O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
25 ruj 2015, 17:34
Jucer tjestenina sa brokulom i piletinom, s danas musaka.
25 ruj 2015, 17:57
bolonjez i špageti, salata zelena, pome i kapulica mlada
27 ruj 2015, 13:53
Jučer blitva i prženi oslić. Danas pileći pohanci i kremasti rižoto od poriluka. Sutra
27 ruj 2015, 13:58
skuhan rucak za danas i sutra - kiseli kupus, buncek i pire. buncek se kuhao u loncu sa slanutkom za sutra
27 ruj 2015, 14:11
U petak je malo dijete za svoj rođendan naručilo svoje omiljeno jelo - špagete i bolonjez

Sladili smo se - isto po njenoj želji - flafinima, a ne tortom.
Jučer smo imali juhu, pečeno pile s krumpirima, salatu od paradajza, a za danas me je dragi susjed spasio poslavši mi lonac svog vrhunskog graha s kobasicom (kuhanog u kotliću za ogromnu količinu ljudi). Uz to ću samo na brzinu napraviti salatu od svježeg kupusa i to je to - a nadam se da će graha ostati i za sutra
27 ruj 2015, 15:45
Danas juneca juha sa povrcem, piletina na rostilj tavi, karfiol zapecen sa vrhnjem, zelena salata.
Usput za sutra skuhala gulas.
27 ruj 2015, 18:43
Kupila sam piceka pa sam ga rasporedila tak da sam od leđa (i dodatnih drapa) skuhala juhu, prsa i jedan batak sa zabatkom smo danas imali pečeno u pećnici i uz to mlince i rikulu, a krilca i drugi batak sa zabatkom sam zdinstala zajedno s mahunama (inspirirana prethodnim postovima

) za sutra. Za desert pita od jabuka s bademima.
27 ruj 2015, 21:03
već dva dana sam vani po ručkovima

nisam takla rajngle
sutra je rižoto od tikvica, pohanci i salata
preksutra bi mogla ričet s gljivama i špekom
27 ruj 2015, 21:04
Olja dobar ti susjed.
kod nas cevapi i somun i luk a sutra varivo od bundeve
27 ruj 2015, 21:28
Mi smo jučer skuhali lonac juhe s piletinom i junetinom pa kopar sos, hren i restani krumpir. Ubili smo se od jela, predobro je bilo.
Danas ostatak juhe s griz noklicama, pureći gulaš s njokima, zelena salata s rikulom i mladim lukom i salata od crvenog kupusa, a za desert knedle s marelicama i nutelom
Sutra ostatak glasa s pastom jer smo opet u mlinu do petka.
28 ruj 2015, 08:00
Adorabla je napisao/la:Olja dobar ti susjed.
Bome jeste

To je isti onaj koji nas tako često zove na gulaš, fiš i riblju juhu.
I nikada neću shvatiti šta je to kod tih jela koja se kuhaju "na količinu" - zašto su nekako uvijek ukusnija nego kad ih se skuha za 4-5 osoba
28 ruj 2015, 09:06
subota srdele i inćuni, blitva i krumpir lešo, paradjaz
jučer goveđa juha, musaka od krumpira, zelena salata, atomska pita
danas juha od jučer, faširanci, špinat, pire
sutra mahune apšmalcane i pohano
28 ruj 2015, 09:31
Subota kotleti, paprike i tikvice sa rostilja, potato wedges i krastavci na salatu
Jucer rucak koji se sam sprema, meso, krumpir, plus svo povrce koje imam u tepsiju, pod foliju i pod grill. Kupus salata i zelena uz to.
Za veceru bucnica sa kupovnim korama i strudla od jabuka, domacih kanada. Najbolje za strudlu

