O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
01 srp 2015, 12:53
Jesi se mjerila?
Ja sam npr 3 kg teza nego pred 3 god ali odjeća iz tog razdoblja mi je dobra.
pred mjesec dana sam bila 2 tjedna na strogom lchf i nije otišao ni gram ali cm jesu.
Doduše ja bi isto voljela ko u prvoj rundi skinuti i kg i cm
02 srp 2015, 18:03
znaci ni ti nisi skinula ni kg? nisam se mjerila ali mislim da mi nisu otisli ni cm. medjutim, na jednom forumu je jedna cura pitala jel miguce da kao dijeta LCHF pali samo jednom te da kasnije tijelo ima spreman "odgovor" na taj rezim. hm....nitko joj nije odgovorio ali ispada da je moguce
02 srp 2015, 18:17
Nisam bila na LCHF-u, ali jesam svojevremeno na proteinskoj dijeti sličnoj Atkinsku. Prvi put sam munjevitom brzinom skidala kile i za mjesec dana bila druga osoba. Drugi put ni grama, a sve isto radila.
02 srp 2015, 22:10
Da, ja sam prvi puta skinula 5 kg u 2 tjedna, pa u još 3 tjedna 2 kg. Onda sam fusarila ali sam skinula dodatne 3 kg. Zadnja runda je odnsla samo cm.
04 srp 2015, 15:08
Trini je napisao/la:znaci ni ti nisi skinula ni kg? nisam se mjerila ali mislim da mi nisu otisli ni cm. medjutim, na jednom forumu je jedna cura pitala jel miguce da kao dijeta LCHF pali samo jednom te da kasnije tijelo ima spreman "odgovor" na taj rezim. hm....nitko joj nije odgovorio ali ispada da je moguce

Ne bih rekla da tijelo ima spreman odgovor, već da jednostavno tijelu treba više vremena da se stvari poslože. U početku (prvih par tjedana) većina ljudi na LCHF-u izgubi veći broj kg, a onda se sve uspori ili čak i stagnira. Kada bi se stalno mršavilo na LCHF-u, onda bi svi sljedbenici konstantno padali sa kilažom, a to se ne događa.
Smanjiti UH - da, ali svakako paziti i na unos kalorija i tjelovježbu.
Retorika onih što propagiraju LCHF kao ultimativnu dijetu za mršavljenje se prilično ublažila u zadnje vrijeme i ipak se naglasak stavlja i na kalorijsku vrijednost unesene hrane, a ne samo na dozvoljene i zabranjene namirnice.
04 srp 2015, 16:41
ja sam na lchf-u skinula 25 kg u 6 mjeseci. Prvi mjesec 8 kila, drugi mjesec 5 kila, treći mjesec isto 5, četvrti mjesec 4 i onda u dva zadnja mjeseca oko 3 kile....to je bilo pred godinu dana. od onda idem gore-dole. malo se previše opustim, pa odem cca mjesec dana opet na lchf strogi i izgubim oko 5 kila.
kad sam na lchf-u ne pazim na količine. jedem uglavnom meso, ribu, jaja, masne sireve, slatko vrhnje i povrće u raznoraznim kombinacijama. od voća bobičasto i citruse, s tim da u zadnje vrijeme znam i neku drugu voćku pojesti ali onda pazim na količinu. zapravo, najbitnije je ne jesti šećer, kruh, krumpir i tjesteninu. od toga je šećer zaista najvažnije izbjegavati i u najmanjim količinama. e da, i skoro svaki dan pojedem nešto orašastih plodova - indijske, kikiriki, bademe. i to treba paziti s količinom, ali je vrlo individualno. ja sam primjetila da ih mogu čak i malo više pojesti a da mi ne utječe na ketozu.
05 srp 2015, 13:23
Kroz razgovore a i boravljenje s bliskim ljudima koji su bili u više navrata na LCHF-u zbog mršavljenja, primjetila sam da je u prvom pokušaju to uvijek strogi LCHF, gdje je i komadić kuhane mrkve smrtni neprijatelj. U ostalim pokušajima obično ostane navika više masnoće, ali ne postoji više toliki strah od UH pa se uredno u čaj stavlja med, banana nije problem, gricne se tu i tamo pecivo. To je i dalje LCHF (jer je manje UH), ali u takvom obliku za većinu ljudi nije ujedno i dijeta za mršavljenje. Dapače, kod većeg broja ljudi vodi i debljanju jer se tijelo nije prešaltalo s UH na masti, a dobiva veću dozu kalorija. U tom smislu na strogom LCHF-u s ograničenim UH nije bitno paziti na količine. Na opuštenoj verziji, ukoliko želimo mršaviti (pogotovo brzinom kao na strogom LCHF-u), količine su nažalost ključne.
05 srp 2015, 23:09
hm, vec sam mislila odustati, sad ste me malo motivirale.
probat cu. iako, kad sam prvi put bila na ovom rezimu nisam bila gladna. sad sam puno vise. ak jos smanjim kolicinu ..... na svu srecu, dolaze velike vrucine, tad je lakse manje jesti.
06 srp 2015, 07:44
direktorica svemira je napisao/la: Na opuštenoj verziji, ukoliko želimo mršaviti (pogotovo brzinom kao na strogom LCHF-u), količine su nažalost ključne.
Potpisat ću DS jer sam to isprobala na sebi, na strogom LCHF kile idu dolje do jedne granice a i tada treba pripaziti da bi se krenulo niže, samo meni onda padne motivacija pa se vratim opet opuštenom a kod opuštenog je problem baš ta opuštenost.
06 srp 2015, 08:54
Trini je napisao/la:hm, vec sam mislila odustati, sad ste me malo motivirale.
probat cu. iako, kad sam prvi put bila na ovom rezimu nisam bila gladna. sad sam puno vise. ak jos smanjim kolicinu ..... na svu srecu, dolaze velike vrucine, tad je lakse manje jesti.

