O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
12 sij 2012, 13:05
i ja rastapam pa iskoristim ono što ne pojedu/podijele...
12 sij 2012, 13:46
Ja ih već pobacala ,sam su margarin i šećer.
27 sij 2012, 11:55
poriluk. ne bi varivo, nego nešto novo, a pojma nemam što.
27 sij 2012, 11:58
moji su ga radili s jajima. skuhas poriluk narezan na kolutice, odnosno samo pofuris da se smeksa, pa poprzis na tavi, i gore bacis razmucena jaja
mozes, natravno, dodati i sir, zacine itd
27 sij 2012, 12:00
mi ga najviše volimo s krumpirom udrobljenim kao pire i u to dodam vrhnje. to je tu forumski recept. odličan je

a ponekad radim i pitu od poriluka
27 sij 2012, 12:07
Ja prodinstam malo piletine, pa ju izvadim, stavim na tu masnoću poriluk pa mrkvu, dinstam...vratim meso, podlijem vodom i krčkam. Dobro začinim i dodam malo vrhnja za kuhanje da zgusne. I to bude mljac
27 sij 2012, 12:07
quiche s porilukom i pancetom ili šunkom, ako mene pitaš
http://www.jamieoliver.com/magazine/rec ... -leekraineu fazi sam opsjednutosti dodicnim
27 sij 2012, 12:08
nesto nalik tome sam i ja radila. zapravo i ne znam je li nalik - dolje prhko tijesto, pa nadjev od poriluka, tikvica, sunke, sira i jaja.
i to u posudicama za muffine
27 sij 2012, 12:24
poriluk najčešće radim sa piletinom u bijelom saftu... uklonim jako zelene i tvrđe djelove listova, izrežem ga na sitne kockice i dodam u tavu sa prethodno naglo poprženim pilećim prsima na maslinovom ulju, malo propirjam, zalijem bijelim vinom i nakon samo 15ak minuta ulijem vrhnje za kuhanje... bude fino prozračno, a opet zasitno i to je jedino kako u mojoj familiji poriluk prolazi... a ja ga inače volim svakako...
27 sij 2012, 15:29
hvala cure!
27 sij 2012, 15:34
Jaja s porilukom i šampinjonima.
Poriluk na tanko narezan bacim na malo ulja i kratko popržim, ubacim narezane šampinjone i pirjam dok voda ne ishlapi. Ubacim smućkana jaja začinjena sa soli, svježe mljevenim paprom i svježim nasjeckanim peršinom, pomiješam i gotovo je kad su jaja ispečena po vašem ukusu (ja pečem do ibera). Na vrh se može baciti ribani sir, ali i ne mora. Uz to neka fina salata, npr. endivija, matovilac i rikula.
Napisala si da varivo ne želiš, ali mi obožavamo varivo od poriluka s ječmom i buncekom

.
29 sij 2012, 12:07
rižoto s porilukom . isto kao i rizibizi, samo je poriluk umjesto graška.
ja sam jučer radila tjesteninu sa porilukom, mrkvom i kukuruzom. na suhoj tavi sam prepekla špek, pa ga maknula, dodala pinku maslinovog, prodinstala poriluk i mrkvu narezane na kockice, dodala pola konzerve kukuruza, pa zalila vrhnjem za kuhanje, začinila, umješala kuhano tijesto i vratila špek unutra. ubili smo se u tome.
a često radim i tjesteninu s porilukom u bešamelu. na ulju zažutim brašno i na to stavim poriluk da se prodinsta, zalijem mlijekom i ostavim da se kuha/zgusne. pomješam s tijestom, stavim u vatrostalnu, začinim i naribam sira gore, pa zapečem da se sir malo zarumeni.
ovako ga moji dečki jedu bez problema.
31 sij 2012, 00:30
Imam hrpu mlijecnih proizvoda, i nemam pojma sta sa njima da radim. Domaci mladi sir oko 200 gr, pavlaka oko 1 kg, kiseli kajmak, domace vrhnje kiselo, jos nesto topivog sira i oko 2 kg tvrdog slanog sira. Ne pitajte odakle mi
Nista ne moze bas dugo stajati, pa budite brze
31 sij 2012, 12:12
pita/savijača sa sirom, topli sendviči, pogačice sa sirom, bruschetti sa topljenim sirom i začinima, slatka pita sa sirom od prhkog tijesta...
31 sij 2012, 12:15
moji se dave u mesu zapečenom sa tvrdim sirom i vrhnjem. meso (šnicle) začinim solju i paprom, protvan namažem vrhnjem, poslažem meso, zalijem obilno vrhnjem i natrpam na sve to brdo ribanog sira. peče se 45 minuta pokriveno folijom i onda još kojih 15 da se sir zapeče. više vrhnja-više umaka. više umaka bude i ako se stavi vrhnje za kuhanje, a ne kiselo. meni osobno je obično vrhnje draže.
31 sij 2012, 21:29
Sto sa sampinjonima? Kupila danas pola kile i iskoristila bih sutra za rucak... Misla sam neki umak? S tjesteninom? Ali mm nece ako nema i mesa

