O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
28 lis 2014, 11:46
mi ćemo danas ipak piletinu s medom i limunom, uz to riža s amarantomi kvinojom i zelena salata.
jučer sam na kraju napravila uz meso lešo krumpir i prokulice pa stavila vrhnja na to, onda mi danas ne paše opet kelj. zato ćemo kelj valjda sutra!
teuronija, ja isto ne volim tu crnu boju tijesta, a kako okus nije drugačiji ne pravim to. mogu si mislit klince kad to vide
28 lis 2014, 13:17

nisam nikad do sad radila, pa da probamo. Neću ni ja više jer stvarno šta jest jest nije baš nešto za vidjeti.
28 lis 2014, 17:56
Varivo od mahuna
28 lis 2014, 19:08
Sutra će biti dinstane mahune i grašak s mesom u tragovima, uz to pire-krumpir i pečene paprike (moje ukiseljene).
30 lis 2014, 18:30
Danas brzinski - luk i paprika malo prodinstani na ulju, na to malo dimljene kobasice i jaja. Uz to zelena salata. Za večeru bučnica.
Sutra juha i bolonjez te zelena salata.
31 lis 2014, 09:31
Jučer svinjska jetrica na naglo s češnjakom i crne masline. Kombinacija za poludjeti, al nama je mrak.
Danas krumpir salata i file oslića.
Sutra odojak i francuska.
31 lis 2014, 10:46
fakat je kombinacija za pluditi

uopće to ne mogu spariti
Kod nas danas na inz8stiranje mlađeg djeteta široki rezanci sa špinatom i lososom. Kupila sam prošli tjedan 1 narezak lososa za to međutim očito nitko više to ne kupuje jer mi baš i nije fino mirisalo kad sam danas odmrzla. Valjda bu dobro.
A špinat sam kupila u Lidlu smrznuti i oduševila se. Izvrstan u kuglicama pravi špinat nije trava i blitva ko što Ledov zna biti.
31 lis 2014, 10:47
Nisam taj vidjela, moram bolje pogledati. Njihov u kocki je katastrofa.
31 lis 2014, 20:42
Paradajz juha sa širokim rezancima, krumpir salata, prženi oslić
Sutra slavimo sinov 6. rođendan uz čobanac i reform tortu
01 stu 2014, 11:56
Danas: mijesana krem juha (bundeva, celer, mrkva), losos sa rostilja, brokula i krumpir, matovilac, desert pogacice s makom (dosle kao poklon).
Za veceru quesilladas sa sirom i spinatom.
Za sutra sam vec skuhala kokos curry sa piletinom, jer je meni curry bolji kad malo odstoji i bistru telecu juhu. Sutra samo skuham basmati (pasmater sto bi rekao mm) i salatu slozim. Desert ce opet cura raditi

Za ponedeljak cu napraviti cuspajz od poriluka i lece.
Ovim je zavrseno moje tjedno javljanje
01 stu 2014, 13:26
juha od vrganja, pečeni buncek i dinstano kiselo zelje.
sutra su juneće pržolice, reibekuchen, endivija i juha (ne za se još kakva) ....a dalje...ima još sarme
01 stu 2014, 14:00
juha francais
02 stu 2014, 07:23
Moram potrošiti bundeve pa će biti juha od bundeve, složenac od krumpira, jaja i luka, zelena salata.
Za desert će biti ili muffini od banana (imam prezrele banane) ili galette s jabukama (imam jabuke koje moram potrošiti), a možda i oboje.
Kuham i ručak za sutra - grah i ričet.
02 stu 2014, 19:07
Danas pileca juha, pil.file umotan u speku, pire, tikvice, zelena salata.
Popodne napravila burek i neke pogacice od lisnatog s pekmezom od šljiva i hrenovke u lisnatom. Nešto od toga će biti sutra za doručak, uzinu, gablec...
03 stu 2014, 09:49
Subota odojak, francuska salata, pečeni krumpir, čokoladna torta.
Jučer juneća juha s rezancima i mrkvom, kuhana junetina i francuska pa s hrenom po želji.
Danas od jučer, ali bez francuske.
03 stu 2014, 10:58
moram priznati da bih vam svima došla u goste
Tanja, ovo kaj si nabrojala su tri jela a tjedan ima 7 (sedam) dana
Mi danas tjesteninu s porilukom.
Jučer smo štedjeli pa smo pojeli samo juhu i onda otišli na roštilj

