O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: pekač kruha

19 ruj 2012, 08:44

dižem temu malo jer smo posudili pekač kruha ali nismo dobili knjižicu s receptima uz njega.
sad me zanima, ima li netko ALICE pekač slučajno da mi napiše koji recept, jer na netu nema ničega za tu marku :dunno

ili da me iskusni savjetuju mogu li probati s receptima za neku drugu marku pekača? :plavusa

19 ruj 2012, 11:30

divna stvarčica,nema bolje nego kad ujutro zamiriše friško pečeni kruščić

19 ruj 2012, 21:23

kruna je napisao/la:dižem temu malo jer smo posudili pekač kruha ali nismo dobili knjižicu s receptima uz njega.
sad me zanima, ima li netko ALICE pekač slučajno da mi napiše koji recept, jer na netu nema ničega za tu marku :dunno

možda onda da za prvi puta probate nešto s gotovom smjesom?
- nama je odličan Bauernbrot (iliti seljački kruh) - ima za kupiti smjesu u Lidlu...
- jedan paket je dovoljan za 2 pečenja (a uz smjesu trebaš još samo vodu)
- na pakiranju se nalaze i upute ;)

20 ruj 2012, 13:18

probat ću! :mah

20 ruj 2012, 13:20

ja kupila lidlov, neki dan :le
bio je snižen na 250 kn :klanja

enivejz, ima kruhove od 750 g, 1000 i 1.250, a naš stari je radio samo one od 500g pa ne znam koja količina brašna ide za ove.

jel zna netko?

20 ruj 2012, 13:22

kada radis onaj od 750 grama, dodas za pola vise nego si stavila za 500g kruha
kada radis od 1000 g kruh, stavis duplo vise.... :mrgreen

inace, pojma nemam :lol

zelim si pekac, ali si ne zelim jos koju kilicu

20 ruj 2012, 13:25

ma ja sam se isto bojala da ću navalit, ali nisam.

izdovoljili smo se kad smo ga tek kupili, onda smo imali dugu pauzu i sad ovaj koristimo samo tako, dečki za večeru jedu kruh, a mi ponekad.

20 ruj 2012, 13:26

thal, imaš kakve mjere uz njega? cašicu i žlicu?
ak' da šaljem ti ja upute od mog mailom.

kruna, šibni mi mail na pp poslat ću i tebi.

20 ruj 2012, 13:31

imam, imam i šalice i žlice, svašta imam :dada

20 ruj 2012, 13:40

šaljem

20 ruj 2012, 15:45

nemam ni šalice ni žličice :dunno
da šaljem mail svejedno?

20 ruj 2012, 15:47

thalia je napisao/la:ja kupila lidlov, neki dan :le
bio je snižen na 250 kn :klanja

kad je to bilo? i ja bi taj iz lidla al ne vidim sad u katalogu :(

20 ruj 2012, 16:19

bilo ih je samo par, ono kad naprave iznenadnu akciju, bilo je to, pećnica, dupli pekač vafli :dada :sumo

20 ruj 2012, 16:58

kruna je napisao/la:nemam ni šalice ni žličice :dunno
da šaljem mail svejedno?

šalji. bum ti ja izmjerila koliko je žlica od pekača ml. sa nekom žlicom od sirupa.

20 ruj 2012, 17:07

bus?
:lol

14 lis 2012, 11:15

moj pekac je poceo "zakazivati" u zadnje vrijeme :(
ne kuzim sto se dogodilo, radim sve isto kao i ranije ali kruh se vise uopce ne digne.
bude pecen, i dobrog okusa, ali ko palacinka, sa udubljenjem u sredini.
ne znam da li bi problem mogao biti u nedovoljnom zagrijavanju :dunno .

jel to do pekaca ili ipak do mene i namirnica?
jel ima koja takav problem?

14 lis 2012, 16:22

:dunno

a ja sam bacila jednu metlicu u smeće :ajme
i sad moram naručiti četiri komada :bidan
srećom pa se može naručiti, ali ako netko ima viška metlicu za lidlov pekač, bilježim se :klanja

15 lis 2012, 12:21

imam jednu veliku molbu, a ne znam gdje da stavim post :
našla sam prekrasan recept za grilaž roladu i u subotu ga išla isprobati i naišla na probleme :ajme
grilaž se radi na način da se 300g šećera otopi i u u to doda 300g cijelih badema, promiješa i istrese na vlažan tanjur. Taj dio je bio ok, ali skinuti grilaž sa tanjura da bi se to samljelo : za mene ogroman problem i muka - jedva uspjela. Zna li netko kako se to ispravno radi ?
tijesto se radi od 12 bjelanjaka, 12 žlica šećera, 3 žl. brašna, 3 žl.kakaoa u prahu i 6 žutanjaka. Peklo se 40 mina na temp 180 stupnjeva i ostalo mi nekako nepečeno u sredini !!! Rolat se pojeo, sve je to ok, ali taj nepečeni dio u sredini se osjetio kao neki žilavi dio.
Molim za savjet gdje sam pogriješila :)

15 lis 2012, 12:23

mamaodlare, otvori novi topic. ovako, pogotovo na topicu o pekaču za kruh, maherice od kolača će ti ga vrlo vjerojatno previdjeti.

15 lis 2012, 16:08

folne je napisao/la:mamaodlare, otvori novi topic. ovako, pogotovo na topicu o pekaču za kruh, maherice od kolača će ti ga vrlo vjerojatno previdjeti.

hvala na savjetu :) idem se negdje smjestiti :plavusa

11 sij 2013, 14:09

mamaodlare,

Trebala si tanjur premazati lagano sa uljem i to sve staviti u tankom sloju. Možeš i naneku tacnu od rasfraja ali osto tako premazati sa uljem. Pokušaj sa papirom za pećenje, ali sve u tankom sloju.
Odgovori