O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
27 tra 2012, 12:36
teutonija je napisao/la:OLJA- ne znam hoću li znati što je banana bread?
forumski recept

evo ga:
viewtopic.php?f=64&t=8961&p=266110&hilit=banana+bread#p266110
27 tra 2012, 12:45
Hvala olja nisma nikad ulovila taj recept.
Nego kak se to jede ,kakvog je okusa? Jel onak ko kruh pa okusa po banani ili??? Maže se s nečim ili ne?
Sviđa mi se jer redovito ne znam šta s pocrnjelim bananama ,naime kod nas ih nitko neće ak dobe točkice,a dobiju ih jako brzo tj jedemo samo one više zelene nego žute.
27 tra 2012, 12:58
ni mi ne volimo točkaste banane i jedemo uglavnom zelene

pa ih uglavnom iskoristim tako što ih smutim u multipraktiku odn. napravim shake od njih.
al sam sad htjela biti vrijedna, jel'
meni ovaj kolač prija uz čašu mlijeka i malo nekog finog domaćeg pekmeza
27 tra 2012, 13:07
teutonija je napisao/la:Nego kak se to jede ,kakvog je okusa? Jel onak ko kruh pa okusa po banani ili??? Maže se s nečim ili ne?
jede se kao kolac

i fantasticnog je okusa, ni'dje veze s kruhom .... mi nista ne mazemo na njega i super je uz kafu (djeca zasad piju mlijeko

)
teutonija je napisao/la:Sviđa mi se jer redovito ne znam šta s pocrnjelim bananama
ove pocrnjele, al bas da im je kora tamno, tamno smedja, ja samo frknem u zamrzivac i onda kad nam prahne ispecem banana bread
moj je rec. slican, samo ja sve ubacim u multipraktik, rucno mijesanje nula bodova
27 tra 2012, 13:09
pa da, ako ga spremaš da ti bude kolač, onda ga jedeš kao kolač, a ako ga spremaš za večeru, onda frkneš malko marmelade odozgor i pretvaraš se da je večera
27 tra 2012, 13:10
ma ja se i bez marmelade pretvaram da je vecera
27 tra 2012, 13:56
curke imam jedno pitance...
sveki jucer izvadi vrecicu suhog i prepolovljenog graska i pita me cemu to sluzi ?...jer je joj netko u ducanu ubacio a ona uopce nije skuzila...
a ja ostala

,jer nemam pojma...znam inace da se suh grasak sadi ali ne prepolovljen vec cijela kuglica,a opet ako se kuha pa suh je...
i sada se ja i dalje pitam pa cemu to sluzi,gdje se to moze iskoristiti?
27 tra 2012, 14:07
Meni moji ne daju da napravim banan bread, nego samo muffine. Ali mi volimo i jesti točkaste (a bome i crne) banane, one koje nemaju točkica ne šljivimo
27 tra 2012, 17:18
Danas pečena jaja i zelena salata - sve iz bakinog domaćeg uzgoja
27 tra 2012, 20:24
Grah od jučer, ali danas sam skuhala ričet i još neku pečenu vratinu vakumiranu. Za desert muffini od banana s čokoladnim kapljicama i s kakaom i višnjama.
28 tra 2012, 16:34
krompiraca i casa jogurta...
28 tra 2012, 20:52
Bili smo djeca i ja kod mojih na ručku: pomfrit i pljeskavice, zel. salata
28 tra 2012, 20:54
fasiranci, pire krumpir i sataras.
28 tra 2012, 21:49
Rostilj na izletu
29 tra 2012, 10:57
Pileća juha, restani krumpir, krmenadli u umaku od kuhanih jaja, zelena salata, čokoladna torta
29 tra 2012, 12:06
musaka od povrća
29 tra 2012, 13:53
pileća juha, riža, piletina na saft, zelena salata i mladi luk
29 tra 2012, 16:31
pileci raznjici sa povrcem,krompir i zelena salata i mladi luk...doslovno ubila se hranom!
29 tra 2012, 21:14
juha iz zamrzivaca, pileci file pohan, grasak dinstani za klince, a za mm-a i mene jos i mlada mrkvica dinstana. matovilac salata za mene. za decke krastavci/paradajz/paprika/mladi luk.
30 tra 2012, 08:33
prekjučer raštika varivo sa junetinom i pancetom, mafini po solejkinom receptu
jučer pileća juha, pohani picek, pečeni krumpir, paradajz mladi luk salata, kuglof
danas pljeskavice i raštika lešo
30 tra 2012, 09:39
Prekjucer domaca pizza. Sladili smo se vocem i cokoladom.
Jucer novi eksperiment iz hrana i vino casopisa- kroketi od kobasica, pire krumpir, tatar, zelena salata i rotkvice. Zasladili smo se jagodama sa slagom.
Danas su cure u vrticu i skoli, tako da za nas velike lovacki- ko sto ulovi.
Sutra nadam se da idemo na piknik, pa onda klasika, sendvici, paradajzi, rotkvice i sl. Mljac.
30 tra 2012, 09:44
bubsek je napisao/la:curke imam jedno pitance...
sveki jucer izvadi vrecicu suhog i prepolovljenog graska i pita me cemu to sluzi ?...jer je joj netko u ducanu ubacio a ona uopce nije skuzila...
a ja ostala

,jer nemam pojma...znam inace da se suh grasak sadi ali ne prepolovljen vec cijela kuglica,a opet ako se kuha pa suh je...
i sada se ja i dalje pitam pa cemu to sluzi,gdje se to moze iskoristiti?
sušen je i prepolovljen da bi se kraće pripremao. Ne znam sto napraviti samo s graškom ja obično uz grašak dodam i slanutak, leću i ričet pa napravim onako seljačku zimsku juhu, gušće varivo
Pretpostavljam da ga možeš bez beda skuhati i u grašak varivo s noklicama
Mi jucer juhicu od češnjaka, pastrve na grilu i tri vrste salate. Čak sam im i kolač jučer napravila - mramorni za večeru
Danas rižoto sa šparogama i mozzarellom, salata i bistra juhica
30 tra 2012, 09:46
Adorabla, kako radis rizoto sa sparogama i mocarelom?
kupila sam jucer sparoge, mocarelu imam, a pojma nemam sto s tim.
sparoge nisam nikad spremala, samo ih jela kod mame

( al ako moze tinica, mogu i ja

).
30 tra 2012, 09:54
to sam prijavljivala na ono takmičenje
http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=64&t=64331Rižoto tricolore
Inače možeš i s arborio rižom ne moraš basmati i toliko je jednostavno da iskreno priznajem ne radim ručak ja danas nego moja djeca
30 tra 2012, 10:51
o, super, super, hvala ti
budem to danas radila.
30 tra 2012, 11:11
Grah, da odmorimo od vikenda i pripremimo za sutra ,idemo na dvije roštiljade.
30 tra 2012, 11:25
mi danas juha od brokule i ostatci mesne štruce od jučer, zelena salata
sutra, nećete vjerovat, roštilj
30 tra 2012, 21:19
adorabla,
mrak je ispao rizoto! pohvale i od mm-a
30 tra 2012, 22:53
Danas vrganji s jajima
Sutra ,,sunce piči, mi roštiljamo...''
01 svi 2012, 09:12
i mi danas roštiljamo