O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
15 sij 2014, 12:00
Mahune i kobasice. U nedjelju sam radila lazanje i umiješala povrća ali narezanog na kockice i dinstanog s mljevenim mesom.
Teutonija, kako ti radiš s miksanim povrćem? Skuhaš pa onda smiksaš pa u mljeveno ili?
15 sij 2014, 14:59
Buncek sa zeljem.
15 sij 2014, 15:09
Juha iz skrinje uz dodatak svjeze kuhanog povrca, turbo-kelj, cikla.
15 sij 2014, 15:10
MalaSirena je napisao/la:Juha iz skrinje uz dodatak svjeze kuhanog povrca, turbo-kelj, cikla.
sve isto samo musaka umjesto kelja
15 sij 2014, 15:36
sto je turbo-kelj?
15 sij 2014, 15:53
Dulcineja- tu niš ne miksam.
Luk usitnim u multipraktiku, pa podinstam i onda dodajem ostalo povrće na sitno narezano(isto koristim multipraktik).
Mrkvu obavezno, tikvice, korabu, poriluk, celer, paradajz... nije uvijek isto, povrća bude ko i mesa. Kad malo omekne dodam meso, pa opet dinstam ,podlijevam vodom pomalo. na kraju dodam paradajz iz tetrapaka i začine, kratko prokuham i to je to.
Tu bazu koristim i za lazanje, špagete bolonjez, musaku, zapečene tikvice, patliđane....radila lazanje i sa mlincima umjesto listova tijesta . Prefino.
15 sij 2014, 16:26
TmamaKiN2 je napisao/la:sto je turbo-kelj?

Slozenac od dinstanog mljevenog mesa (ja jos dodajem ribanu mrkvu, celer i pastrnjak), kuhane rize i kelja - pripremi se svako posebno, ohladi i promijesa s 4 zutanjka, 2 dl vrhnja za kuhanje i snijeg od bjelanjaka, izlije u nauljenu tepsiju posipanu prezlama te pece na 180-200 ° oko pola sata, odn.dok se ne zarumeni.
15 sij 2014, 17:06
ovo vole i moji pogotovo ako im jos sve skupa zalijem bešamelom. Općenito kod nas će se sve pojesti ako ima bešamela
15 sij 2014, 17:26
Adorabla je napisao/la:ovo vole i moji pogotovo ako im jos sve skupa zalijem bešamelom. Općenito kod nas će se sve pojesti ako ima bešamela

Tako moji odnedavno vole poriluk - ako je punjenje za quiche :-) .
16 sij 2014, 09:01
Grah sa suhim mesom
16 sij 2014, 09:45
Piletina na kineski, prvi puta radim na taj način, tj s tim začinima, skuhala već jutros, meni je

nadam se da će se i ostatku family dopasti. Uz to obična kuhana riža i friško zelje na salatu.
Mogla bi i ja probati taj turbo kelj, ostalo mi bolonjeza.

Ubili se jučer u lazanjama,
16 sij 2014, 20:45
Adorabla je napisao/la:Općenito kod nas će se sve pojesti ako ima bešamela

I kod mene. Ja ga mogu jesti onako, žlicom

Danas smo ručali ostatke musake od jučer, a večerali jabuke u šlafroku
Sutra na meniju varivo od leće.
16 sij 2014, 21:25
juha od brokule i zapečena integralna riža sa bešamelom, povrćem i sirom