O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Danas kuhamo...

11 ožu 2013, 10:30

jučer: juha od rajčice, restani krumpir, lešo povrće (brokula, mrkva, celer, prokulice), faširani šnicli i pohane palačine punjene šunkom i sirom, palačinke sa sirom (pečene u pećnici)

12 ožu 2013, 10:03

Grah čušpajz i kuhane domaće kobasice.

12 ožu 2013, 10:11

pileća juhica, popečci od leće i pire od batata

12 ožu 2013, 10:12

latica je napisao/la:popečci od leće

jesi li pisala vec recept tu na forumu?
ne pronalazim ga, a rado bih isprobala :)

12 ožu 2013, 10:24

mislim da nisam, ali napisat ću ti sutra kad uzmem kuharicu od doma da napišem točne mjere. uglavnom ide crvena leća, luk, štapić celera (ako imaš), majčina dušica i tako ... nisam sigurna na pamet. ali jako je jednostavno i fino i ne raspada se kod pečenja!

12 ožu 2013, 10:41

Krem juha od brokule i karfiola +
quiche sa tikvicama i sirom.

12 ožu 2013, 10:44

varivo od mahuna, mužu svinjski kotleti uz to

12 ožu 2013, 11:45

pohana pileća prsa i prokulice i krumpir na lešo, pileća juha.

12 ožu 2013, 12:35

svinjetina (lopatica, pecena u Zepteru u komadu, samo sa soli i limunom) i krpice sa zeljem. Nema ni salate ni juhe danas. :lol

I mene zanimaju popecci od lece, s kus kusom mi se raspadaju :basnecu

12 ožu 2013, 12:39

a ti meni napiši detaljno kako to izvedeš sa lopaticom soli i limunom u zepteru :)

12 ožu 2013, 13:20

dunja, ma ne može bit jednostavnije.
dakle uzmeš svinjsku lopaticu, ja uzmem komad od oko 1 kg-1,20 kg tako da stane u lonac :lol
meso malo ranije posolim (dobro posoliš) pa stavim peći u lonac (Zepter, ali može bilo koji s debljim dnom) prvo na suho, bez ulja, samo odmah dodam dcl vode i sok od pola limuna preliješ po mesu.
Nakon desetak min dodam malo ulja, pa podlijevam po malo vodom jedno 1,5 h. Raspada se koliko bude mekano jer se prvo kuha a kasnije se zapece pa dobiješ onaj fini smeđi toc za umakanje kruha (ne ako paziš na liniju :lol ).

12 ožu 2013, 13:44

hvala ti, obavezno ću probati - ti uvijek imaš dobre recepte :dada

12 ožu 2013, 17:00

Kelj na varivo i ćevapi

13 ožu 2013, 08:25

Pileća juha, pile na saft i makaroni, kisela paprika

13 ožu 2013, 09:25

Domaća pizza.

13 ožu 2013, 09:41

Vjerojatno kelj varivo, kobase.
desert palačinke.

13 ožu 2013, 10:24

gov. juha+gov.snicli u saftu+integr.riza s prosom+zelena salata

13 ožu 2013, 11:43

Popečci od leće

2 šalice kuhane smeđe, zelene ili crvene leće
1 mali luk, istno nasjeckan
1 režanj češnjaka, nasjeckan
1 štapić celera, nasjeckan
1/2 žličice timijana
1 žica tamarija
1 žlica limunovog soka
1/2 šalice zobenih pahuljica
1/4 šalice nasjeckanog peršina
kukuruzno brašno za paniranje

na maslinovom ulju propirjati luk, češnjak, celer i timijan i malo posoliti. u posudu dodati kuhanu leću, povrće, tamari, limunov sok i zobene pahuljice i dobro izmiješati da se dobije gusta smjesa. ostaviti da stoji petnaestak minuta da zobene pahulice upiju vlagu i povežu mješavinu. oblikovati popečke, uvaljati ih u kukuruzno brašno i pržiti u ulju dok ne postanu hrskave.

ja nekad stavim i jedno manje jaje i malo više zobenih ...

mi danas pravimo opet pileću juhicu (samo zakuhamo), salatu od graha i kukuruza, rukolu s majonezom od tufua i prženi seitan. vidi se da sam za vikend bila na makrobiotičkoj radionici :lol jedino mi ovo pile ispada iz kombinacije ;)

13 ožu 2013, 11:52

odlicno! hvala ti :buket bas u isprobati sutra :dada
mama mi je poslala guste povrtne juhe, gustog graha i slatkog kupusa pa ce jesti ko sta voli.
ja ne volim nista :ajme

13 ožu 2013, 20:53

Danas smo imali varivo od piletine, tikvica i paprike, a za sutra sam skuhala poriluk s ječmom.

14 ožu 2013, 09:05

Pileći rižoto

14 ožu 2013, 10:32

Danas MM kuha, fileke. :rodj :nokti

14 ožu 2013, 13:08

dinstana pieltina i pire krumpir sa puno domace zelene salate. :gladan desert jaffa oblatne

14 ožu 2013, 18:31

Juce blitvA i koprive na mlijeku, teleca supa, ljevusa, kolac.
Danas, supa od juce, krompir corba, bataci pileci.

15 ožu 2013, 08:30

Ne kuham ništa za ručak jer ima ostataka, a popodne ću umijesiti pogačice sa čvarcima.

15 ožu 2013, 10:40

juhica od rajcice,orada pod folijom i krumpir salata

15 ožu 2013, 10:42

ja jučer nisam kuhala jer sam bila na poslovnom ručku i ubila se od hrane, užas jedan. moji su jeli kod sveki, grah i jaja.
danas smo sinko i ja sami pa ću zakuhat juhu i kupila sam jutros srdelice friške (srećom imam hladnjak na poslu p aih imam gdje čuvat do popodne :lol ) pa ću isfiletirat i ispržit. makar za večeru, ako ne za ručak ... i salatica uz to, malo grah salate i malo salate od rukole ...

gaga, super mi zvuči tvoj ručak ;)

15 ožu 2013, 10:45

latice naidji slobodno :dada

15 ožu 2013, 11:40

špageti s 4 vrste sira... ništa lakše :-)

15 ožu 2013, 17:00

u sridu smo postili pa smo imali frisku ribu na gradele, i kumpir salatu i salatu-moja kisela paprika
jucersmo juhu,leso meso
danas malome lignje,ja i muz one male sipice,pomfrija...mrzin post,tako mi je tesko u zelucu ...

sutra teletina pod pekom,juha od ovcetine,leso mesa,salata-nesto travnato ovaj put,i sarlota sa vanilij kremom i cokoladna torta...i to je to...hop so
Tema je zaključana