O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
08 vel 2016, 16:12
Hm, a čemu služi ta masnoća? To mi je nekako promaklo da se stavlja masnoća u kavu.
08 vel 2016, 16:13
Pogledaj post iznad.
08 vel 2016, 16:43
Promiješaj
08 vel 2016, 16:43
samo te jedne ne jedem

nemoš me tako lako diskvalificirati
08 vel 2016, 17:58
Bullet proofe kavu sam probala kod svojhe vjencane kume orije par god. Mmmm
Ja sve drmnem u bullet mikser. Putar da okus vrhnja za kavu
08 vel 2016, 19:23
putar u turkosj kavi mi je i ok ali ja pijem instanticu i tu mi nikako ne paše
09 vel 2016, 16:58
Jučer polpete i kelj s maslinovim uljem, danas pečena patka s kiselim kupusom
09 vel 2016, 19:20
Malo sam bacila oko na ovaj topic jer bi i ja trebala krenuti s promjenom a nikako se natjerati .
A kako vi to kombinirati s ostalim ukućanima ? Ovi moji dvoje nemaju viška, neki čak i manjka pa niti ne znam kako bi to organizirala.
09 vel 2016, 19:25
Lako, samo im dokuhas krumpira/rize/tijesta ili im das kruha uz ono sto ti jedes
09 vel 2016, 19:31
Mmar stiropor ne smijes

Ni rizu opcenito
09 vel 2016, 19:55
Nana1971 je napisao/la:Lako, samo im dokuhas krumpira/rize/tijesta ili im das kruha uz ono sto ti jedes

uopće nisi drug

, lijepo si mi mogla napisati teško. Sad moram ići proučavati što i kako sutra. Večeras još moram pojesti sve ove krafne
09 vel 2016, 20:52
Kao što nana kaže. Njima se doda nešto
Mmar. Napisi si šalabahter što se ne smije. Kad oni jedu svoje ti uzmi svoje. Pršuta sira ili nešto fino i jedi
Na ovoj se prehrani bar ne mora patiti
09 vel 2016, 21:24
Kupi si cvarke, mmar. Umjesto bombona
09 vel 2016, 22:19
A meni je okus juhe sada bez pašte mrak! Tek kad kušam malo dječje koju hladim skužim koliko ta pašta ubije okus juhe!
Ja si odvojim juhe prije nego njima stavim paštu pa sebi ubacim mesa kojeg skinem s kostiju, povrća ili pileću jetricu, a nekad mi paše samo juha, mljac.
09 vel 2016, 22:40
zamotaš ih u sjajne papiriće i staviš u džep, umjesto bombona. naravno da možeš bez kruha, sve se može
09 vel 2016, 23:35
Krenut ću s doručkom

Jel ovo sto ja ujutro pijem, jedem u skladu s lchf ili ne
Najprije popijem kavu s mlijekom, u tjednu onu instant, za vikend tursku. Na posao si za doručak ponesem smoothi od voća (grejp, jabuka, narandža) , jogurta, orašida, cimeta, lanenog ulja i lista celera. Nekad dodam u to chia sjemenke, nekad zobene pahuljice.
10 vel 2016, 00:30
link ili recept na vama najbolji, najsuši,najkrušniji kruh LCHF
IWKAN kruh mi je mrak, samo što sam ga sada ipak spekla u pola količine ( inače ne jedm kruh ) a i u kalupima z amufine i suši je i super će mi taman trajat neće se pokvariti
nekaj drugo? klasični LCHF kruh, ispproban vaš favorit
10 vel 2016, 09:42
ako sam dobro shvatila , zobene pahuljice su prihvatljive. mogu recimo za doručak ?
10 vel 2016, 10:22
zobene mekinje i zobene pahuljice nisu isto
pahuljice se prave od unutarnjeg dijela zrna zobi, tzv. endosperm i to je ekvivalent brašnu, dok posije ili mekinje su vanjska ovojnica zrna i po sastavu su isto UH no uglavnom neprobavljivi poput celuloze pa samim time ne smetaju za ketozu. opet u prihvatljivim količinama.
10 vel 2016, 18:53
Ja kruh kao kruh nisam nikad pravila. Za sendviče i doručke napravim ili one zobene lepinje ili palaćinku slanu.
Odlični su mi krekeri, jako zgodni za različite kombinacije. Ja pravim po ovom receptu i navukla sam dosta prijatelja na njih
http://www.coolinarika.com/recept/lchf-krekeri/Danas blitva i lignje
10 vel 2016, 21:32
Thenks snow!
Odlicni su varijhacije na temu iwakaba
A i krekeri i francuz!!!
14 vel 2016, 23:21
Nutritiondata.com
Ima sve nutroihente navedene
Itaberes hranu, tipa apples raw i citaj tablicu
Imaju ogromnu bazu ali i gotove hrane
Kako si racunate kad u saft npr stavite par zlica vrhnja ali to svi jedu, tj ispadne vise porcija?
Zanemarite to ili ubrtojite odokativno?
Kad se izbace peciva i slatko tu su jedini ugh jer sa salatom i povrcem u varivima i grillu na prelazimo tako lako tih 20 g
Meni ce tu jako falit mahunarke, vec vidim
Leca islanutak smrc, tko sisa cokoladu i kruh ionak se toga dvoje lako odreknem
Zobene ujutro, smrc
Med
No ajd,probvat cu bas uci u ketozu da smrsavim trudnicku tezinu, a i zanima me hoce li moja kandida stoljetna posustati.da ne velim da bih voljela vidjeti pomake na pcosu, dlakavoisti i prvelikoj osjetljvosti na inzulin
Nije da nemam zbog cega
Interesantno mi je da nakon ovog treceg poroda, idu kile sporije dolje. I zapravo izgleda da sam bas lose reagirala na voce danas
Dakle mogu ocekivati i provociranje inzulina i sa sirevima i vrhnjem
Mislim neve da si ti tako nakon poroda.
Kolko ti je trebalo da se vratis u normalnu razinu reakcije na voce i mlijecno?
17 vel 2016, 15:37
od ponedjeljka sam se vratila u LCHF mod

