O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Danas kuhamo...

20 lis 2014, 09:30

kcer napravila kolac

napokon, napokon, napokon nam se isplatilo što smo si ćeri rodile :luv :lol

jučer kare pečen u rerni. Ispao mrak mrakova. Uz to salata od mahuna, kuhani krumpir, juha od bundeve i pita od jabuka (nije upalilo što smo ju nagovarali da napravi palačinke :lol) :nata
danas ostaci tog mesa i krpice sa zeljem.
I jedan i drugi ručak inspiriran ovim topicem jer je to neko od vas prošli tjedan radio :zivili

20 lis 2014, 09:35

mi ćemo danas (a izgledno i sutra :gigl ) sekeli. muž se sav sretan dokopao kiselog kupusa. sad će on i stariji to mlatit, kao što su mlatilili kalju. manji i ja ćemo se nekako snaći. još danas kako-tako, ali sutra.... :nesvist :lol

20 lis 2014, 09:51

Adorabla je napisao/la:
kcer napravila kolac

napokon, napokon, napokon nam se isplatilo što smo si ćeri rodile :luv :lol
i

Bas :lol
Kolac je sjajan, a ultra jednostavan. Ukucaj u gugl torta di mele di nonna genoveffa, ja sam na mobu pa mi se ne da traziti. Nas kolac je doduse bio sa sljivama, jer ne znam sta cu s njima :ajme

20 lis 2014, 10:17

kaj fali kiselom kupusu ?! :shock :lol ja bi jela sarmu !!!! vidiš...imam raštike na vrtu, mogla bih u međufazi ufrkati japrake

imam i ja "konja za utrku" ...prekjučer su pale američke palačinke. prefine :luv i kuhinja je ostala cijela. samo je tavica na izdisaju :lol
Zadnja izmjena: malamaja; 20 lis 2014, 10:18; ukupno mijenjano 1 put/a.

20 lis 2014, 10:20

niš ne fali. ali ja ne volim to jesti dva dana za redom. a ne stignem kuhat. onda patim :nesvist

mali ne voli kiseli kupus. :lebdi
veći obožava.

21 lis 2014, 07:25

Punjene paprike

21 lis 2014, 08:30

Ja ću paprike za sutra, ;) danas krumpir salata i ribica.

21 lis 2014, 08:33

mi imamo gulaš krumpir

21 lis 2014, 10:12

juha od bundeve, poriluka i leće je jutros gotova, a kad dođem onda ću još seitan ispohat i lešo povrće s maslacem!

21 lis 2014, 20:54

Tortilje sa piletinom I povrcem danas. Sutra quinch Od svjezeg sira I tikvica. :mah

22 lis 2014, 07:38

Paprikaš

22 lis 2014, 08:58

joj paprikaš, to se i meni jede, baš si mi dala ideju :liza

mi dans zapečeni azuki grah s bundevom, batatom i tofuom, prvi put pravim, baš me zanima!

22 lis 2014, 08:59

juha od rajčice i hladna pasta sa tunjevinom i povrćem

22 lis 2014, 21:04

Juha i domaca pasteta od piletine iz juhe, paradajz i domaci polutvrdi sir.

Sutra ce biti juha, bolonjez i salata.

23 lis 2014, 07:53

grah s kobasicama

23 lis 2014, 08:31

juha od cvjetače, musaka i miješana salata

23 lis 2014, 09:14

Jučer imali grah, danas pecem pureci zabatak i krumpir u pecnici, zelena salata
I moja je kćer neki dan napravila svoj 1.kolač, kuglof, jako fino ispao, sv e je sama napravila.

23 lis 2014, 10:29

Jucer filane paprike i pire
Danas bistra domaća pileća juha s mrkvom i rezancima i tiropita. Evo recepthttp://www.stranirecepti.com/ostalo/tiropita-po-receptu-starih-grka/
Sutra ostaci ćufti i paprika.

24 lis 2014, 09:03

Danas će biti juha, knedle sa šljivama i šufnudle s krušnim mrvicama, šećerom i kiselim vrhnjem

25 lis 2014, 09:10

Pileća juha s jetrenim noklicama, pire, pečena prasetina, cikla, savijača s jabukama

26 lis 2014, 22:09

jučer sarma :bis čime je sezona sarme i službeno otvorena :mrgreen bit će i za sutra. :yess
danas, teleče pečenje, pohani patliđani, krastavci s vrhnjem i za desert kiflice sa sezanom.

