O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: VESELE TORTE, KOLAČI, KOLAČIĆI I RECEPTI

16 sij 2010, 08:38

slika

16 sij 2010, 17:59

madir,ne vidim ništa :/

16 sij 2010, 18:01

http://img193.imageshack.us/img193/4345/p1152388.jpg
Prevelika je slika, pa sam stavila link.

Madir, super je torta :up

16 sij 2010, 18:34

olja,hvala ti :kiss
madir :shock ,prekraaaasna je ! :srca

16 sij 2010, 19:35

irena,kako crtaš neke likove,imaš isprintanu slikicu pa prema tome ili kako,daj kad stigneš detaljnije objasni,molim te! :kiss

16 sij 2010, 23:17

Olja puno hvala.cure hvala i vama.sad bi ja da imam 50kila tičina u kući da mogu meljat.ovaj kupovni je čista 5.a di mi je mentorica,šta kaže za moj prvi uradak?

16 sij 2010, 23:19

madir,kakos i rezala ova srćeka i ostalo,kupila si kalupiće? ima valjda i za cvjetiće i slićno?

16 sij 2010, 23:29

a imala sam doma.to su modlice za keksiće,imaš i na cvjetiće i na svašta i nisu skupi nekih 20-30kn.od kila tičina ostalo mi nekih 10dkg,a pokrivka ili plahta je bila jako tanko razvaljana na 2mm.

16 sij 2010, 23:54

hvala ti :kiss

17 sij 2010, 18:23

Madir gledam tvoju tortu i čini mi se da sam istu vidjela jučer popodne na dječjem rođendanu u Medenoj ,jesam li u pravu ili ne? :conf

17 sij 2010, 22:51

:mah jesi,jesi tamo smo bili.a kako si je vidjela

18 sij 2010, 09:45

madir...svaka cast.... :5

:mah a evo i novih tortica....

slika slika
slika slika
slika slika

18 sij 2010, 13:47

madir je napisao/la::mah jesi,jesi tamo smo bili.a kako si je vidjela

Ja sam bila tamo na kavi,a torta na pladnju je prošla blizu mene,tako kad sam vidila sliku nisam mogla vjerovat.Stalno pratim Irenine torte ,jer to šta ona radi, je malo reči super ,a i moram, jer i ja uskoro moram da radim jednu rođendansku.
Daj mi reci jesi zadovoljna sa rođendanom u Joke,jer sam i ja rezervirala dječji rođendan tu? :mah

18 sij 2010, 14:16

ppa irena ti radis cuda, predivan je omica i ove kocke...avka cast, skidam kapu :kiss

18 sij 2010, 14:18

ajme irena šta su ti lipe ove kocke,savršene su.jel ispod tičina biskvit il je sve masa?

18 sij 2010, 14:18

irena,prekrasno,kockice su tak slatke,a vidi se da je potrebno puno truda da se naprave! :kiss

18 sij 2010, 14:24

enđi je napisao/la:
madir je napisao/la::mah jesi,jesi tamo smo bili.a kako si je vidjela

Ja sam bila tamo na kavi,a torta na pladnju je prošla blizu mene,tako kad sam vidila sliku nisam mogla vjerovat.Stalno pratim Irenine torte ,jer to šta ona radi, je malo reči super ,a i moram, jer i ja uskoro moram da radim jednu rođendansku.
Daj mi reci jesi zadovoljna sa rođendanom u Joke,jer sam i ja rezervirala dječji rođendan tu? :mah

a tako si je vidjela?e to ti je moj bumba klaun.dok san je radila miljon puta san rekla da fala bogu da gleda taj crtić jer ja ne znam kako bi bila napravila tomicu npr.a irena mi je puno pomogla. :mah