Za ponedjeljak sam radila nešto ala nabujak od brokule i blitve s pilećim saftom sa strane
Jučer tuna salata
Danas dinstani šapinjoni i paprika s mahunama + pileći ražnjići (kupovni Konzum - znam da nisu 100% lchf ali falilo mi je uz pripremljeno povrće još nešto.
na početku sam češće gladna i željna hrane pa sam i napravila krekere od mozzarele i parmezana što sam već prije linkala. sad ih imam za nekoliko dana.
ja ne brojim UH ali možda bi i mogla. Prvi put je išlo lakše valjda od samog promjena prehrane. Kažu da svaki slijedeći put ide teže i da se treba striktnije držati svih propisa. Budemo vidli kako će ići. Za sada si ništa ne brojim. Popijem ujutro kefir, tu i tamo ubacim sir i tako. Nakupilo bi se i toga.
17 vel 2016, 19:20
ja sam si napravila jako finu domaću paštetu od pilećih jetrica
može se uz kruhic lchf i salatu
probala bih uskoro oopsie kruhiće
i idući tjedan mi je u planu nabujak od kelja ona vrtićka poslastica, znate to jelo iz vrtića
samo bez riže
17 vel 2016, 22:46
Ja brojim uh. Jer imam granicu. No sad sve manje jer znam točno što je koliko
18 vel 2016, 15:27
jučer sam kupila alfaalfa klice. Prvi put u životu.
Jel smijemo to uopće jesti?
Napravila si salatu s klicama, tvrdo kuhanim jajima, sirom, zelenom salatom, malo naribane mrkve, par komada cherry-ja i dresing od jogurta.
Sad sam gladna i grickam bademe i lješnjake
18 vel 2016, 15:37
kolko traje oopsie kruh?
mogu li to ko lepinje za hamburgere?
jesu li fine
ima li caka kod izrade jer vidim da mnogima ne ispadaju
18 vel 2016, 16:27
snowwhite je napisao/la:jučer sam kupila alfaalfa klice. Prvi put u životu.
Jel smijemo to uopće jesti?
i ja odaberem baš te
Postoji samo jedna vrsta sjemena koja se ne preporučuje za klijanje, a to je alfa-alfa ili bijela djetelina. Pored mungo graha, alfa-alfa je najpopularnija klica među vegetarijancima. Nažalost, nezasluženo su proglašene zdravom hranom, jer su ispitivanja pokazala da klice alfa-alfe inhibiraju (koče) imunološki sustav i mogu doprinijeti razvoju upalnog artritisa i lupusa. Alfa-alfa klice sadrže i jednu aminokiselinu zvanu kanavanin koja može biti toksična za ljude i životinje ako se uzima u većim količinama. Ova tvar nije pronađena u zreloj biljci, očigledno se metabolizira tijekom njenog rasta. (Fallon, Sally & Enig, Mary, 1999.)