O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - brbljaonica

20 pro 2012, 08:28

Pa, da, neve, zato sam se i potrudila dići slike da se vidi kako nije sve u foticu. Neke slike koje sam slikala iphonom su 5 puta bolje od onih gdje kemijam foticem. Tako da znam da je dovoljno samo malo zainteresiranosti i moze se imati vrlo dobre ili odlične fotke. E, sad tu dolazi i talent koji od dijeli odlicne od fantastičnih kao soleine, al to je bonus :)

20 pro 2012, 09:01

ne kontam cemu oni ozbiljni postovi :dunno moj post je bio zezancija, jer ja nikad ne pogodim koji je ciji recept, ne prepoznajem tanjure, stolnjake, uglove fotkanja :coravasampastacu :xmasgrin ... mogla sam staviti bilo koji nick, al' sam stavile sole jer znam da ce ona garant postat min. jedan recept, pa da i ja jednom pogodim bar jednu autoricu :xmaslaugh

ja se igram kad god mogu, super mi je otkrivati nove recepte, vidjeti kako je sta aranzirano, nauciti nesto novo, dobijati nove ideje ...
moje fotke su koma :ajme malo ih posvijetlim u fotokanti, al' meni ni inace fotka nije presudjujuca, vazniji mi je recept

i tako :gace jos uvijek nemam ni pocetnu ideju koji je ciji recept :lol

20 pro 2012, 10:17

vježbom do savršenstva, najlakše je izvlačiti se na fotke :nata

a sad na bacanje graha

Crazy Daisy je napisao/la:e da, 5 - lena, 6-tanja, 8-olja :xmastree

dodajem 2-neve :xmaspresents2

off.
AA ja uvijek tvoj podnik čitam kao radodajka :ajme :lol

20 pro 2012, 10:34

Hahahaha.... CD luuuda si :lol

20 pro 2012, 11:26

au, ovo se zove brbljaonica! :hahaha

sve sam pročitala i mogu reći da je ovo zamišljeno kao igra i tko s tim ima problema, osjeća ovo isključivo kao natjecanje, nije na pravom mjestu. toliko o tome.

fotke.
slažem se s mirči, i ranije smo o tome ovdje malo razglabale, neke sitnije intervencije mogu čuda napraviti.
fotke imaju utjecaja i na glasanje, zato sam se dugo trudila i neke vaše slike obrađivati i pokušati malo "popraviti". ali, opet vjerujem da je recept onaj koji donese prevagu kad treba kliknuti i glasati.
nekima prezentacija jela znači nešto, nekima ništa. one prve su jako napredovale, to se zbilja kuži iz kruga u kruh. one kojima je to nebitno vjerojatno se ni ubuduće neće zamarati, poslat će svoj recept i stajati iza njega sigurne da su sudjelovale s dobrim jelom i tAKo dale svoj doprinos igri.
ja sam vizualni tip, uz dobar recept volim i dobru sliku, sada kad imamo i mi modice opciju glasanja, to će se i vidjeti ;)
ako imam pred sobom 2 dobra recepta ali jedan popraćen okej fotkom a drugi baš jako lošom i mutnom, sigurno ću glas dati prvom, i sigurno nisam iznimka u tome.

meni je ova igra često povod da isprobam neko jelo na zadanu temu, a koje nisam ranije pravila pa malo istražujem i dam svoj prilog.
nekada pošaljem nešto jako svakodnevno i obično ali meni odlično. takva jela često ovdje budu prepoznata (i nagrađena glasovima) jer su namirnice dostupne, jer su praktična, jer su jednostavna i većini poznata. eto, npr one kiflice i sada gulaš.

bubi, da, naravno da rec. za kifle nije nikakva velika mudrost ni veliko otkriće, ali iako si ih dobro oprala :lol obje znamo da su jednostavne i jako dobre (ako se slijedi recept ;)) super je što si i ti to iz drugog pokušaja skužila i potvrdila :xmasgrin
evo, u tom krugu sudjelovala sam i s njokima od sira, meni je bila senzacija kad sam ih prije puno godina prvi put isprobala, sada ih pripremam na jako puno načina, aromatiziram ih, kombiniram s raznim umacima, uz mesne rague, na slano, na slatko...ali ovdje nisu pobrali neku bitniju pažnju. eto, bolje su prošle stare, dobre, provjerene i svima poznate kifle.
ja jako volim i one malo pomaknutije recepte ili jela u kojima se nalaze neki zanimljivi i ne jako česti sastojci, zato su mi uvijek zanimljive prijave naših cura iz drugih dijelova regije i svijeta :)

e moš mislit što ću se nadurit i prestat igrat a usput se zezat s vašim fotkama :xmasgrin

imamo kroz ovu igru sjajnu, sjaju kolekciju raznolikih recepata popraćenih fotkama i baš možemo biti jako zadovoljne zbog toga :xmaskiss

