O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Što ćemo danas kuhati?

09 lis 2011, 21:13

jučer bilo pečenje s mlincima, danas smo jeli ostatke i još sve nismo pojeli pa je ostalo piletine :ajme! Tako da ću sutra do samljeti, napraviti faširance od ostataka i zdinstati rižu!

09 lis 2011, 22:47

Jučer bila riblja juha, prigane gerice, ovrate s gradela i blitva pod ulje. Mljac.
Danas japrak s pireom. Isto mljac.
Sutra vjerojatno mješavina leće, pohanci, pire i špinat.

09 lis 2011, 22:59

Ja danas radila zagrebački, nakon sto godina i krumpir salatu, navečer međimursku gibanicu.
Jučer bolonjez i cikla.

10 lis 2011, 12:52

jučer krumpir gulaš
(mm grah, ožujsko na trgu bana jelačića ipak je otrčao 21 km, za manje od 2 sata :joy )
pa je kasnije jeo gulaš

danas mahune varivo i štrudla od višanja jedna od kupovnog namaza a jedna od onog s pudingom, s pudingom prvi put radila

10 lis 2011, 14:51

Prokulice napokon :yess

na čušpajz/juhu

10 lis 2011, 17:01

varivo od brokule s mesom i ostalim povrćem

10 lis 2011, 21:01

Kokosiju supu, makaroncice sa mesom pilecim i besamel sosom, paprike sa kiselim vrhnjem i bijelim lukom i rukolu za salatu.

11 lis 2011, 12:32

Špecli sa junećim saftom i zelena salata hrastov list ,prvi puta ju vidla i kupila.

11 lis 2011, 12:41

danas još ima variva, jedino sam usput ispekla meso.
ali zato sutra pečena kokica u vatrostalnoj, s krumpirima, šampinjonima, mrkvom i jabukom. i mlinci, i salata.

12 lis 2011, 08:27

Filana paprika ,ćufte i pire.

12 lis 2011, 17:57

Pileća juha sa kukuruznim noklicama, šnicle u saftu i integralna riža. Desert kiflice sa pekmezom i nutelom. Pravo mi je otkriće Lidlovo razvaljano lisnato tijesto:p

12 lis 2011, 18:25

grah i kiselo zelje

12 lis 2011, 21:44

Pasulj, za dva dana :p

13 lis 2011, 14:27

Utorak: pečena svinjska koljenica
Srijeda: juha s noklicama, mlinci i pečeno pile
Danas: juha, carsko meso, pire, cikla, bakini keksi

13 lis 2011, 14:42

kod nas danas, a bome i sutra grah. zapravo to je ona kombinacija grahorica - malo leće, crnog i bijelog graha, graška i ječma s korjenastim pvorćem, njam njam. sinoć sam odmah pojela zdjelicu kad se skuhalo ;)

13 lis 2011, 14:46

spageti bolonjez. vec sam dva dana manje doma nego inace, pa se upucavam djeci. ljubav ide kroz zeludac, jelte

13 lis 2011, 18:27

danas piletina u vrećici i blitva lešo s krumpirom. za desert medenjaci od susjede. ja sam malo više doma za promjenu, ali se svejedno moram upucavat djeci. :mrgreen

13 lis 2011, 19:00

Jučer - varivo od mahuna s pilećim batacima.

Danas - pileći bataci u kremastom umaku od đumbira i vrhnja, riža, cikla na salatu.
Ovo je bilo prvi puta da mi je ručak bio bljak - po receptu u to ide sok od jednog limuna i to je preodvratno, prekiselo (da nema tog limuna, bilo bi super - barem meni), a isto tako su reagirali i ukućani. Jeli smo samo meso iz umaka i rižu :mrgreen

13 lis 2011, 19:04

ms, a inace volis piletinu s limunom, ili?

ne znam za to s djumbirom i vrhnjem, ali ja radim piletinu s limunom i kaduljom, i jaaaako to volimo svi.