ne trebas toliko smanjiti kolicine, koliko pazljivo rasporediti izvor kalorija. ja jedem kalorijski malo, ali kolicinski puno jer je vecina povrce s vrlo malo UH.
mesa jako malo, mlijecnog mozda malo previse, ali podnosljivo. i masnoce.
03 vel 2016, 22:14
Da podignem topik malo
Koliko nas ima? Starih? Novih?
Ja sam evo 6 mj
Doručak mi je je većinom BP kava
Marenda mi je bio chia puding. To radim 2x tjedno tj kad radim
Za ručak sam nosila salatu paprika i mozarella.
Doma sam mrknula par čvaraka i komad slanog sira te šaku lješnjaka iza vježbanja
Za uskrs mislim naći recept za pincu
Negdje sam vidjela
Još da znam gdje
04 vel 2016, 08:53
ja sam na lchfu u nekih 6 mjeseci skinula oko 10 kg. Većina toga je otišla u prvih 3-4 pa sam pred kraj i dolaskom rođendana i Božića krenula s popuštanjem.
Sada me pogodila i jedna operacija i mirovanje stoga ne mogu kuhati i totalno nisam u režimu. Čim jedem kruh trbuh mi skoči odmah! Nevjerojatno. Nadam se da ću slijedeći tjedan moći početi kuhati, saginjati se i sl. pa krenuti opet sa prehranom.
Doručak mi je uglavnom kefir, domaći ili kupovni. najčešće sam nekad s chia sjemenkama.
Ručak je na poslu. Vrčlo često salata s jajima, avokadom, mesom ili tunoim sa sirom, povrćem...kombiniram. ako ne komad mesa sa salatom sa strane ili nekakvim povrćem.
Večera ostaci od ručka.
vikendom sam si pekla kruhčiće jer nisam mogla gledati moje kako jedu a ja da pijem samo jogurt

