O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
06 vel 2012, 23:45
joj olja
ma i ja nakon tog topica radim njoke kad mi ostane krumpir, ali ga nikad nisam ostavila preko noći pa tek drugi dan zamjesila.
07 vel 2012, 08:36
Ovako se kod nas jelo:
subota: juha od rajčica, složenac od krumpira, jaja i pečenog luka (kao francuski krumpir, ali bez mesa), salata.
nedjelja: goveđa juha, pašticada, knedle od kruha, salata. Za desert nekakav kolač od kakaa, čokolade, oraha i malina (u obliku štruce). Navečer sam nam radila bruskete za nositi za gablec u ponedjeljak, ali smo ih pola pojeli

.
ponedjeljak: juha od nedjelje, pašticada od nedjelje i tjestenina, salata.
utorak: od kuhane junetine iz juhe napravila sam rižoto (dodala luk, češnjak, svježu papriku, grašak i rajčicu), a uz to zelena salata.
07 vel 2012, 09:57
Danas imam sve neke ostatke i improvizacije.
MM će grah čušpajz, imam kuhanog graha od neki dan.
M ću ispeći jaja sa sirom, a ja i K ćemo podvečer, kad o dodje iz škole, domaću pizzu s puno povrća i svega ostalog

.(M ne voli pizzu )
07 vel 2012, 13:03
mi jučer zakuhali juhicu, a onda ugrijali mlince i pečenu patku, te nabacili salaticu
danas, rižoto od graška i budeve
sutra ... čekam inspiraciju
07 vel 2012, 13:29
danas na meniju:
supa od povrca sa griz knedlama
san pjer pohovan u kukuruznom brasnu sa zacinima
restovani krompir sa persunom
salata: domaci kiseli kupus
sutlija
Zadnja izmjena:
moj(a) djeca(k); 07 vel 2012, 22:59; ukupno mijenjano 1 put/a.
07 vel 2012, 14:14
Pečeno pile i špagete u umaku od sjeckanih rajčica, bosiljka i sira
07 vel 2012, 14:32
pašta fažol s kobasicama
07 vel 2012, 14:34
fažoli sa suhim mesom
08 vel 2012, 00:06
Rizoto sa piletinom i povrcem.
08 vel 2012, 09:34
Juneća juha s rezancima i mrkvicom i pašticada. Prilog još nisam odlučila.
08 vel 2012, 10:01
varivo od leće
08 vel 2012, 11:14
musaka
08 vel 2012, 12:11
pasta bolonjez
08 vel 2012, 13:31
Varivo kelja
08 vel 2012, 14:36
jučer maneštra
danas pileća juha, tjestenina i šalša, zelena salata
08 vel 2012, 16:01
Burek od mesa.
08 vel 2012, 16:35
Makaroncici sa junecim mesom, sirom i vrhnjem .
08 vel 2012, 18:37
danas:
pileca supica sa rizom i povrcem
zapeceni bataci
riza i krompir iz rerne
kiseli kupus sa lukom
za slatko jucerasnja sutlija sa cokoladom
08 vel 2012, 19:01
ručak danas: pohovani pileći fileti na bečki način, prilog kuhani garašk
ručak juče: aligrah sa junetinom, prilog kupus salata
08 vel 2012, 21:15
md, taj krumpir s rizom iz rerne, molim te... kako to pravis?
moja mama je to radila, i ja sam pokusala, al ne ide mi bas. uvijek je krumpir presirov, a riza pregnjecava ili stvrdnuta odozgo.
skuhas li prethodno krumpir? a rizu?
09 vel 2012, 10:51
Samo da prijavim da neću tako skoro ponovno burek od mesa s kupovnim korama radit. Ocjena: srednja žalost. Da ga ne uspoređujem sa kupovnim možda čak i dobar, ali ovako
09 vel 2012, 11:07
JiA, jucer nisam kuhala ni krompir ni rizu, a obicno kuham sve kako bi supica bila sto bolja a rucak cim prije zavrsen.
skuham pa ubacim u rernu da se zapece.
naravno, ovo samo ako je riza u kesici jer rizu ne kuham sa povrcem i mesom
znaci, ubacim krompir, piletinu i razno-razno povrce i kuham zajedno/ naravno prvo se piletina kuha sama sa lukom crvenim i bijelim, dzindzerom.
no jucer nije bilo kuhanja nego sam u vatrostalnu posudu izrezala krompir na ploske, rizu i krompir zacinila (do do ili vega mix) i zalila vodom u kojoj su se kuhali bataci, prekrlila folijom.
kasnije sam foliju skinula da se fino zarumeni. bilo je bas ukusno.
danas jos nisam skontala sta za rucak?
09 vel 2012, 12:32
Ja burek nikada ne pravim sa kupovnim korama niti jednu drugu pitu samo nekad presmac...
danas:domaca tarhana
krompirusa
uhvatila me nostalgija
09 vel 2012, 13:14
juha, pečeni krumpir sa sirom i kobasicom
salate nema

smrnuzo nam kupus na balkonu
09 vel 2012, 13:22
cakorka je napisao/la:Ja burek nikada ne pravim sa kupovnim korama niti jednu drugu pitu samo nekad presmac...
(
cakorka, ajde molite napiši ako signeš kako sama praviš kore. meni isto te kupovne kore nisu dobre.
ja cu danas ćevape i nekakav krumpir uz to i zelenu salatu. moram nešto brzinski
09 vel 2012, 13:46
Ja uvijek pravim burek s kupovnim korama, i s mesom i sa sirom i ispadne kao iz pekare
Danas goveđa juha s rezancima, svinjski gulaš, tjestenina, kisela paprika
09 vel 2012, 14:00
Mrava kak radiš domaći burek? Meni ispadne ko i štrudla od sira. Doduše i radim ko i štrudu

jer ne znam drugačije.
Danas ribe i krumpir salata.
09 vel 2012, 14:05
Ovaj s mesom motam u jufke a sa sirom nekad isto tako a nekad redam list po list. Inače, imam smjesu koju uvijek koristim za preliti odozgo po gotovim jufkama prije pečenja pa od njega bude burek fin: 1 čašu kiselog vrhnja pomiješam s malo jogurta (oko 1 dl) i time dobro premažem odozgo
09 vel 2012, 14:12
List po list, slažeš ,a između punjenje ili? I kakva ti je smjesa za punjenje?
09 vel 2012, 14:12
evo vako :brasna nemam nikad neku mjeru nego zavisi od tepsije
naspem u posudu otrilike oko 400-500g brasna(ne utrosim sve)kasikicu soli,supenu kasiku ulje i kasikicu ocata,mijesim sa toplom vodom.Kad dobijem velicinu koju hocu prekidam dolijevanje vode i izradujem tijesto na pobrasnjenoj povrsini,sto ga duze izradujes to bolje.Izradenu kuglu pospem brasnom i ostavim da miruje 10-20min.Posle je stavim na sto na kojem je carsaf koji koristim samo za to,razvijem sa oklagijom i polijem malo uljem.Opet ostavim na odmaranje..nakon toga razvlacim rukama preko cijeloga stola i savijam i posipam po zelji.
evo krompiruse,nju najvise volim na ovaj starinski nacin:

edit moram smanjiti sliku..smanjila