recept nemam, odmah vam velim :mrgreen

13 lis 2011, 19:08

ivana7997 je napisao/la:ms, a inace volis piletinu s limunom, ili?

ne znam za to s djumbirom i vrhnjem, ali ja radim piletinu s limunom i kaduljom, i jaaaako to volimo svi.

recept nemam, odmah vam velim :mrgreen

Pa...poham pileći file mariniran u limunu i to mi je ok, ali limun ne dolazi do izražaja tako kao u ovom umaku. Ovaj umak je bio totalno kiseo, đumbir i češnjak nisu dolazili do izražaja :/, a bilo bi savršeno samo s par kapi limuna ili čak bez njega.

Recept sam našla ovdje i moram ga isprobati bez limuna kad moji doma zaborave na ovo gastronomsko iskustvo :mrgreen:

http://ninakuhinja.wordpress.com/2011/03/14/piletina-u-umaku-od-dumbira/

i

13 lis 2011, 19:09

Nakon ovog današnjeg fijaska sutra se upucavam mojima s juhom od paradajza i zapečenim tijestom sa sirom. :mrgreen

13 lis 2011, 19:17

Mojima je fina piletina u soja umaku, soku od naranče i medu. Ovu tvoju varijantu nisam probala al ne zvuči loše :dada

13 lis 2011, 19:45

lara72 je napisao/la:Mojima je fina piletina u soja umaku, soku od naranče i medu. Ovu tvoju varijantu nisam probala al ne zvuči loše :dada

Radila sam piletinu i na takav način (vidjela sam negdje recept i umak od soja sosa, naranče, limuna i meda je bio prelijepe boje da sam ga jednostavno morala napraviti :mrgreen , ali meni nije baš fino - bilo mi je preslatko i prekiselo u isto vrijeme i definitivno mi u takvu kombinaciju treba ići ljuta papričica (naravno, muški dio ukućana nije bio preoduševljen, ali je jelo bilo bolje prihvaćeno od ovog današnjeg). Mislim da je limun bio preprepreprekiseo i da sam ga trebala manje staviti.

14 lis 2011, 12:33

Jučer - rižoto s povrćem i piletinom i zelje salata
Danas - paradajz juha s noklicama, krumpir salata i kuhani buncek
Sutra - zapečeni karfiol i šanon s vrhnjem, kotleti na naglo i grah salata s lukom i bučnim uljem .Mljac.

14 lis 2011, 13:25

lara72 je napisao/la:Mojima je fina piletina u soja umaku, soku od naranče i medu.

joj meni je ovo isto prefino, baš ste mi sad dale ideju, rižica kao prilog njam njam
jedino ... više se ne sjećam kak sam to točno pravila, mislim da se piletina prvo marinira u toj smjesi, a onda zapeče i opet zalije s tim pa još malo prodinsta, jel tako nekako?

14 lis 2011, 14:01

pohani fileti oslića, neka vrsta tartar umaka, krumpir salata.

jedva čekam!

14 lis 2011, 14:02

sarmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :nana

14 lis 2011, 14:04

jučer: pašta fažol

danas:
juha od piletine
punjena teleća rolada
pire krumpir
šampinjoni i zelena salata

14 lis 2011, 15:26

thalia je napisao/la:sarmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :nana

i mi smo jeli neki dan :daj5
pa smo osim sarme :) ovih dana jeli jos i:
slatki kupus, sataras, pohane tikvice i patlidzan, tjestenine s bolonjez umakom i tjestenine s umakom od sira, juhe razne - krem s mrkvom i karfiolom, bistre povrtne s knedlama i guste povrtno-mesne
:liza

14 lis 2011, 15:27

olja je napisao/la:
thalia je napisao/la:sarmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :nana

i mi smo jeli neki dan :daj5

znaš da sam se tebe sjetila čim sam napisala sarmu :lol :daj5
Tema je zaključana