.
Viekndom sam znala i raditi lchf kolače.
vježbala nisam ništa a kako je krenulo neću još neko vrijeme krenuti s tim. No polako. Sad se nadam kroz tjedan dva nazad na lchf.
Ne znam koliko sam kg dobila natrag u ovih mjesec i pol. zadnji put kad sam provjeravala kg su bili na istom ali ja vidim da je trbuh opet ovdje.
04 vel 2016, 10:39
Sada me pogodila i jedna operacija i mirovanje stoga ne mogu kuhati i totalno nisam u režimu. Čim jedem kruh trbuh mi skoči odmah! Nevjerojatno.
Veliki potpis.
Jedino sto ja vise nisam na strogom LCHFu jer sam se zapravo istopila (teziniski) uslijed nekih drugih okolnosti i nerviranja i hormnona ...ali UH uglavnom jedem u vrlo malim kolicinama. Cim dva dana jedem kruh, pecivo, palacinke i slicno trbuh mi iskoci

i to mi je stvarno nevjerovatno.
04 vel 2016, 10:49
Trini je napisao/la:Sada me pogodila i jedna operacija i mirovanje stoga ne mogu kuhati i totalno nisam u režimu. Čim jedem kruh trbuh mi skoči odmah! Nevjerojatno.
Veliki potpis.
Jedino sto ja vise nisam na strogom LCHFu jer sam se zapravo istopila (teziniski) uslijed nekih drugih okolnosti i nerviranja i hormnona ...ali UH uglavnom jedem u vrlo malim kolicinama. Cim dva dana jedem kruh, pecivo, palacinke i slicno trbuh mi iskoci

i to mi je stvarno nevjerovatno.
X
04 vel 2016, 13:16
čim pojedem UH ala pecivo i nešto slično vaga odmah skoči.
voda se veže na UH i ajmo
hdB ne griješim puno
ako griješim to je većinom s količinom dozvoljenog
no zna se desiti da na ročkasima i slično pojedem kolač i nešto
iako vježbam i tako to vaga je sutradan uvijek nemilosrdna
no nema veze, idemo dalje.
danas sam za ručak napravila buncek, svinjske nogice i zelje
koliko sam to puna radila to nije istina
ali je mi je preeeeefinooo
04 vel 2016, 21:11
Da se predbilježim ovdje
I ja sam isto pred oko 5-6 mjeseci promijenila prehranu, balansiram između palea i lchf-a.
Prikrpat ću vam se ako može u vječnoj potrazi za novim receptima i idejama
Meni ne paše kava za početak dana, probala sam i ne ide. Stoga bude ili jajno, ili neki sendvič, slana palaćinka, krekeri djir, nešto što mi je zgodno ponijeti i jesti na poslu.
Dogodi mi se da i skrenem s puta ponekad, ne smeta mi to težini ali zato želudac i crijeva ukomiram, ka šaka u glavu vrati me na pravi put
05 vel 2016, 13:41
Ja sam danas zbog obaveza vani pa je ručak povrtni omlet
Nešto mi se jedu palačinke pa budem to smućkala kad dođem doma
Samo moram kupiti slatko vrhnje
05 vel 2016, 14:12
a sto jedes za dorucak, mmar?
05 vel 2016, 14:35
onda za pocetak probaj sa lchf zamjenama za kruh mozda
05 vel 2016, 14:48
mmar i ja sam kruhojed, a sad pokušavam sve bez njega
jaja su mi bila nezamisliva bez kruha, ali sam doskočila tome tako da ih obilno posipam parmezanom, i uz to neka salata, i mogu ti reći odlično je, uopće mi kruh ne treba
05 vel 2016, 14:50
mmar, dodaj povrća u omlet ili ispeci/skuhaj jaja, a jedi ih s nekom salatom
meni se sve to činilo jako čudno na početku-masna kava, jaja bez kruha, varivo bez kruha, a relativno brzo se čovjek navikne. najgora mi je apstinencijska kriza za slatkim prvih par dana, dalje je lako.
05 vel 2016, 15:09
osim šumskog voća, ograničeno, ne bi trebala veće količine ako želiš smršaviti
05 vel 2016, 15:22
Ja sam isto mislila da će mi kruh biti najveći problem, ali nije ispalo tako kad sam krenula, vrlo lako sam se navikla (i prije sam uglavnom za doručak jela kruh). Uz poneku zamjenu tipa krekera ili nekih uštipaka ako mi treba pauza od jaja
Isprva su mi dosta pasali smoothiji, ali ja tu naginjem paleu pa si dozvolim više voća iako po lchf-u samo bobičasto prolazi i eventualno jabuka.
Meni su problem slastice, nikako mi ne ispadaju dobro, kao da nikad kolače pravila nisam
I tu najviše padam u iskušenje za nečim nedozvoljenim, mada trudim se da mi kockica tamne čokolade bude dovoljna kad uhvati kriza.
05 vel 2016, 15:26
Ja sam mic po mic zadnjih godina došla na to da se hranim stvarno junkom.

