umijesala sa zobenima itd kao i sve popecke koje radim. i ispekla u pecnici na papiru za pecenje. sinoc.
06 lip 2011, 13:56
Ništa, lovimo