Nemam pojma kako iskombinirati
31 sij 2012, 23:02
Mi obožavamo dinstanu piletinu sa šampinjonima i njoke uz to, njami
Ovako
http://www.kuharica.hr/recepti/glavna_jela/piletina_s_njokima_i_sampinjonima_u_slatkom_vrhnju.htmlfancy je napisao/la:Domaci mladi sir oko 200 gr, pavlaka
Soleini burekčići pa u škrinju za nenadane goste
Trvdi slani sir može isto u škrinju, samo naraže na manje komade vadiš po potrebi za naribati u ili na neko jelo
A nije li isto kiselo vrhnje i pavlaka
ali od vrhnja možep napraviti ovo
http://www.coolinarika.com/recept/pita-od-jogurta-i-vrhnja/a takve pite se isto mogu zamrznuti pečene, kad ih se zaželiš samo ih izvadiš i ostaviš koji sat na sobnoj temperaturi.
A od ostalog bi mogla sutra složiti neki složenac sa krumpirom, sirom, vrhnjem i ...
31 sij 2012, 23:04
A šta bi mogla sa kivijem?
31 sij 2012, 23:13
Šampinjoni - ja često pravim šnicle pokrivene šampinjonima - poredaš začinjene šnicle u tepsiju, preko njih narezane šampinjone, sve preliješ mješavinom jaja, kiselog vrhnja i ribanog sira, zapečeš. Tu je moj recept:
http://www.coolinarika.com/recept/pokrivene-snicle/Možeš krem juhu od šampinjona, ili šampinjone s jajima, ili tjesteninu s umakom od šampinjona (dinstaš ih na malo masnoće, začiniš, dodaš vrhnje), pečeni šampinjoni na tavi na kojoj se prethodno peklo meso
Kivi - ima na coolinariki super džem
http://www.coolinarika.com/recept/dzem-od-kivija/
31 sij 2012, 23:17
potica, hvala Kako se tog nisam sjetila

mrava, tvoj recept moram definitivno probati.. preko vikenda, jer mi se čini malo kompliciranije od dinstanih šnicli.. nisam nikad to pravila pa mi treba psihička priprema ali mi zvuči mmmmm...
kivi- pošalji meni, ja ga tamanim ko blesava. Šalim se, nemam pojma što s kivijem osim u kolač/tortu
01 vel 2012, 08:45
jel bude kiselo?
16 vel 2012, 13:28
Imam batat!
Oguljen bi bio cca 1kg.
Može ideja za glavno jelo?
Hvala
Batat smo tek nedavno "doveli" u kuću i do sada sam ga kombinirala s drugim narezanim povrćem i dinstala s piletinom.
17 vel 2012, 21:56
nemam konkretno ideju za jelo, ali osobno batat mi je genijalan i kao pommes....
19 vel 2012, 20:10
Hvala, marinela...na kraju sam napravila krem juhu od batata (pravila sam po receptu koji koristim za juhu od bundeve) uz pohane bukovače.
29 vel 2012, 11:20
kivi??
ledeni vjetar ne prolazi
29 vel 2012, 11:36
kivi podijeli okolo, prodaj ili traži nešto u zamjenu.
meni je jedino prihvatljiv sirov
29 vel 2012, 11:43
mrs. eastwood je napisao/la:kivi podijeli okolo, prodaj ili traži nešto u zamjenu.
meni je jedino prihvatljiv sirov
x
ja bih uzela dvije kile, ako prodajes
29 vel 2012, 11:46
ma nemam ga toliko