Na poslu nemam kuhane hrane, povremeno se nešto naruči ali i ta hrana iz dostava je sve lošija i lošija pa se najčešće svodila klopa na pizzu-pecivo-burek-tjesteninu.

Osim što sam dobila par kila osjećala sam se užasno napuhano, oticale su mi noge i prsti na rukama, bila sam užasno umorna i pospana po cijele dane.
Nakon blagdanskog žderanja odlučila sam nešto promijeniti i kuhati svaki dan, koliko god mi bilo teško. Poklopilo se s odlukom MM-a da krene u skidanje kila i evo smo treći tjedan na nekom obliku LCHF-a. Doduše, ja sam više na LC dijelu, HF baš ne volim pa se svodi na sir, vrhnje i orahe. I slatkog se ne mogu odreći, samo sam ga smanjila.
Rezultati su zapanjujući. Za samo par dana počela sam se osjećati neusporedivo. Lako, poletno, puna energije. Nisam više ni napuhana ni natečena i imam dvije kile manje.
Zapravo me iznenadilo koliko mi kruh i peciva nimalo ne fale, niti ih se ne sjetim.
Svaki dan kuhamo neko povrće i meso ili ribu. Jedemo dosta sireva i jogurta. On jede i dosta jaja, ja baš i ne jer ih ne volim.
Moram priznati da nisam vjerovala da ću se toliko bolje osjećati zbog promjene prehrane.
05 vel 2016, 16:01
ma kruh je zlo
meni fali samo vikendima kad gledam moje kako tamane sendviče za doručak onda bi i ja. onda vikendom pečem kruščiće, lepinjice. i to mi bude super. A i tda uz takav zamjenski kruh, špek, jaje ili što već pripremim neku salatu, rajčice, paprike i to mi bude super.
evo ja se spremam vratti lchfu kroz koji dan
zato sad kad sam popustila kočnice kao da nadoknađujem izgubljeno vrijeme

moram se zasutaviti pod hitno
05 vel 2016, 16:09
Rezultati su zapanjujući. Za samo par dana počela sam se osjećati neusporedivo. Lako, poletno, puna energije. Nisam više ni napuhana ni natečena i imam dvije kile manje.
:stavlja Barbiku na ignor listu:

ja dvije kile gubim dva mjeseca
kako možeš? kako????
05 vel 2016, 16:42
ja ga kužim, ja
05 vel 2016, 16:55
Ja nisam jela ni krumpir ni tijesto, ponekad neki keks i ponekad nešto slatko.
Vjerujem da je meni lako izgubiti tih par kila viška jer mi je to baš višak, ja nisam u životu nešto puno varirala kilažom, od prvog srednje doslovno. Sad imam 5, 6 kila više nego u srednjoj. Još dvije, tri kile bi mogla skinuti ali zapravo se i sad osjećam super, ova energija koja se odjednom pojavila mi je stvarno bila potrebna.
05 vel 2016, 16:55
Ja nisam jela ni krumpir ni tijesto, ponekad neki keks i ponekad nešto slatko.
Vjerujem da je meni lako izgubiti tih par kila viška jer mi je to baš višak, ja nisam u životu nešto puno varirala kilažom, od prvog srednje doslovno. Sad imam 5, 6 kila više nego u srednjoj. Još dvije, tri kile bi mogla skinuti ali zapravo se i sad osjećam super, ova energija koja se odjednom pojavila mi je stvarno bila potrebna.
05 vel 2016, 17:21
Mmar, primjetit ces razliku i ako ne ukines bas sve uglhikohidrate, al za pocetak probaj ne brljaviti.