Skupilo nas se dosta pa je svatko dao 30 kuna pa smo zajednički napravili roštilj

I kuhano vino za desert
03 stu 2014, 11:40
Adorabla je napisao/la:moram priznati da bih vam svima došla u goste
Tanja, ovo kaj si nabrojala su tri jela a tjedan ima 7 (sedam) dana
a
Zloco

Slijedece kuhanje je tek u cetvrtak

Sutra ce kuhat zamrzivac, vjetocatno neki saftic s leptiricima, u srijedu klinci se dogovorili ici kod Kineza, elem slobodna sam tri dana
05 stu 2014, 23:25
ned- pileca juha, peceno pile, peceni krumpir, rizi-bizi, salata
pon- pileca juha, kremenadle, cikla
uto - juha, kuhana piletina, salata od svjeze paprike, krastavaca i paradajza
danas i sutra - sarma+kuhani krumpir (za mene sarma bez rize s mrkvom)
05 stu 2014, 23:30
danas granatirmaš, sutra slatki kupus
06 stu 2014, 09:16
UTO - sarma
SRI - pečeno pile i kroketi
Danas - kelj varivo, pileće bijelo meso
06 stu 2014, 09:57
jučer popečci od povrća i kelj na lešo, e da i pileća juhica prije toga.
danas sam prije posla skuhala grah. onako kako ja pravim - grahorice miješane, malo ječma i puno povrća, uz to kiseli kupus na salatu.
sutra riba, svekar donosi s mora nešto fino pa ćemo pravit, a onda u subotu fino grah da ne moram kuhat i da mogu s djecom uživat prijepodne po gradu
06 stu 2014, 10:19
kod nas kupus na crveno, pohana piletina i pire. Sutra kelj i pohani kruh. Vrlo maštovito
06 stu 2014, 10:30
Jučer marinirana pileća prsa pa na naglo, grašak u saftu i friška cikla salata.
Danas rižoto s povrćem i ostatkom mesa.
Sutra špegete bolonjez i zelena salata.
06 stu 2014, 14:14
Dosla sam pohvaliti francois juhu, jaaako mi je fina
06 stu 2014, 19:15
Danas tjestenina sa šalšom, sutra caneloni punjeni špinatom i svježim sirom.
06 stu 2014, 23:51
Danas peceni picek s mlincima i zelena salata, by sveki
Sutra paprikas od lungica, by sveki
Ovo samo za ideju, da ne ispadne da sam ja to kuhala. Sutra ću skuhati krumpir za paprikas i zelenu salatu uz to.
07 stu 2014, 07:25
Ja sam se podosta švercala ovaj tjedan s dva jela, ali sam barem svaki drugi dan pekla kruh/peciva
Danas će biti pohanci /iz škrinje/ s pomfrijem (koji to u biti nije jer je pečen u pećnici na malo ulja) i salatom. Postoji i realna mogućnost da umjesto toga napravim špinat i pire, ovisno o vremenu i volji.
07 stu 2014, 08:26
Juha, tjestenina, gulaš, savijača s jabukama
07 stu 2014, 12:02
ja danas rižoto sa špinatom i kapisantama, a onda skuše i vjerojatno pire krumpir i prokulice golog kuhara!
07 stu 2014, 20:32
nakon jučerašnjeg variba od poriluka, zeleni rezanci sa lososom, kaparima i avokadom su pravo osvježenje

ooooo zeleno, kak volim zeleno.
sutra je pohani šaran paniran u kukuruznom brašnu, krumpiri (vjerojatno zapečeni s vrhnjem) i zelena salata
nedjelja mi je još daleko ....al mogla bi biti gljivarska. pohane bukovače, juha od vrganja, rižoto od ričeta sa trubačama ...crveno zelje na salatu