18 sij 2010, 14:31

ima ispod biskvit, samo drage moje...da nebude nesporazuma....torte tipa tomice...kockica (onih vecih)....su onako...visoke torte koje nemogu bas stajati ako su jako kremaste - znaci moraju biti malo manje kremaste...a za nas tj.nase podneblje je to suho...ameri su naravno navikli na tako nesto jer oni jednu samo biskvit koji lijepe pekmezom ili buttercreamom...
stoga vam preporucam uz tako neku napraviti ili fini kolač
ili
praviti ih od petit keksa....ali za to se oboružajte strpljenjem i voljom jer...to je trening živaca kakvog još niste imale....sloziti tortu od petit keksa visine cca 15cm i više
nikako ih nemozete sloziti odmah da budu tih dimenzija, nema sanse....jer nakon 10-tog reda sve se ljulja i bježi....
nego moze se jedino sloziti kvadar veći od potrebnog i nakon sto prespavate noć i skupite dovoljno zivaca za nastavak...uz uvijet da ju nađete u onakvom stanju kakvu ste ju stavili na hlađenje, prionite na rezbarenje i oblikovanje...ali tu opet bude poprilicno "otpada" ...kojeg mozete u rinfuzi posluziti svojim ukucanima :)

18 sij 2010, 14:45

e to je to.ameri rade torte na suvo-rekli bi mi u dalmaciji,a mi ipak volimo šta više,samo nek se cijedi.bar ja.al ajde uvijek se može napravit tortica i neka mala skromna figurica,pa pripetat na tortu.a meni nije ni na kraj pametu uopće se upuštati i radit npr.tonicu ka šta je tvoj.jer irena draga za to treba ipak majstor bit i to kakvi.ja sam sritna i zadovoljnja šta sam uspila napravit iti bumbu. :zivili

18 sij 2010, 14:48

i još nešto?pitam iz čiste radoznalosti jer nemam namjeru tako brto radit išta slatko....ovi brojevi i slova su iz neke šablone,kalupa ili?

18 sij 2010, 14:53

:dada sve si polako kupujemo....

18 sij 2010, 15:18

u americi naravno?

18 sij 2010, 15:22

pa da :)

18 sij 2010, 22:10

Pitanje za Irenu11, a ako tko drugi isto zna, molim odgovor ;) . GUMPASTE je kao neka smjesa koja je odlična za 3D figurice, ali svaki recept sadrži gumpaste ili tragakant što god to bilo. Ima li tko ideju što je to? Gdje se mogu naći kalupi za slova?

19 sij 2010, 09:33

mi smo dobile jedan paket gotove gumpaste al nismo ga jos otvorile i probale raditi s njom....
dobile smo i gumarabik, ali nismo jos pokusale napraviti gumpastu....tragakant je narucen, al jos nije stigao ...cekamo, cekamo.... a sve nabavljamo iz amerike :)
tragakant je smjesa koja daje elasticnost....tragakant guma (E413) je prirodni biljni zgušnjivač, sredstvo za želiranje, emulgator i stabilizator
npr. gumpastu navodno mozes stanjiti jako a da ne pukne...pa je dobra za pravljenje latica cvijeća i sl.
neznam jos nista posebno o tome :/ ...učimo još :D

a kalupiće za slova su nedavno nudili na top-shop-u... http://www.topshop.com.hr/index.asp?tn= ... a_int_name

19 sij 2010, 14:05

moja prva torta! esterhazy torta se zove!
slika]

19 sij 2010, 14:35

prekrasno.... :klanja

moze komadić??? :gladan i receptić....:pise

19 sij 2010, 15:03

LTL, vau! Preeedobro izgleda da bi se načela! :klanja

19 sij 2010, 15:31

irena11 je napisao/la:mi smo dobile jedan paket gotove gumpaste al nismo ga jos otvorile i probale raditi s njom....
dobile smo i gumarabik, ali nismo jos pokusale napraviti gumpastu....tragakant je narucen, al jos nije stigao ...cekamo, cekamo.... a sve nabavljamo iz amerike :)
tragakant je smjesa koja daje elasticnost....tragakant guma (E413) je prirodni biljni zgušnjivač, sredstvo za želiranje, emulgator i stabilizator
npr. gumpastu navodno mozes stanjiti jako a da ne pukne...pa je dobra za pravljenje latica cvijeća i sl.
neznam jos nista posebno o tome :/ ...učimo još :D

a kalupiće za slova su nedavno nudili na top-shop-u... http://www.topshop.com.hr/index.asp?tn= ... a_int_name

Kalupe sam kupila na Top shopu, ali one Mammas cutters, tamo su samo sitna slova. Irena11 ne znam odakle si, ali ako bi postojala mogućnost preko tebe naručiti što iz Amerike bila bi ti zahvalna. Naravno, uplatila bih ti novac prije na račun.

19 sij 2010, 18:40

:oops: hvala vam puno! :kiss
Tema je zaključana