20 pro 2012, 11:54

maslim, ja sam iznenađena i uvređena i više se neću igrati. :basnecu

20 pro 2012, 12:09

ajme, sto mrzim ovu internetsku komunikaciju :lol
uopce nisam kiflice oprala, super su, samo meni nedovoljno nove, nije mi neko otkrice, a ja tak glasam, nesto novo, nesto fino, nesto dostupno, nesto sto bih ja jela...pa super ak je to sve jos u jednom receptu.
slika nije bitna :p

nadam se da se nitko nije uvrijedio

20 pro 2012, 12:15

Pa, da, svaka od nas ima svoje prioritete po kojima glasa i to bas daje draz igri :D

20 pro 2012, 12:21

lena :lol

ma zezam se bubi kad kažem oprala :lol
i da, potvrđujem ono što si i ti negdje ranije napisala, nije recept za te kifle nikakva revolucija, ništa spektakularno ni novo u njima nema, slažemo se. ali se slažemo i da je to dobar recept, da su kifle fine. :liza

i jasno da svatko ima neke svoje kriterije pri izboru najrecepta :zivili

20 pro 2012, 12:21

ja volim onaj jedan put kad sam pobjedila :kima

20 pro 2012, 12:31

ja bih recimo mogla bacit grah za one meke ne zaboravi medenjake da sam ih ja radila, jer kao da sam ja, točno moj stil, zaboravim ovo, ono, nemam nečeg i tak
al nisam ja ovaj put, časna riječ :lol

al mi je drago kad vidim da nas ima još :lol

20 pro 2012, 13:46

aaaaaaaa CD nisi normalna :rolf

20 pro 2012, 14:17

Bubidea je napisao/la: a ja tak glasam, nesto novo, nesto fino, nesto dostupno, nesto sto bih ja jela...

ovako i ja

evo ja nikad kifle nisam radila
do tad tj tog recepta
i nisu mi uspjele :hahaha :ajme
ali dobro, očito je da sam ja tu radi igra a ne radi kuharske bravure
nekome je nešto novo i zanimljivo, a netko je to radio doma x puta.

20 pro 2012, 14:25

što nije ideja (iza naravno pobjede, prestiža i slave) da se skupi što veći broj recepata - od graha na salatu do punjene otkoštene koke? :nokti

20 pro 2012, 14:52

mrs. eastwood je napisao/la:što nije ideja (iza naravno pobjede, prestiža i slave) da se skupi što veći broj recepata - od graha na salatu do punjene otkoštene koke? :nokti

:5

Baš sam si nešto razmišljala kako će nam super doći ovoprosinački Istraživači kad budemo trebale peći božićne kolače iduće godine...samo da se skupi što više recepata pa da svi budu na jednom mjestu :).

20 pro 2012, 14:52

Fata je fata,
a dvaput je dvaput :ajme

20 pro 2012, 15:33

Crazy Daisy je napisao/la:off.
AA ja uvijek tvoj podnik čitam kao radodajka :ajme :lol

AA je napisao/la:aaaaaaaa CD nisi normalna :rolf

:hahaha :hahaha :hahaha :hahaha

20 pro 2012, 22:17

uuuuuuuuuu mljac, moram napraviti kokos roladu.
jos ce od mene postati slasticarka

20 pro 2012, 22:19

kokos rolada :liza :liza
sjetilo me na djetinjstvo :luv

tu je negdje i prijava od Male Sirene - prijavila je da je napravila brdo kolača, mora da je neka slika njena :)

20 pro 2012, 22:22

Joj i meni se sviđa ta rolada, ali kolačići mog djetinjstva su ove šape...mmmmm...njam njam
Ma pojela bi sad bilo što slatko......
Ništa još nisam napravila :xmassad

20 pro 2012, 22:23

a ja onda velim da su od MS ove kokos roladice, ona lijepo slika

20 pro 2012, 22:26

ja ne znam bacat grah. samo pasem oči.

što se fotka tiče, da igra veliku ulogu. onaj put kad je moje jelo pobijedilo baš sam imala super fotku. a ta je bila slikana mobitelom. ali sam imala mir a ne troja gladna usta. :gladan tak da ako moram slikati dok ovi oko mene umiru od gladi slika je nikakva :D
ali bez obzira volim sudjelovati. :xmasgrin

20 pro 2012, 22:30

Ma ja ni za 100 godina ne bi skužila koje je čiji recept, što ću kad sam :plavusa i za sve mi treba vremena. Ali volem da gledam i slinim nad ovim slatkim stvarčicama.

20 pro 2012, 22:41

ja znam cija je kokos rolada
:nata
zapravo, 99% sam sigurna, ali to je isto kao da znam

20 pro 2012, 22:44

cija, jel mamina? :lol

20 pro 2012, 22:45

:hahaha :hahaha

20 pro 2012, 22:46

Bubidea je napisao/la:cija, jel mamina? :lol

:lol
vidjet ces nakon Bozica

20 pro 2012, 22:47

zm, ovdje se baca grah, ovdje se ne provocira.
molim te da se ponasas u skladu s ovim pdfom i s ovom temom.

20 pro 2012, 22:50

Bubidea je napisao/la:zm, ovdje se baca grah, ovdje se ne provocira.
molim te da se ponasas u skladu s ovim pdfom i s ovom temom.

:cacka

20 pro 2012, 23:11

:hahaha
Tema je zaključana