Za danas bolonjez, navecer ce biti quiche sa porilukom i sunkom
29 ruj 2015, 10:11
Iznutrice nisam jela od prije potopa, pa sam se jučer odvažila ispržiti jetrica s puno luka u umaku od balzamičnog octa, prilog kuskus. Baš mi je dobro ispalo.
29 ruj 2015, 12:13
mi smo za vikend standard juhica od purećeg vrata s noklicama i onda smo pravili lazanje! joj kak su super bile!
u nedjelju smo pravili kajganu s karfiolom za doručak, za ručak bili kod svekija,
jučer opet juhica i ostatci lazanja,
danas rižoto od poriluka i piletine i cikla salata.
29 ruj 2015, 12:31
Punjene paprike i tikvice, paradajz za salatu.
29 ruj 2015, 13:10
Jučer ostaci od nedjelje: pileća juha s noklicama, roštilj, dinstano povrće s acetom, vrhnje s češnjakom i grah salata. Sacher torta
Danas juneća juha s povrćem i noklicama od bučinog brašna( noklice su za mene) ekipa ima rezance. Meso iz juhe, paradajz sos i pire krumpir.
29 ruj 2015, 13:50
Jučer varivo od buče, danas tortilje sa piletinom, kukuruzom, grahom i paprikom. Do petka iz leda, redom, šalša sa paštom pa punjena paprika sa pireom i za petak juha od oslića, lešo oslić i brokula/karfiol.
29 ruj 2015, 15:05
Ovih dana smo jeli:
ned - pileća juha s jetrenim noklicama, pečeno pile, krumpiri, zelena salata, pita sa sirom
pon - sendviči
uto - varivo od slatkog kupusa, pečeni svinjski odresci
30 ruj 2015, 08:37
Juha od jučer- juneća i salata s tijestom, tunom i povrćem.
30 ruj 2015, 09:53
grašak varivo (grašak, mrkva, piletina, noklice).
To je, pored graha, jedino varivo koje jedu.
30 ruj 2015, 11:37
ostaci pečene janjetine uz mahune na salatu
sutra mi se jede tjestenina sa šalšom od domaćih paradajza i puno bosiljka i parmezana.
30 ruj 2015, 13:25
malamaja je napisao/la:sutra mi se jede tjestenina sa šalšom od domaćih paradajza i puno bosiljka i parmezana.
Mislim, to ne može biti loše, svakako, ali i ja najviše volim kad već danas znam šta mi se jede sutra

Kod nas danas "3u1" tortilje: punjene mljevenom junetinom, povrćem iz woka

(poriluk, paprika, mrkva, tikvice), krastavcima sa češnjakom u vrhnju i zelenom salatom - sve sam smiksala u jedno: i dašak Meksika i Grčke i Kine

Skuhala sam i pileće juhe s dosta povrća tako da će danas biti krem juha, a sutra ona bistra polovica s knedlama od griza. Za sutra je ostalo i punjenih paprika i tikvica od jučer
30 ruj 2015, 13:32
kod mene kelj s krumpirom lešo, pečenice, paradajz ili zelena salata
sutra tortelini, umak od parmezana i vrhnja, zelena salata
30 ruj 2015, 14:13
promijenila sam i jelovnik za danas ali za sutra...možda izdržim. ma imam domaćih paradajza koji su na izdisaju...nisu se pojeli, pa eto silom prilike i tone bosiljka koje još treba potrošiti jer eto sunce polako slabi
skuhala sam si lonac raštike uz janjetinu

a mahune nisu završile u salati nego su abšmalcane. juniorka ne konzumira zeleno
30 ruj 2015, 14:20
svašta sam ja jučer kupila od povrća, a uopće nisam napravila ono što sam mislila

imali smo povrće iz woka (kapula, mrkva, poma, tikvica i paprika), mahune lešo i tikvice ko tagliatelle - samo okrenute na maslinjaku
danas ćemo polpete i lešo kaul s vrhnjem i bulgurom i kupus salatu
30 ruj 2015, 14:24
malamaja je napisao/la: tone bosiljka koje još treba potrošiti jer eto sunce polako slabi
Jesi li pokušavala zamrzavati bosiljak?
Negdje neki dan pročitah da se opere, dobro posuši i tako smrzne te da se može kao takav koristiti u jelima i da je okus intenzivniji nego kod sušenog.
Ne znam, nisam probala, možda ću, ako mi ostane još nakon što ovaj postojeći osušim skupa s oreganom, peršinom i timijanom.
30 ruj 2015, 14:57
Burek s mesom, paradajz, jogurt
30 ruj 2015, 15:16
mrava je napisao/la:Burek s mesom, paradajz, jogurt
kako ja ovo vooooolim
30 ruj 2015, 17:40
olja je napisao/la:malamaja je napisao/la: tone bosiljka koje još treba potrošiti jer eto sunce polako slabi
Jesi li pokušavala zamrzavati bosiljak?
Negdje neki dan pročitah da se opere, dobro posuši i tako smrzne te da se može kao takav koristiti u jelima i da je okus intenzivniji nego kod sušenog.
Ne znam, nisam probala, možda ću, ako mi ostane još nakon što ovaj postojeći osušim skupa s oreganom, peršinom i timijanom.
sušila sam ga prošle godine i baš ga nisam nešto potrošila...ono gušt mi je najveći kad ga uberem iz tegle, svježeg

probat ću zamrznuti. uz tonu smrznutog lista peršina dobro će doći i tona bosiljka ...eto moja ledenica puna