O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - brbljaonica

31 pro 2012, 11:18

A, Ina, ti si ta :lol, al trebala sam znati, ne znam zašto se čudim :lol. Drago mi je da su vam se svidjele :)

Ms, slažem se, i meni je super tako s uljem, tako se radi coksa za praline i bude mrak :up

31 pro 2012, 11:20

čestitke pobjednici :zivili moj favorit :xmasgrin
divnih recepata ima i drago mi je da se skupilo toliko sudionica.

silki sumnjala sam da su tvoji s Dulce de leche a tek sad kod objave skužila da i poznam taj stolnjak ;)
bome su mnogima slike sve bolje pa za sve mislim da su solea ili mrs e. :lol i za kuglice od mrkve sam i ja bila uvjerena da je eastwood. to je valjda tvoj stil. jedva čekam da neke probam. iako bi mi bilo bolje da izbjegavam slastice neko vrijeme :sumo

31 pro 2012, 13:07

Ja nemam averziju prema mrkvi, ali imam prema Dulche de leche (za to nemam objašnjiv razlog)- čak često radim i biskvit s mrkvom, i stvarno da ne znaš, ne bi skužio da je unutra.

Za ulje u glazuri znam- to su mi davno otkrili, kada sam se žalila da mi čokoladna glazura puca.

meni je žo kaj samzaribala sa nus prutićima, no tako sam ih usavršila - jučer sam radila od badema, a šaum gore mi je ravan, pa kao bakin

31 pro 2012, 13:09

o hvala, hvala :buket
bas mi je drago da vam se recept svidja, mene su kolacici odusevili ... tijesto je tako prhko, topi se u ustima, a o lemon curd-u da i ne govorim mmmmmm (ja to jedem zlicom :ajme )

fantastican krug, toliko dobrih recepata i jos boljih fotki :zivili ofkors nijednu autoricu nisam pogodila :roll :hahaha

31 pro 2012, 13:11

zaboravila sam čestitati pobjenici - i moj je favorit. Čim se malo odmorim od pečenja kolača, isprobati ću ga

31 pro 2012, 13:14

e da ulje glazuri dadne sjaj i glazura ne puca :dada

31 pro 2012, 13:23

Čestitam AA :xmaskiss

Odličnih recepata ima i divnih fotki. :)

Silki prekrasna mi je fotka tvojih paprenjaka i zbog nje sam se jako dvoumila koje paprenjake izabrati. :)

Sigurna sam da ću većinu kolača iz ovog kruga napravit, nagodinu naravno. :lol

01 sij 2013, 23:13

Cestitke!!!

AA je napisao/la: tijesto je tako prhko, topi se u ustima, a o lemon curd-u da i ne govorim mmmmmm (ja to jedem zlicom )

Sad cu ga definitivno morat` isprobat`:)

02 sij 2013, 09:24

mrs. eastwood je napisao/la:iako mi matrosen borići izgledaju wow - imaju za moj ukus puno previse jaja.

ovo ne kužim. kako misliš previše jaja? ako bi se smanjila količina jaja, trebalo bi smanjiti i ostale sastojke jer se, za početak, biskvit radi od bjelanjaka itd.

mađu sam stavila jer je nitko drugi prije mene nije, a imala sam spreman i recept i fotku :lol a onda se odmah javila potica, vođena istom idejom (kad je već nitko nije stavio :lol) ali super mi je što sada tamo imamo dvije različite mađarice.
ja sam ovu moju naučila od mame i nastavila tako raditi (karamel krema), a sveki pravi ovako kao poti. mi obožavamo i jednu i drugu :lol :liza

02 sij 2013, 10:33

I ja mislim radit matrosen, ja se nikad sastavom ne uzbuđujem, kajetuje :xmasgrin , gledam da je zgodan i ukusan.

Od ovog sam odmah kad se recept pojavio, radila cimet zvjezdice, i svima su baš fine.

Sad me dijete žica mađaricu, i sad neznam koji od ova dva recepta je "pravi u njegovoj glavi" :gaah .

02 sij 2013, 10:39

matrosen je bomba :lol pa ga valja rezati na male komadiće :xmasgrin

http://www.rist.hr/_data/modell_images/5304657.jpg

s ovakvom điđom sam izbrazdala kremu, inače, dok to nisam imala koristila sam vilicu.
krema je na sobnoj temp. mekana ali vani na hladnom (ili u frižideru) se dosta stegne.

mađarica je svaka dobra i prava hahah, ova moja mi je bolja drugi dan, kad malo odstoji a ova druga se može odmah jesti :dada
bar tako mislim, reci nam ti poti

02 sij 2013, 10:50

Solea je napisao/la:mađarica je svaka dobra i prava hahah

:dada
radim obje vrste mađarica (ma to su i tako u stvari samo nijanse ;)) i uvijek ju ostavim da odstoji, što duže stoji to mi je bolja. :dunno

02 sij 2013, 10:54

kad ce nova tema? :kima

02 sij 2013, 10:55

rok je zakljucno s 3.1.

02 sij 2013, 11:14

s novom temom ide i nova brbljaonica :xmastree

pitajte sada ovdje ako ima još upitnika vezanih za prošlu temu, da nam ostane sve na jednom mjestu :xmashappy

02 sij 2013, 12:20

s obzirom da sam ja sve zbrljala. mogla bih sada staviti novu sliku. Radila sam nus štangice, ali od badema i ispali su, ma ne kao bakini, nego i bolji. Ravno rezani, ništa se ne preljeva- tako da je za mene ova tema bila super inspirativna.

Jedino sam se zdebljala, pa nebi bilo pametno sada isprobavati sve recepre. No za pobjednički sigurno neću čekati sljedeći Božić. Stvarno mi izgledaju superfini - još jedna ljubitljica limuna na sve načine

02 sij 2013, 12:53

čestitke pobjednici!! :rodj

CD! pliz, meni treba sve detaljno :oops: pa bih lijepo molila svezigledno minjona - što znači zapeći prvu polovicu tijesta, na koliko stupnjeva i koliko dugo, a i onda ovo ispeći do kraja, isto pitanje - kolko stupnjeva, kolko minuta? fala :nata

02 sij 2013, 12:57

AA, cestitam :zivili

Ivana, sve i da zelis, od moje fotke losija fotka ne moze biti :ajme Morat cu se malo potruditi oko toga :gace

02 sij 2013, 13:07

AA čestitke :1

I mene mame no pričekat će da se zaželimo kolača. :lol

Što se tiče slika ni moje nisu nešto, ne znam ja to. :basnecu Al su kolači fini :lol

02 sij 2013, 16:26

Teutonija, radila sam one tvoje od jabuke i zobenih pahuljica i puno su mi bolji iduci dan nego tek peceni, tada su premljackavi.

cestitke pobjednici :joy

02 sij 2013, 18:26

Cestitke pobjednici :rodj :buket i bas me interesira koja ce biti nova tema :dada

02 sij 2013, 18:27

i mene, i mene ;)

02 sij 2013, 18:28

ključam i otvaram novu :xmassanta
Tema je zaključana