16 stu 2011, 12:12
btw. meni je to rezuckanje, guljenje i slicno najgori dio i najveci gubitak vremena i nemam problema dati par kuna vise da to netko odradi umjesto mene ... super mi je u Sparu kad imaju gotovu "platicu" povrca za juhu... dodas meso... papar, sol... i pustis da se krcka...
isto je i sa opranom i narezanom salatom - time saver
16 stu 2011, 12:36
Barbi je napisao/la:btw. meni je to rezuckanje, guljenje i slicno najgori dio i najveci gubitak vremena i nemam problema dati par kuna vise da to netko odradi umjesto mene ... super mi je u Sparu kad imaju gotovu "platicu" povrca za juhu... dodas meso... papar, sol... i pustis da se krcka...
![]()
Baš ovako.
16 stu 2011, 12:42
16 stu 2011, 12:43
16 stu 2011, 12:52
MalaSirena je napisao/la:Barbi je napisao/la:btw. meni je to rezuckanje, guljenje i slicno najgori dio i najveci gubitak vremena i nemam problema dati par kuna vise da to netko odradi umjesto mene ... super mi je u Sparu kad imaju gotovu "platicu" povrca za juhu... dodas meso... papar, sol... i pustis da se krcka...
![]()
Baš ovako.
A ja si zamislim tko je to i kako dirao prije mene i bog zna gdje se skladištilo i koliko je dugo stajalo prije pakiranja pa em ne kupujem, em ako i kupim (npr. rikulu) obavezno je proberem i operem
16 stu 2011, 12:54
MalaSirena je napisao/la:Barbi je napisao/la:btw. meni je to rezuckanje, guljenje i slicno najgori dio i najveci gubitak vremena i nemam problema dati par kuna vise da to netko odradi umjesto mene ... super mi je u Sparu kad imaju gotovu "platicu" povrca za juhu... dodas meso... papar, sol... i pustis da se krcka...
![]()
Baš ovako.
A ja si zamislim tko je to i kako dirao prije mene i bog zna gdje se skladištilo i koliko je dugo stajalo prije pakiranja pa em ne kupujem, em ako i kupim (npr. rikulu) obavezno je proberem i operem
16 stu 2011, 12:57
dok se jelo kuha ,nikad nemam previše praznog prostora i uz dobru organizaciju sve ide jako brzo.
16 stu 2011, 12:58
da li to znaci da ne kupujete ni piletinu od Vindije i slicnih industrija?
16 stu 2011, 13:02
teutonija je napisao/la:Još jedan X ,mislim kaj radite ak ni ne gulite ni ne sjeckate ?Kuha ionako štednjak?![]()
![]()
.
16 stu 2011, 13:04
teutonija je napisao/la:Još jedan X ,mislim kaj radite ak ni ne gulite ni ne sjeckate ?Kuha ionako štednjak?![]()
![]()
A salatu očistim ,proberem i operem ,list po list,dok se jelo kuha ,nikad nemam previše praznog prostora i uz dobru organizaciju sve ide jako brzo.
Npr dok sjeckam i gulim povrće voda je već stavljena da zakipi i taman mi tolko treba da sredim povrće , vremenski nisam niš izgubila.
evo ovako nekako
ima jedna scena od prije nekoliko godina... vani sunce... negdje oko 12h.. svi su na dvoristu, vidim ih kak se igraju piju kave... ljudi se secu.. a ja u kuhinji gulim krumpire, sjeckam neke pizdarije i osjecam kako me sarafi u zelucicu od nervoze - totalni stres - to mi se recimo na poslu ne dogadja... i odu ta 2 sata pripreme, kuhanja i samog jedenja u nepovrat (i onda mi netko krene objasnjavati da za to sto kuham ne treba toliko vremena pa onda jos dodatno popizdim jer naravno da MENI treba jer nemam prakse jer to NE VOLIM raditi)...
16 stu 2011, 13:13
ak kuhaš juhu ionak čekaš da voda zavrije,skupa sa nasjeckanim povrćem.trudimo se provoditi u kuhinji sto manje
16 stu 2011, 13:17
teutonija je napisao/la:ak kuhaš juhu ionak čekaš da voda zavrije,skupa sa nasjeckanim povrćem.trudimo se provoditi u kuhinji sto manje![]()
No šalu na stranu ,kak tko voli ,no meni ni financijski dio nije za neusporediti ,ova polugotova jela i pripravci su skuplji.
16 stu 2011, 13:39
ne čekam ja nikakvu vodu da zavrije niti mješam kuhačom ,niti probavam , niti čekam da bude gotovo...ja sve u isto vrijeme potrpam u expres , zatvorim ga , uzmem si kavu, sok, zafumam si jednu i ručak je gotov
16 stu 2011, 13:51

16 stu 2011, 14:00
nekad kod sestre, nekad kod mame, nekad mm kuha... rijetkokad ja kuham
16 stu 2011, 14:21
16 stu 2011, 14:38
radi se o tome da ne volimo kuhati ni sjeckati ni guliti - topic se zove kuh neznalice
(i onda mi netko krene objasnjavati da za to sto kuham ne treba toliko vremena pa onda jos dodatno popizdim jer naravno da MENI treba jer nemam prakse jer to NE VOLIM raditi)...
a krumpir je predivan
16 stu 2011, 23:37
17 stu 2011, 10:01
17 stu 2011, 10:05
17 stu 2011, 10:06
17 stu 2011, 10:17
17 stu 2011, 10:24
eksperimentirala s makrobiotikom npr.
17 stu 2011, 10:28
17 stu 2011, 12:28
lastavica je napisao/la:a jeste vi sigurni da te oprane svježe salate u vrećicama nisu nečim pošpricane kako bi se održale u "privlačnom" stanju ?
17 stu 2011, 12:41
17 stu 2011, 12:45
lastavica je napisao/la:ma mislila sa da konkretno piše na vrećicama da je "zaštićeno" s tim i tim ...
Ostalo mi je u sjećanju priča profesorice iz engleskog da su u Engleskoj te salate dodatno "zaštićene".
Ja ih ne kupujem pa se nisam zagledala pa reko možda netko zna.
... kupujem napravljene u Intersparu koje imaju da su taj dan napravljene i da vrijede samo taj dan.
17 stu 2011, 15:27
Da me ne bi krivo shvatile...nikoga ne prozivam!..ja skoro sve to gore navedeno više manje i radim ali zašto bi svi morali?!
Tko želi gotovu hranu samo naprijed, pa čuvalicu, čistilicu itd...tako mi je svejedno šta netko drugi u svom domu radi.
Toga bi se trebali držat.
17 stu 2011, 16:19
damdam je napisao/la:lara, se sjećaš one o okp?![]()
![]()
nije ti ni ovaj drugačiji. ovo je za čavrlj, čavrlj.![]()
17 stu 2011, 21:16
damdam je napisao/la:i baš zato sa foruma kupim samo brzeće recepte, za sve. što prije, tim tim bolje. sve s mjerom!, moj je moto, pa tako i vrijeme provedeno u kuhinji.