27 lis 2014, 11:54

jučer sarma :bis čime je sezona sarme i službeno otvorena :mrgreen bit će i za sutra. :yess
potpis :nata

Danas crni rezanci uz lignje na buzaru.

Sutra opet sarma. :lol

27 lis 2014, 14:28

teutonija mljac
mi danas puretinu pohanu i riži biži. Zaželjela mi se djeca konkretnog mesa :ajme :lol

27 lis 2014, 14:36

juha od onog zelenog križanca brokule i karfiola, lazanje od špinata i paradajz na salatu.
jučer smo pileću juhu s brdom povrća i pizzu.
sutra ćemo valjda te popečke od zobi i kelj. ili poriluk. ili mahune :dunno
onda grah i repu, to si je MM zaželio pa mu punica kuha :lol

27 lis 2014, 15:16

Juha francais moze biti kao samostalno jelo? Mogu veceras sve napraviti, a sutra ukuhati tijesto?

27 lis 2014, 15:25

Jučer: pileća juha s rezancima, pomfrit, pohana piletina, kečap, majoneza, sve junk do junka :mrgreen

Danas: pečena jaja :ajme

Edit: ipak sam za ručak napravila špagete carbonara
Zadnja izmjena: mrava; 27 lis 2014, 16:41; ukupno mijenjano 1 put/a.

27 lis 2014, 15:29

sandram je napisao/la:Juha francais moze biti kao samostalno jelo? Mogu veceras sve napraviti, a sutra ukuhati tijesto?

meni je to samostalno jelo, više kao varivo nego kao juha. mislim da možeš slobodno drugi dan tijesto stavit, a možeš provjereno i drugi dan samo podgrijat već i s ukuhanim tijestom (mi smo je jeli 2 dana)!

mi ćemo danas zakuhat juhu i imamo mesa pohanog od jučer, dakle samo prilog i salatica.
sutra ćemo kelj na lešo i kranjske!

28 lis 2014, 10:01

sandra- da da samostalno jelo, bude gusto sve to skupa uz toliko povrća mesa i tijesta. I mi ju jeli dva dana i niš se ne dogodi tijestu kad se prigrije. Meni je drugi dan bila još bolja. :faca

Moji su jučer :shock :puke ovakve face slagali kad sam servirala ručak, :nata plus kaj je prije bila i zelena juha (gusta od brokule)
Pitala me K jel to ručak za Noć vještica :hahaha
Rekla da izgleda ko mačja hrana za žele bombonima, :basnecu no kad su probale tj kad sam ih nagovorila da probaju sve su slistile.
Crni rezanci nemaju ništa drugačiji okus od obične friške tjestenine, a buzara s lignjama i nije toliko različita od buzare sa škampima koja se poliže do zadnje mrvice.
Okus je prošao, no izgled nikako, zaključile su da je ukusnije dok jedu i ne gledaju. :basnecu :lol
I dale prijedlog da radim buzaru i samo kupim topli kruh za umakanje. Iskreno i meni je tak najfinije ,al što se kruha tad može pojestiiiiii :ajme :zub

28 lis 2014, 10:14

teutonija je napisao/la:
Rekla da izgleda ko mačja hrana za žele bombonima, :basnecu

:lol :lol
ja ću danas dobiti takve ovacije. Napravila sam ko fol canellone sa smrznutim špinatom. Ma zapravo jedu bešamel za ručak ako ćemo iskreno :lol

28 lis 2014, 10:20

Adorabla je napisao/la:
teutonija je napisao/la:
Rekla da izgleda ko mačja hrana za žele bombonima, :basnecu

:lol :lol
ja ću danas dobiti takve ovacije. Napravila sam ko fol canellone sa smrznutim špinatom. Ma zapravo jedu bešamel za ručak ako ćemo iskreno :lol

:hahaha

Kod nas je danas juha francais, samo trebam ukuhati tijesto (ja ne volim kad se tijesto razmoci, mojima nist ne smeta; mali je vec jucer smazao tanjur toga za veceru i bez tijesta i bez kruha :-) ). Za desert knedle s marelicama.
Tema je zaključana